Zielona1 17.05.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam,Robię obecnie remont w mieszkaniu z lat 60. Częściowo skuwam stare tynki (tam gdzie same odpadają) a częściowo skuwam tylko starą farbę. Moje pytanie jest takie: czy mogę na stary tynk położyć nowy tynk gipsowy w warstwie mniejszej niż zaleca producent (minimalna zalecana grubość to 8mm). Czy coś się stanie jak położę warstwę mniejszą niż 8mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.05.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Nic nie powinno się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona1 21.05.2014 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Mam mimo wszystko obawy, że przy cieńszej warstwie niż zalecana, tynk (konkretnie tynk gipsowy maszynowy; chcę go nakładać ręcznie) nie będzie się trzymał ściany lub zrobi się bardzo chropowaty. Co w konsekwencji zmusi mnie do nakładania gładzi i dodatkowych kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 22.05.2014 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 To kup tynk gipsowy do mniejszych grubości, np. Knauf Rotband - 6mm albo Blauband - 3mm. I tak będziesz musiał gładź położyć, jako amator nie zrobisz tynku gipsowego tak gładko jak gładź. Chyba że jesteś już w tym doświadczony, ale wtedy nie zadawałbyś takich pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona1 22.05.2014 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 (edytowane) No ok, brzmi to rozsądnie. Widzę, że nie mam wyboru - czeka mnie gładź ! P.s.: mam bardzo nierówne ściany, więc skoro i tak nie uzyskam gładkiej powierzchni przy zastosowaniu samego tynku gipsowego to zostanę przy tym do 8mm (dzięki temu będę mógł wypełnić nim większe ubytki). Dobrze myślę ? P.s.2: wrzucam zdjęcie sitowia. Edytowane 22 Maja 2014 przez Zielona1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts