Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont łazienki

kamda89

Recommended Posts

Witam własnie rozpocząłem remont łazienki. Jest to stary dom drewniany w którym na początku nie było łazienki, ale później została zrobiona. ściany wewnętrzne są zbudowane z czerwonej cegły a na to położony tynk ( bardzo nierówno), sufit jest drewniany z jakiejś płyty wiórowej przykręconej do belek. Mój plan to wyłożyć wszystko płytą gk. Jeśli chodzi o sufit to mam zamiar przykręcać płyty od razu tych starych płyt wiórowych. Ze ścianami jest mały problem na ścianach puszczone są rurki z wodą i chciałbym to jakoś zakryć (mają ok 5 cm grubości). Moje pytanie jak to zrobić??

czy budować przy ścianach stelaże z profili uw i cw?? czy używać profili cd i ud??

Czy może zrywać wszystko do cegieł i na to kłaść płyte na tzw placki??

Jest jeszcze jeden problem na podłodze jest ogrzewanie podłogowe i nie mam możliwości przykręcenia profili, moje pytanie czy można zrobić to na jakiś klej montażowy??

Dodam że łazienka jest mała i chciałbym jak najmniej miejsca stracić przy montażu płyt gk

Wiem że mój opis jest chaotyczny ale tak na szybko nie potrafie uwzględnić wszystkich istotnych rzeczy.

Mam nadzieje że pomożecie.