Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Logika to królowa nauk

adam_mk

Recommended Posts

No i właśnie przyjmuję do "wiadomości i stosowania, że G. się na tym znasz". Na przykład skąd pomysł o mojej chęci ZABIJANIA? Czyżby z tego, że nie popieram Twojego kandydata? A skorzystaj że z rozumu, możesz nawet w toalecie go uaktywnić, przemyśl to jeszcze raz i zajmij się tym, w czym jesteś dobry, a jest takich dziedzin kilka, ale akurat agitacja polityczna do nich nie należy.

• Odpowiedzi 233
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytaj ze zrozumieniem tekstu!

Pisałem, ze bardzo się mylisz, ze nie da się U CIEBIE dobrać do darmowej energii!

Suponowałem, że i w innych dziedzinach nie jesteś wyrocznią...

A Ty mi tu o moich zdolnościach agitacyjnych...

DARMO ci tej darmowej energii nie udostępnię, bo...(jest kilka powodów).

A głosuj sobie na kogo chcesz, bo to TWOJE prawo!

Adam M.

Wątek ten ma (nie)pozytywny wpływ na moje rozleniwienie w kwestii polityki.

Z ciekawości sięgnęłam po nagranie rozmowy p.Olejnik i Szczuki z Wiplerem, będącej echem ostatniego wystąpienia JKM. P. Olejnik wespół z p. Szczuką stanęły na wysokości zadania i spłyciły wszystko, co tylko się dało. Dżisas, jak tu widać ślicznie jak każdą wpadkę JKM obraca się przeciw NP.

Czytaj ze zrozumieniem tekstu!

Pisałem, ze bardzo się mylisz, ze nie da się U CIEBIE dobrać do darmowej energii!

Suponowałem, że i w innych dziedzinach nie jesteś wyrocznią...

A Ty mi tu o moich zdolnościach agitacyjnych...

DARMO ci tej darmowej energii nie udostępnię, bo...(jest kilka powodów).

A głosuj sobie na kogo chcesz, bo to TWOJE prawo!

Adam M.

Adamie, nie trać panowania nad sobą. I "czytaj ze zrozumieniem" skoro wymagasz tego od innych. Gdzie ja napisałem, że chcę, byś mi coś za darmo robił? Ja napisałem, że coś, co się sprawdza w jednych warunkach, niekoniecznie w innych. Dałem Ci przykład z dziedziny, w której jesteś niezły. A Ty od razu wyciągasz wnioski, że chcę abyś mi coś za darmo robił. Gdzie tu logika, która jest tematem przewodnim wątku?

A skoro już przy temacie jesteśmy, toć założyłeś ten wątek, zapraszając do dyskusji:

Jest ktoś, kto zaprzeczy tej logice?

A jak tą dyskusję podjąłem, a kilka innych osób również nie zgodziło się z Twoją oceną JKM, tudzież jego wypowiedzi, to się miotasz. Używasz zagrań typu

Rozumiem, że nie rozumiesz treści...

Ze 20% populacji rozumie.

domniemywać można, że ta 1/5 to najinteligentniejsza część społeczeństwa.

To METAFORA (sprawdź w Wiki co to takiego)

Nie dla każdego umysłu dostępne są metafory…

Tu pojechałeś. Po bandzie grzeczności, metaforycznie rzecz ujmując :)

Przyjmij do wiadomości i stosowania że G.Ó.W.N.O się na tym znasz!

Tu dla odmiany wprowadzasz wulgaryzmy. Jesteś tego świadom i kropkujesz, aby utrudnić wychwycenie ich robotom. Tylko wydźwięk jest taki, że brakuje Ci argumentów, więc mówisz głośniej.

Chwilę potem z przedmiotu porównania (rozwiązania dostępu do energii w różnych warunkach, a rozwiązania polityczne w różnych warunkach) robisz temat główny i przystępujesz do negocjacji, skomentowałem to na początku wpisu, nie będę się powtarzał.

Da się

Oczywiście DARMO Ci tego nie podstawię...!

Wyciągasz zdecydowanie zbyt daleko idące wnioski:

Jesteś gotów ZABIJAĆ w obronie swoich mniemań...

Adamie, odpowiadając na Twoje zaproszenie do dyskusji liczyłem na poniższy styl:

Pokaż okularnikowi co przeoczył!

:lol:

Gdzie te nielogicznosci?

Korwin to barwna postać.

Można się z nim zgadzać, można nie zgadzać, ale nie da się Go nie dostrzegać.

KNP to nie tylko Korwin.

To jakaś idea (pewnie niedoskonała, jak to zwykle idee) rażąco (porażająco) odmienna od prezentowanej przez inne partie bylejakości wynikającej z braku logiki, partykularyzmów i dążności do zachowania "starego diabła tam gdzie jest", bo wiadomo, że lepszy stary diabeł, bo... znany...

Z przykrością Ci to piszę, ale rozczarowałem się. Pozostanę wiernym czytelnikiem Twoich wypowiedzi w wątkach technicznych, związanych na przykład z rekuperacją, wentylacją czy zasobnikami ciepła, w tych dziedzinach bez wątpienia masz wiedzę, pomysły i umiejętność dzielenia się nimi.

Gość Pepeg z Gumy
Olejnik wespół z p. Szczuką stanęły na wysokości zadania i spłyciły wszystko, co tylko się dało. .

Mam wątpliwości, czy równiny w ogóle można jeszcze spłycić. Mimo szczerych chęci, głębi w wypowiedziach zarówno JKM jak i Wiplera trudno się doszukać.

No, chyba ,że masz na myśli te wyżyny intelektualne Wiplera, którymi stara się na rożne sposoby okazjonalnie zabłysnąć.

I tu się z Tobą zgodzę ,że zostały one wyraźnie "spłycone".

Nie było to jednak specjalnie trudne, gdyż owe wyżyny nie wznoszą się z reguły powyżej tego co się posłowi Wiplerowi czasami na komisariacie uleje. Ot, tak pomiędzy kolejnymi, tradycyjnymi rzyganiami wielkopostnymi.

Faktycznie równin się nie da bardziej :)

Uderzyło mnie raczej kręcenie się w kółko Olejnik i Szczuki, gdzie ta pierwsza wyraźnie podkreśla fakt, że jest prowadzącą program. Mogły podnieść poziom wyżej, uderzyć mocniej i zastrzelić na miejscu słowem. A tak, jakiś kompletny niesmak zostawiły. Taka przepychanka bazarowa.

Tylko w sumie nie wiem dlaczego oczekiwałam więcej. Merytorycznie. Od obu stron.

Gość Pepeg z Gumy

Tylko w sumie nie wiem dlaczego oczekiwałam więcej. Merytorycznie. Od obu stron.

Ech !! Te nasze szaraczków wygórowane oczekiwania od celebrytów politycznych.

W końcu oni biorą kasę za udany show a nie za konkrety.

A ,że gawiedź widziała już niemal wszystko, łącznie z prywatną dupą pani Krysi, tej z serialu o miłości, to i polityczne bladzie nie mogą zanadto odstawać.

m.k.k.

No, może mnie trochę poniosło...

Sorki.

Argumentowanie, ze ktoś w polityce jest taki czy inny podparte pozornymi niemożnościami technicznymi mnie ruszyło.

Tak to zrozumiałem.

To, ze o czymś nie wiemy wcale nie znaczy - ze tego nie ma.

Walka o kasę i immunitet jest coraz bardziej zażarta, co widać na każdym kroku.

Wyciągają przeciw sobie wszystko, co się da POZA argumentami programowymi.

Traktują KNP jakby składała się wyłącznie z Korwina i jego muszki.

Ostatnio rozbawiła mnie międzypartyjna ścisła koalicja kobiet żądnych głowy lidera KNP w imię lepszej Europy.

Koryto niewielkie (51 stanowisk) a chętnych sporo, to determinacja ostro rośnie i każdy chwyt jest dozwolony.

Czasu na wzajemne opluwanie coraz mniej to z ciekawością przeglądam net, aby się zorientować kto i co jeszcze wymyśli, aby odsunąć konkurencję od tego "swojego" wymarzonego stanowiska.

Widać, ze polityków mamy mocnych!

Wolałbym, mądrych, konsekwentnych i wykształconych zamiast wytrenowanych czy z parytetu, ze stażem w nicnierobieniu.

Adam M.

O możliwościach technicznych chętnie bym z Tobą pogadał, bo na ten temat potrafisz mówić dużo i ciekawie. Ale to zdecydowanie nie ten wątek.

A co do reszty, to ładnie rzecz ująłeś, mógłbym podpisać się pod tym...

Ale inne niż Ty osoby uważam za mądre, konsekwentne tudzież mające staż w nicnierobieniu.

A zamiast wykształcenia (co jest często jedynie formalnością) stawiałbym na doświadczenie.

Jak dla mnie to doświadczaliśmy już fachowości wszystkich z wyjątkiem KNP.

Mamy, myślę, jaki taki pogląd na sprawę.

Ja chętnie zaryzykuję to, aby nami podowodził Korwin.

Jak nie byłoby lepiej to na pewno byłoby weselej.

A głosować powinien każdy według własnego uznania.

Zobaczymy których głupoli jest teraz więcej...

Demokracja to większość a większość to głupole.

Adam M.

Myślę, że kilku, którzy jeszcze nami nie rządzili to by się znalazło. Ot, choćby z ostatnich prezydenckich: Krzysztof Mazurski (Związek Słowiański) i Kornel Morawiecki (Piast).

Jeśli chcesz, aby dowodził nami JKM, to nie wysyłaj go do Europy, poczekaj na krajowe. Będzie miał większy wpływ.

:D

PS. Zgodnie ze statystyką większość będzie raczej normą, głupole będą w jednym z ogonów rozkładu.

Edytowane przez m.k.k

"A zamiast wykształcenia (co jest często jedynie formalnością) stawiałbym na doświadczenie. "

"Myślę, że kilku, którzy jeszcze nami nie rządzili to by się znalazło. Ot, choćby z ostatnich prezydenckich: Krzysztof Mazurski (Związek Słowiański) i Kornel Morawiecki (Piast)."

To doświadczenie muszą mieć przebogate!

Pewnie znacznie większe jak Korwin...

Tylko, widzisz...

Z nimi nie byłoby tak ciekawie jak z Korwinem...

Adam M.

Myślę, że kilku, którzy jeszcze nami nie rządzili to by się znalazło. Ot, choćby z ostatnich prezydenckich: Krzysztof Mazurski (Związek Słowiański) i Kornel Morawiecki (Piast).

Zapomniałeś o Krzysiu Kononowiczu!

Ja chętnie zaryzykuję to, aby nami podowodził Korwin.

Chyba wg zasady "na złość mamie odmrożę sobie uszy" Po to by było "ciekawie" oddałbyś swój kraj w ręce szarmanckiego prostaka z muchą? Myślę, że jednak tylko prowokujesz.

Może inaczej na to patrzymy, ale prostakiem to bym go nie nazwał!

Prostak z kompleksami to dla mnie prezio...

Mucha zamiast krawata to miły akcent.

Mało kto potrafi to nosić, a On - tak!

Piszę - ciekawie, bo to bardziej komunikatywne jak - normalnie.

Mało kto rozumie co to jest NORMALNIE - tak daleko wrośliśmy w to, co jest.

Adam M.

Z nimi nie byłoby tak ciekawie jak z Korwinem...

Tu się zgadzam :)

Zapomniałeś o Krzysiu Kononowiczu!

Nie zapomniałem postaci. Zapomniałem nazwiska, sprawdziłem pod Kokonowicz, ale to nie to.

Do tego błędnie, jak właśnie sprawdziłem, mniemałem że rozstał się z tym światem, dlatego nie przyłożyłem się do odszukania poprawnego nazwiska.

Czyli ma być tak - że NICZEGO nie będzie!

Tak?

Tylko, jak nie wybierzemy KNP to ten stan bardzo szybko się ziści! - Jak mi się wydaje (nie tylko mnie!!!)

Już dużo nie brakuje...

Zobacz jak szybko rośnie dług publiczny - zasługa tych co już rządzili i mają staż, wprawę, doświadczenie...

Adam M.

Adamie, przeczytaj jeszcze raz tytuł tego wątku, zwróć uwagę na autora tytułu :D

Podkładasz się. Twierdzeinie:

Jak dla mnie to doświadczaliśmy już fachowości wszystkich z wyjątkiem KNP.
jest na gruncie logiki trywialne do obalenia, wystarczy podać kontrprzykład, którym może być adam_mk lub m.k.k..

Natomiast z faktu że wymienię kilka kontprzykładów nie wyprowadzisz, że ich (osoby kontprzykładów) popieram.

Zacząłem od tego, że prawdy oczywiste Korwin ubiera w słowa proste a szokujące.

Takie, których logikę trudno podważyć, niezależnie od tego, czy te stwierdzenia popieramy czy nie.

Uważam, że naprawdę trudno mu nie przyznać racji w wielu stwierdzeniach i to NIEZALEŻNIE od opcji politycznej jaką reprezentujemy.

Ja też, na ten przykład, jestem za PARYTETEM w małżeństwie i uważam że TAM powinno być 50% kobiet i 50% mężczyzn...

Nie wyobrażam sobie jakiegoś innego faceta w moim łóżku, ale może jestem ZBOCZONY lub NIE EUROPEJSKI...

Mam takie prawo?

A ON ubrał to, co ja czuję w zdanie logicznie spójne i... zabawne.

Wypowiada wiele zdań logicznie spójnych, ale już nie zawsze zabawnych...

Ma mój głos a Ty - to jak chcesz.

Każdemu wolno mieć własne zdanie.

Ale...

Podważysz LOGIKĘ Jego stwierdzeń?

Spróbuj, może jesteś bardziej logicznie spójny?

Adam M.

Może inaczej na to patrzymy, ale prostakiem to bym go nie nazwał!

(...)Adam M.

A dlaczego nie? Elegancko ubrany, elokwentny, wygadany i zdolny, wręcz przesadnie szarmancki w gestach i w mowie (chodzi mi o to jak mówi, nie co mówi) przekazujący ładnie, estetycznie opakowane prostackie treści. Jak inaczej nazwać faceta twierdzącego, że kobiety lubią być gwałcone? Porównującego walczących z przeciwnikiem i swoimi słabościami paraolimpijczyków do debili grających w szachy? Skróty myślowe? No to niezwykle prostackie. Kiedyś śp. Andrzej Lepper zastanawiał się czy można zgwałcić prostytutkę. Pamiętasz jakie cięgi na niego spadły: nazwanie go prostakiem było chyba najlżejszą obelgą. Czym różni się w tym aspekcie facet w pasiastym krawacie od faceta z muchą?

Godziny raptem zostały do "chwili prawdy"...

Pooglądaj co się dzieje...

Totalna nagonka niespójna logicznie, bazująca na uczuciach, odczuciach i przekonaniach "jedynie słusznych" jako kontra na Jego spójność wypowiedzi

Brak zdolności/możliwości logicznej kontrargumentacji powoduje, że oponenci się ośmieszają a ich rozpaczliwe ruchy staja się żenujące dla tych, którzy jeszcze potrafią myśleć samodzielnie.

Najbardziej bolesna, odczuwalna fizycznie sytuacja życiowa to nie poród...

To odcinanie mordy od żłoba!

No, to ja się nie dziwię, ze wrzeszczą, bo ja wiem, że tak jest.

Adam M.