Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ wody z wanny i stare rury PCV

molson

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Mam pewien problem.. Potrzebuję zrobić u kogoś prowizoryczny odpływ wody z wanny, tak na chwilę, dopóki przyjdzie facet od łazienki (2 tygodnie..) i nie zacznie jej do porządku robić. Tyle, że mam w zasadzie ogromny problem. Poprawiam w zasadzie robotę po kimś, kto tak to spartaczył, że szkoda gadać. Potrzebuję obniżyć trochę odpływ z wanny, która jest w odległości od rury spustowej ok. 2.5 m. Niestety nie mam pomysłu jak się za to zabrać. Zapytałem się kolegi jak to można zrobić, to mówił mi o kołnierzu (mufie), tyle że nie wiem czy taki kołnierz będzie bezpieczny i nie zaleje sąsiadów z dołu. Najlepiej byłoby wymienić całą rurę, ale sąsiedzi z dołu się nie zgodzą. Czy dalibyście mi jakąś radę, jak to zrobić? Myślałem, żeby zrobić trochę miejsca wokół tej rury (wyciąć kawałek płyty), uciąć tą rurę na jakiejś odpowiedniej wysokości, wsadzić kołnierz i zrobić trójnik, do którego podłączę się rurą z wanny. Niestety nie wiem jak ma się to do starego typu rur, gdzie się je zgrzewało.. Poniżej załączam fotki, które może odzwierciedlą bardziej to, co napisałem.

Pozdarwiam serdecznie,

Daniel.

20140516_220220.jpg

20140516_220229.jpg

20140516_220234.jpg