lookaszpl 16.05.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Czy Ktos przerabial temat podlaczenia oczyszczalni do rowu melioracyjnego? Chodzi mi jakie sa formalnosci i czy trzeba spelniac jakies szczegolne warunki? Przykladowo czy okresowo trzeba badac wode z oczyszczalni. Jezeli tak to ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RST 23.05.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Czy Ktos przerabial temat podlaczenia oczyszczalni do rowu melioracyjnego? Chodzi mi jakie sa formalnosci i czy trzeba spelniac jakies szczegolne warunki? Przykladowo czy okresowo trzeba badac wode z oczyszczalni. Jezeli tak to ile to kosztuje? Na pewno będzie potrzebne pozwolenie wodnoprawne, bo wylot do rowu jest urządzeniem wodnym. A jaki typ oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 23.05.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Czy Ktos przerabial temat podlaczenia oczyszczalni do rowu melioracyjnego? Chodzi mi jakie sa formalnosci i czy trzeba spelniac jakies szczegolne warunki? Przykladowo czy okresowo trzeba badac wode z oczyszczalni. Jezeli tak to ile to kosztuje? Teoretycznie z każdej oczyszczalni trzeba badać okresowo ścieki. Znajdź jakieś laboratorium i się dowiedz. Na pewno kilkaset złotych. Musisz (projektant) sporządzić operat wodno prawny na wylot kanalizacji do rowu i na odprowadzanie ścieków oczyszczonych poza teren własnej działki. Oczyszczalnia musi spełniać wymagania co do jakości ścieków. Bezpieczniej jest wybierać taką z certyfikatem CE. Operat składasz w starostwie, opłacasz i czekasz na pozwolenie, które jest ważne 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts