Gumis1 17.05.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam na dachówce którą zamierzam kupić są takie odpryski rzędu 3mm wewnątrz margiel albo wapno? Trochę mnie to niepokoi powłoka to glazura producent Creaton. Proszę o radę czy dać sobie lepiej spokój czy takie wady są dopuszczalne? Norma mówi chyba o jednym odprysku na stronie zewnętrznej średnicy 7mm ale czy jest dopuszczalny margiel chyba nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 17.05.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) Przecież to nie jest Creaton.... Kto Ci nawciskał kitu, że to Creaton? Edytowane 17 Maja 2014 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis1 17.05.2014 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) Creaton Aureus ŁUPKA GLAZUROWANA KRYSZTAŁOWA A skąd Pan wie że to nie Creaton?Zresztą jaki producent by nie był to czy dopuszczalne są takie odpryski czy nie? Edytowane 17 Maja 2014 przez Gumis1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 17.05.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 (edytowane) Bo robię tą dachówką, a tutaj zamki jak w Robenie.... chociaż, kto wie...Mea Culpa... to jednak od Creatona... Edytowane 17 Maja 2014 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 17.05.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Ja mam glazure z brassa i na ani jednej nie miałem odprysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.05.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Dopuszczalne czy nie to jednak wada estetyczna. Mogła się trafić partia gliny z trochę większą ilością margla. Na szczęście wiesz o tym wcześniej. Wyjaśnij to z hurtownią. Ja bym na swój dach takiej dachówki nie kupił. Co innego gdyby była to natura. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis1 19.05.2014 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A czy takie wada może spowodować zimą pęknięcie dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Nie może. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 29.05.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Hmm jak na dachówkę glazurowaną jest to moim zdaniem słaba robota - całe pokrycie glazurą wygląda jakby było nierówne. Na moich dachówkach angobowanych (koramic) powłoka wyglądała na bardziej jednolitą... Odpryski to chyba robota składu materiałów budowlanych, ewentualnie efekt przepakowywania dachówek. W każdym razie jeśli ich jeszcze nie kupiłeś, to może jeszcze zmień swoje postanowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts