olomajdan 16.05.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 witam, jak się niedawno okazało na pietrze mojego 25 l domu w dwóch pomieszczeniach o wymiarach 4.8m x 3.8 m nie mogę zrobić tradycyjnej wylewki bo strop był myślany pod legary. Ponadto podczas wylewani się ugiął różnice sięgają 3cm. na pietrze mam 60 m2 pomieszczeń (dwa duże pokoje i korytarz) nad którymi jest kolejny strop i 25 m2 poddasza na którym wykonano wylewkę tradycyjną przy budowie domu żeby docieplić strop. Mam kilka pytań: 1) czy rzeczywiście wylewka styrobetonowa jest taka lekka? 2) czy taka styrobetonowa wylewka jest solidna i po jej wylaniu mogę od razy bez jakiś dodatkowych prac kłaść na niej panele i glazurę ?3) czy pod wylewkę styrobetonową można układać styropian lub jakiś inny materiał tak aby wylać jej 5 cm a żeby cała jej grubość miała 10 cm a to z kolei żeby zrównać ją z wylewką już istniejącą na części domu gdzie już jest tradycyjna 10cm wylewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 16.05.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 gdzie masz budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olomajdan 16.05.2014 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 gdzie masz budowę? podkarpacie, okolice kolbuszowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mari79 19.05.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 też chciałem zapytać o wylewki styrobetonowe. Obecnie buduję dom i szukam bardzo innowacyjnych rozwiązań, także prosiłbym o pomoc. Czytałem, że wylewki styrobetonowe są lekkie i to zaciekawiło moją głowę. Chyba że jesteście w stanie polecić mi inne wylewki ? dom ma około 190 m2. 2 piętra i piwnice. Dodam, że w piwnicy sufity sa z płyty PSB i też nie jestem pewien czy takie PSB jest bezpiecznie. Owszem szyny i cała reszta wyglądają solidnie, ale czy jest to rozwiązanie na długie lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts