bartek.gluszak 15.05.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Witam, Ostatnio stałem się posiadaczem domu i stanąłem przed kwestia uiszczania rachunków za gaz i troski o to aby rachunki nie były za wysokie. W czasie pierwszego sezonu grzewczego nasunął mi się pomysł na obniżenie rachunków za gaz, który polega na zmianie sprzedawcy gazu na tańszego. Kiedyś byliśmy skazani na jednego sprzedawcę i jednocześnie operatora naszej sieci gazowej, a teraz to się zmienia i już zostały oddzielone kwestie - operowania siecią gazową i sprzedaży gazu. Tak jak w przypadku prądu można zmieniać sprzedawcę choć operator sieci elektrycznej pozostaje ten sam, tak w przypadku gazu nie trzeba zmieniać przyłącza gazowego aby płacić za tańszy gaz. Póki co ceny są wciąż regulowane przez URE, ale to też ma się zmienić. Chciałem wybadać jakie jest zainteresowanie tym tematem wśród Was konsumentów gazu. Sam próbwałem porównać oferty różnych sprzedawców ale nie jest to łatwe do obliczenia. Z racji zawodu - projektant systemów informatycznych i programista - przygotowałem prostą stronę internetową na której udostępniam kalkulator kosztów zuużycia gazu. Strona mieści się pod adresem www.lekkiemedia.pl. Póki co można porównywać ceny kilku sprzedawców gazu wysokometanowego, ale jeśli będzie potrzeba to będę dodawał kolejnych sprzedawców, także gazu zaazotowanego. Proszę o opinie i uwagi. Pozdrawiam,Bartek Głuszak Edytowane 16 Maja 2014 przez bartek.gluszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts