oriong 16.05.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Mam zwykłą studnie z kręgów. Lustro wody jest na 7m. - myślałem o zwykłej pompie z hydroforem (zasysanie do 8m), czyli da radę albo i nie - i ma dać jeszcze ciśnienie na zraszaczach. Głębokość wody 0,4m-0,5m - jest to podziemna rzeka, - stan wody się nie zmienia nawet podczas wypompowywania (kiedyś tj. 6 lat wstecz). Ta woda daję początek rzece oddalonej 300m. Myślałem o pompie głębinowej ale one mają wysokość około 0,5m.Z tego co w instrukcji piszą to są to pompy przystosowane do pracy pionowej. Woda ma być do zraszaczy szt. 4-8. Ma ktoś pomysł jaką pompę zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 16.05.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Mam zwykłą studnie z kręgów. Lustro wody jest na 7m. - myślałem o zwykłej pompie z hydroforem (zasysanie do 8m), czyli da radę albo i nie - i ma dać jeszcze ciśnienie na zraszaczach. Głębokość wody 0,4m-0,5m - jest to podziemna rzeka, - stan wody się nie zmienia nawet podczas wypompowywania (kiedyś tj. 6 lat wstecz). Ta woda daję początek rzece oddalonej 300m. Myślałem o pompie głębinowej ale one mają wysokość około 0,5m. Z tego co w instrukcji piszą to są to pompy przystosowane do pracy pionowej. Woda ma być do zraszaczy szt. 4-8. Ma ktoś pomysł jaką pompę zastosować? Pompy glebinowe jakie znam moga pracowac w poziomie. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oriong 18.05.2014 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Myślę o pompie głębinowej SKM100 lub SKM150 są to pompy peryferalne (tanie), czy ten typ pomp może pracować poziomo?Która z nich będzie odpowiednia do zraszaczy, praca bez hydroforu ale z włącznikiem ciśnieniowym. Pogłębić studnię w prosty sposób się nie da bo jest skała. Edytowane 19 Maja 2014 przez oriong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts