La_Mer 16.05.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam, jestem nowym uzytkownikiem i zwracam sie do was z prośbą o pomoc w wyborze pilarki.. Będzie używana raz w roku do cięcia 1m3 drewna na opał do kominka( a może i mniejszych ilości), jej główne zadanie to będzie przycinanie drzewek i prace ogrodowe. Będzie używana pewnie z 5 razy w roku, wiec bardzo sporadycznie i do małych ilości. Pytam dlatego gdyż mam bardzo ograniczony budżet ok. 300zł. Wchodzi w grę tylko elektryczna. Znalazłem kilka fajnych ofert i prosze o rade, myslę ze ceny jak za produkty które podam sa niskie. Nie wiem czy mogę podawac linki do sklepów wiec powiem tylko że ceny sa z porównywarek cen z netu Zastanawiam się nad: 1) Einhell RG-EC 2240 TC - 275 zł 2) Stiga SE 180 - 339 zł 3) Hecht 1835 - 215 zł 4) Hecht 2216 - 273 zł 5) Hecht 2416QT - 337 zł 6) Oleo-Mac OM 2000E - 346 zł 7) Ryobi RCS1835 - 345 zł 8 ) AL-KO EKS 2000/35 - 299 zł Dodam ze waga nie gra duzej roli, gdyż z każdą sobie poradze Chodzi mi głownie o wasze doświadczenia gdyż jestem laikiem (dotychczas ciąłem pozyczonymi sthilami i itd.). Jak któraś z powyższych jest fajna jakosciowo to na pewno ją kupie. Pewnie przydałaby się z silnikiem powyżej 2000w, żeby nie brakowało mocy, ale w zestawieniu sa tez 1800w (nie wiem czy starczy?). Z góry proszę nie pisac ze mam dodac jeszcze 100zł i kupic Makitę, mam budżet taki a nie inny niestety :/ Dziekuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LIŚCIASTY1719517920 08.03.2022 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Jestem tu nowy ale dużo tnę drewna, mam u siebie na placu w kilku miejscach prąd więc postanowiłem odstawić pilarki spalinowe STIHL i kupiłem profesionalną najdroższą pilarkę elektryczną stihl mse 250 , tnie rewelacyjnie idzie jak w masło grube czy cienkie bez znaczenia łańcuch mocny i wytrzymały ale co z tego jak po kilku dniach cięcia piła nie chce chodzić no to do relkamacji bo nowa ale odmowa moja wina podobno za cienki przedłużacz i dlatego styki przy silniku się upaliły , ok kupiłem nowy przedłużacz 3x4mm2 15mb , założyli nowy silnik i po kilku dniach to samo , oczywiście moja wina bo styki upalone , ale żeby nie czekać na naprawę kupiłem drugą taką samą i po kilku dniach to samo styki upalone i znowu moja wina. Jednym słowem piła elektryczna STIHL MSE 250 to złom na który szkoda pieniędzy, STIHL wstydź się za ten wyrób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts