adam_mk 28.05.2014 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 No...Anarchia, na ten przykład...Jeszcze nie było...To, co było na Dzikim Zachodzie było i dawno i daleko. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.05.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Takiej nie było. A taka w cudzysłowie to nie to. Jak nie było, skoro wystarczyło być czasem cieciem na bramie, albo moczymordą żeby dostać sporą władzę, w dodatku wykonawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.05.2014 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Pamiętam...Żeby trzymać władzę trzeba się było trzymać!Piło się ostro...Nie dziwota. Takich problemów "biez połlitra nie razbieriosz!" Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.05.2014 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 To zaproponuj jaki system społeczny! Jak uwierzą - wybiorą i go zrealizujesz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.05.2014 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 To dobrze, bo to jakieś bzdury. Przemyślałbyś to, co słyszysz w takich spotach. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 28.05.2014 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Może jaka mikronacja Ci się spodoba?Choćby ta:http://www.rzeczpospolitaobojganarodow.pl/forum/viewtopic.php?f=291&t=1875 Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.05.2014 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Nic. A kto i jak i które idee ma wdrożyć? Bo jako pierwszą to wdrożyłbym - aby wszystko było za darmo! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 29.05.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Pamietam dziecinnie prostą sztuczkę karcianą opartą na logice wyborczej. Nie pamiętam, żeby skadinąd inteligentni ludzie łapali o co chodzi. Magia wyborów jest wielka! Tasujemy talię, widzimy kartę na spodzie, np Król Pik Kładziemy talię na stole i osobie, której pokazujemy sztuczkę przedstawiamy wybór: Ja: - W tali mamy dwa kolory, czerwone i czarne, który kolor wybierasz? On: - Czerwony! Ja: - Bardzo dobry wybór, odrzucamy czerwone, w czarnych mamy do wyboru piki i trefle. Który wybierasz? On: - Piki! Ja: - Piki dają wyniki, w pikach mamy figury i blotki, które wybierasz? On: - Blotki! Ja: - OK, blotki odpadły, w figurach możesz wybrać starsze lub młodsze? On: - Starsze! Ja: - No i kolejny wybór pomiędzy starszymi, czyli As, czy Król? On: - As! Ja: - No dobrze As odpada, wybrałeś Króla Pikowego, piękna karta. Za którym razem mam wyciągnąć Króla pikowego z talii ? On: - Za trzecim razem! No i clou, bierzemy talię, chowamy za plecami i za trzecim razem wyciągamy Króla Pikowego z dołu talii. Wyborca jest pełen podziwu Pokażcie dzieciom, niech się uczą na czym polegają wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.05.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Nie ważne kto wybiera a ważne kto głosy liczy! Dobra ilustracja! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.05.2014 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Wrzask się robi bo mordę od żłobu odcinają... http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/800000,urzednicy-obslugujacy-fundusze-unijne-moga-stracic-prace.html?google_editors_picks=true Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 30.05.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Nie rozumiem Twojego zdziwienia:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.05.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Adam przejaskrawił, ale system referendalny mógłby doprowadzić do takich absurdów. Poza tym jesteś niekonsekwentny. Jest grupa, która rządzi, która przygotowuje prawo, a referenda je jedynie zatwierdzają lub nie. Bardzo szybko stary dowcip o referendach: Czy nie masz nic przeciwko?: Tak, nie mam nic przeciwko; Nie, nie mam nic przeciwko oglądałbyś w praktyce. Na początek w bardziej subtelnej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.05.2014 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Czemu nie wprowadzili?Szykują to dla talibów i "sojuszników"? Większość uprawniona do głosowania, niestety, nie jest normalna...Zobacz co się dzieje jak wybiera większość. Adam M. Edytowane 30 Maja 2014 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.05.2014 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Acha...No, wyjaśniłeś...Ruch społeczny to wprowadza nowe porządki na Ukrainie.Zmęczony trochę jest ten ruch, bo poprzednio na Krymie działał...Myślisz, że starczy mu pary i na nas? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 30.05.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 A w to, że społeczeństwo (uprawnieni do głosowania) w większości jest normalne to chyba nikt nie wątpi. Święta racja, co do intencji, bo jak widać Adam wątpi. Ale bycie normalnym to znaczy bycie takim, jak większość, a nie oznacza to bycie rozsądnym. Większość to ludzie przeciętni. Większością się manipuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.05.2014 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 "To trzeba zrobić oddolnie..." Ja to chyba już kiedyś przerabiałem... Wiem! Idee Lenina wiecznie żywe!!! Tylko... wiesz... To tez już było i jakoś się nie przyjęło... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.05.2014 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 I nie będzie...Tego nie da się zrealizować, bo ludziska som jakie som. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.05.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 No właśnie - tu jest problem!Bo gdzie dwóch polaków tam TRZY zdania!!!Tego musimy się wyzbyć... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.05.2014 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 ... ale taki folklor jest interesujący... jak potrawy słodko kwaśne itp. ... cóż ... nie samym chlebem wszyscy żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 31.05.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 A ja tak patrzę na tych co kumają o co chodzi i są za. I to ludziska różnego sortu. Lenin, Robespierre też chcieli żeby było lepiej...Tylko że wtedy rzeczywiście było źle...Teraz tacy jak Ty i Twoi "różni" koledzy chcą, by było wam lepiej, nie dostrzegając prawdy, że wcale nie jest tak źle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts