lionik 16.05.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Witam,Piszę ponieważ jestem w trakcie projektowania infrastruktury dla mojego domu. Gmina, która jest zarządcą drogi w której biegnie kolektor KS odmówiła mi możliwości wpięcia do tego kolektora, argumentując to faktem, że droga jest na gwarancji. Dodam, że w trakcie prac drogowych nie pomyślano o wystawieni króćca o dł. 1,5 m od studni KS w kierunku mojej (jedynej nie zabudowanej) działki. Czy Wójt zadziałał zgodnie z prawem udzielając odmowy na podstawie gwarancji, którą objęta jest droga gminna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 14.07.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 I co jeśli gwarancja trwa 2 lata i uszkodzeniu ulegnie infrastruktura nie z winy Wykonawcy drogi to Wójt nie da pozwolenia na jej naprawę? Napisz prośbę na piśmie, zanieś na dziennik podawczy i poczekaj na pisemną odpowiedź. W piśmie zasugeruj, że można wyłączyć z gwarancji obszar zajęty na potrzeby wcinki, a gwarancją obarczyć Wykonawcę w/w wcinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinanaswoim 26.12.2018 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 Witam, Piszę ponieważ jestem w trakcie projektowania infrastruktury dla mojego domu. Gmina, która jest zarządcą drogi w której biegnie kolektor KS odmówiła mi możliwości wpięcia do tego kolektora, argumentując to faktem, że droga jest na gwarancji. Dodam, że w trakcie prac drogowych nie pomyślano o wystawieni króćca o dł. 1,5 m od studni KS w kierunku mojej (jedynej nie zabudowanej) działki. Czy Wójt zadziałał zgodnie z prawem udzielając odmowy na podstawie gwarancji, którą objęta jest droga gminna? Wiem, że post stary ale mam podobny problem. Może komuś udało się z podobnej sytuacji wybrnąć? GZD nie chce Nam udzielić zgody na budowę przyłącza ze względu na gwarancje drogi. Musimy kopać bo studzienka ktora tam jest nie daje możliwości wykonania przepychu. Poradźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 03.07.2023 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2023 Mam identyczny problem. W warunkach przyłącza wodociągowego "przecisk drogowy", droga na gwarancji, gwarant wysłał umowę trójstronna do podpisania a gmina nje chce podpisać. I co teraz? Nie mogę się podłączyć pod wodociągi. Paranoja jakas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts