gentoonx 17.05.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 a kto tu z głupia frant wsadzać chce kominek 8kW? Kocioł 8kW na 80m2 z dociepleniem min 20cm??? No nieźle dajecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 18.05.2014 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Gentoonx , piszesz półsłówkami. Napisz konkretnie jakie masz zdanie. W kwestii pieców dałbym malutkie,ale takich nie ma. Wg mnie 8 to niepotrzebny nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 a czym czym chcesz grzac cieplą wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 18.05.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 W mieszkaniu mam 19kW przepływowy do CWU.Jeśli będę miał bojler to szacuję 50litrów 8kW to najwyżej pół godziny i nagrzane od zimnej do ciepłej.Bojlery elektryczne mają często 1,5kW.Michał P.S. Zeszliśmy z tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.05.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jeżeli kominek to najmniejszej mocy z możliwych, a najlepiej bez. Jeżeli komin to tylko dymny do kominka. Resztę wybuduj i jak będziesz miał stan surowy spokojnie ogarniesz WM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnick 18.05.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Jeszcze komin do pieca gazowego by się przydał... Chyba, że chcesz mnie namówić na pompę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 18.05.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Gentoonx , piszesz półsłówkami. Napisz konkretnie jakie masz zdanie. W kwestii pieców dałbym malutkie,ale takich nie ma. Wg mnie 8 to niepotrzebny nadmiar. Moje zdanie? Najpierw OZC, potem wybór żródła ciepła i instalacji z kalkulacją inwestycji i kosztów 12-15 letnich - dopiero potem decyzja odnośnie kominów Ale... może jestem zboczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts