Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKF Mikołów okna ?

Recommended Posts

Witam,

ja z firmy OKF Mikołów kupiłem cztery lata temu okna białe i w kolorze.Po paru latach użytkowania, mogę tę firmę zdecydowanie polecić.

Do OKF-u przekonała mnie cena i profesjonalne podejście do klienta.Po tych czterech latach okna nadal wyglądają jak nowe, wszystko chodzi gładziutko, żadnego problemu z obsługa.

W porówaniu z innymi firmami cena była również korzystna, no i nie bez znaczenia jest to, że działają na rynku już ponad 20 lat ( o czymś to świadczy :yes: )

BTW. Witam na forum majsterkowicze :D

Pozdrawiam,

Daniel

• 7 months później...
Gość 80mariusz80
no i nie bez znaczenia jest to, że działają na rynku już ponad 20 lat ( o czymś to świadczy :yes: )

Niestety w tym przypadku nie, firma zbankrutowała. Biuro, hala zamknięte. Właściwie hala już kupiona przez inną mikołowską firmę.

A szkoda, bo mój ojciec ma ich okna od parunastu lat i nie są złe.

OKF zaczął na początku lat 90-tych, był jednym z pierwszych na lokalnym rynku. Pamiętam do dzisiaj jak na hasło "plastikowe okna" pukano się w czoło, kiedy wszędzie były drewniane. Żal zakładu, czułem sentyment do tej firmy. Niestety OKF chyba nie wykorzystał swoich złotych lat prosperity a rynek robił się coraz ciaśniejszy.

Dwa lata temu padł inny, równie dobry producent w sąsiednich Żorach - AP Żory. Też szkoda firmy, obsługa była na b. wysokim poziomie. Również dwa lata temu w Wodzisławiu Śl. też padł inny doświadczony producent okien - Foltyn.

Edytowane przez 80mariusz80