adrianoos966 15.05.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Witam Wiem że nie daje się do ziemi styropianu na elewację ale tak postanowiłem, zadbam o to żeby było wszystko zaizolowane przed wodą itd. ale jest jedno ALE! i proszę was o pomoc bo już wiele razy uzyskałem tu pomoc Pionowa strona ocieplenia jest pięknie zaizolowana przed wodą. 1. Tynk do styropianów z siatką 2. Lepik na bazie rozpuszczalników (też oddzieliłem szczelnie od siebie styr. i lepik) 3. Folia z kolekcji tych grubszych Fundament bez ławy tak jak teraz się buduje tylko kamienie + beton (po ok 27 latach bez izolacji w pionie na fundamencie zero ubytków, stan b.dobry) Na razie odkopane lekko poniżej tego fundamentu ok. 3m (potem następne 3 m zasypując te wcześniejsze) Jeszcze dodam że jest piwnica a fundament ma ok. 60cm szerokości Teren górski- kamienie i wilgotna zbita ziemia, piwnice nigdy nie miały problemów z wodą a nawet wilgoć trudno znaleźć. To tyle opisu fundamentów Przejdźmy do konkretów Izolując nie mam poziomu gdzie zaczyna się poszerzony fundament a kończy się ściana fundamentowa gdzie izolację zwyklę można zakończyć w rogu ścianki i ław. U mnie jest tak: Jak mam zakończyć tą izolację pod względem izolacji przeciwwodnej???? Istnieje jakaś technologia na takie fundamenty i taki styropian bo jedyne co mi pozostało to łączenie z fundamentami a osłoną przeciwwodną??? Pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2014 przez adrianoos966 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianoos966 16.05.2014 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Nikt nic nie wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 bez sensu pomysl to i nikt nic nie pisze... bo co tu komentowac. zrob tak jak trzeba a nie cudujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts