btheb 16.05.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam, Szykuję się do wylania posadzki na tarasie nad pomieszczeniem ogrzewanym (nad garażem dokładnie). Taras jest w kształcie litery "L" o wymiarach jednego boku 3,3x9m oraz drugiego 2,2x9m. Zaszalowałem taras ułożyłem folię i 10cm XPS, a na nim ponownie folię jako warstwa poślizgowa. Na tym przygotowałem siatkę zbrojącą 20x20cm z pręta 8 - bo taki mi został z budowy. Planuję 6cm wylewki. Przy takich rozmiarach na pewno trzeba dylatować posadzkę. Na tarasie docelowo będzie drewno. Teraz pytanie: czy wystarczy naciąć jastrych na ok. 1/3 grubości, czy też przed wylaniem jastrychu powinienem przeciąć siatkę zbrojącą w miejscach zaznaczonych na niebiesko? Pomijam w tej chwili kwestie izolacji, warstw spadkowych i innych problemów tyczących tarasów. W tej chwili dla mnie największą niewiadomą są dylatacje. pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 18.05.2014 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 dylatacje wystarczy nacią, potem silikon wcisnać zdjecia dylatacji w załączniku, siatka musi być wycięta w miejscu dylatacji. w narożniku budynku daj siatkę ze skosa kilka prętów dylatacja od sciany z pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts