vapaus 17.05.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie prawidłowego wykończenia listwy przyokiennej w systemie dociepleń. Oto moja listwa W instrukcjach montażu napisane jest żeby klej i tynk wprowadzać do korytka nr 3, ale mam wątpliwości dotyczące wykończenia widocznej zewnętrznej ścianki tego korytka nr2. Nie jest ona zabezpieczona przez element tracony 4 i zastanawiam się czy ta cześć nie powinna zostać pokryta tynkiem? Wyglądałoby to tak że biorę listwę 3mm szerokości korytka, gdzie zatapiam siatkę prowadząc klej po ścianie korytka nr 2 a następnie na glif aż do elementu traconego nakładam tynk i po oderwaniu zostaje widoczny tylko element nr 1. Proszę o wasze instrukcje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 17.05.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie prawidłowego wykończenia listwy przyokiennej w systemie dociepleń. Oto moja listwa [ATTACH=CONFIG]260626[/ATTACH] W instrukcjach montażu napisane jest żeby klej i tynk wprowadzać do korytka nr 3, ale mam wątpliwości dotyczące wykończenia widocznej zewnętrznej ścianki tego korytka nr2. Nie jest ona zabezpieczona przez element tracony 4 i zastanawiam się czy ta cześć nie powinna zostać pokryta tynkiem? Wyglądałoby to tak że biorę listwę 3mm szerokości korytka, gdzie zatapiam siatkę prowadząc klej po ścianie korytka nr 2 a następnie na glif aż do elementu traconego nakładam tynk i po oderwaniu zostaje widoczny tylko element nr 1. Proszę o wasze instrukcje i pozdrawiam. W instrukcji mówią prawdę, klei i tynk do 3, tynk zrowna się z listwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.05.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Naciągnij raz do 3 i popraw jeszcze pózniej, to wtedy będziesz miał ok 1,5 mm szczelinę, akurat na gr. tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vapaus 17.05.2014 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Czyli 2 trzeba będzie i tak zabezpieczyć taśmą, bo przy zacieraniu i tak się ubrudzi, nie wiem po co ten element tracony jest akurat w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 17.05.2014 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Nic nie zabezpieczaj - będzie dobrze - zaufaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 17.05.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam. Mam pytanie odnośnie prawidłowego wykończenia listwy przyokiennej w systemie dociepleń. Oto moja listwa [ATTACH=CONFIG]260626[/ATTACH] W instrukcjach montażu napisane jest żeby klej i tynk wprowadzać do korytka nr 3, ale mam wątpliwości dotyczące wykończenia widocznej zewnętrznej ścianki tego korytka nr2. Nie jest ona zabezpieczona przez element tracony 4 i zastanawiam się czy ta cześć nie powinna zostać pokryta tynkiem? Wyglądałoby to tak że biorę listwę 3mm szerokości korytka, gdzie zatapiam siatkę prowadząc klej po ścianie korytka nr 2 a następnie na glif aż do elementu traconego nakładam tynk i po oderwaniu zostaje widoczny tylko element nr 1. Proszę o wasze instrukcje i pozdrawiam. U mnie tak to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vapaus 17.05.2014 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 No i właśnie u Ciebie tynk nie został wprowadzony do koryta, tylko nałożony na jego ściankę . Będę , jednak robił tak jak koledzy wyżej mówią i jak zresztą jest w instrukcji montażu listew. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 26.05.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 No i właśnie u Ciebie tynk nie został wprowadzony do koryta, tylko nałożony na jego ściankę . Będę , jednak robił tak jak koledzy wyżej mówią i jak zresztą jest w instrukcji montażu listew. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam Po czym wnioskujesz, że tynk nie został wprowadzony dp koryta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owieczka_ 17.03.2015 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Listwa z korytkiem 3mm wystarczy czy lepiej kupić 6mm ? Chodzi mi o to czy te 3mm wystarczy dla siatki kleju i potem jeszcze tynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 01.08.2016 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Nie chcę mnożyć tematów, więc piszę w tym. Mam podobne przemyślenia odnośnie listwy do tynków wewnętrznych (w moim przypadku CW). Ta boczna listwa od korytka na zaprawę powinna być zatynkowana czy widoczna? Moi tynkarze zostawili ją widoczną i sam już nie wiem jak to powinno być zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts