bracki88 16.05.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Nie znam tematu, czy dom stary, czy nowy. Chodzi o to, że ściana może być punktem odniesienia dla jednej murłaty. Druga murłata (w przypadku dachu dwuspadowego) musi być ustawiana równolegle do tej pierwszej, a nie do przeciwległej sciany. Pozostałe dwie (w przypadku koperty) muszą być prostopadłe do poprzednich. Równoległość mierzymy taśmą, a prostopadłość choćby z przekątnej kwadratu, czy kto tam uważa za przystępne. Domyślam się że dom stary, to i dawno nie przykładali się do przekątnych Suma sumarum to nie wiem w ogóle po co ta dyskusja o to 8 cm, bo to wcale nie jest zauważalne. Kiedyś robiłem konstrukcję drewnianą pod dach płaski kryty EPDM. Dom nie miał wcale przekątnych. Jakby się chciało zrobić okapy po równo, to z jednej strony trzeba by było naklejać dodadkowe 15 cm styropianu na elewację Dziś dom stoi ocieplony, z okapami dostosowanymi do geometrii budynku. Bez pomiarów nie jest się w stanie zorientować, że coś jest nie tak. Tak jak ludzie pisali wcześniej - NIE MA SIĘ CZYM MARTWIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vanessa2 16.05.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 to nowy dom 2 lata murowany temu nie mieszkamy tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 16.05.2014 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 podbitka ma długości z 1 strony 92cm a z 5 stron ok 97-98cm i ta ekipa od elewacji tak miesza dla ojca a ja chcę udowodnić że dekarza nie ma co zaczepiać prze taką głupotę .... To ten dom ma 6 stron ? Jeżeli Ty nie widzisz problemu to dlaczego ekipa od styro widzi? Odbierz im robotę -rozlicz i zakończ temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vanessa2 17.05.2014 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 ale to nie ja inwestor a mój ojciec ta ekipa od elewacji nagaduje żeby składał reklamację żeby pisał że dach nie ma poziomu a jedna strona okapu jest dłuższa a dekarz nam tłumaczył że 8cm powinni byli ukryć elewacją gdyby zaczynali z tej strony co dłuższy okap a poziom nic nie ma do dachu bo on wieniec nie robił a tylko krokwie i dach.dla tego pytam was o poradę zęby to wszystko dla ojca waszymi opiniami mówić.nie chcę żeby mieszał tym dekarzom bo nie ma o co przez te 8cm ale jak sam poczyta co piszecie to może rozum zje dla tych od elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 No ile razy można pisać, że masz denną ekipę od elewacji!!! Za chwilę przyjdzie glazurnik i będzie kład płytki w łazience i też Ci powie, że murarz winny bo nie ma kąta a gdyby zaczynał od drugiej strony to by to ukrył. Oni przed przed przystąpieniem do roboty powinni wszystko sprawdzić! Nie sprawdzili to ich problem. Jak im nie zapłacisz to będą musieli znaleźć jakiś sposób i tyle. Wklej w końcu jakieś zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 17.05.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Zakładacie, że to ściany krzywe a może faktycznie dach nie wyszedł jak powinien ? Trzeba to obmierzyć i podać diagnozę usterki wtedy będzie wiadomo kto zawinił i kto się nie postarał w kolejnym etapie tego poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.05.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 No przecież dach pokryty blachodachówką więc natychmiast by wyszło na dachu. Jakoś nie można doprosić się zdjęć od Vanessy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts