kwasniak 12.02.2015 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 (edytowane) U Decyzja należy do Ciebie, ale ja wchodziłbym w pompę ciepła w Twoich warunkach. I tak zrobię złożę dokumenty o dotację i zobaczymy jak wygląda sprawa przyznawania i całkowity koszt dofinansowania. Zamierzam złożyć dokumenty o 100% inwestycji. Samo ubieganie się nie jest wiążące zawsze można zrezygnować jak by nie było za kolorowo. Edytowane 12 Lutego 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 22.02.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 54000zł za piękny dach, powoli zaczynam się bać budowy, myślałem ze mając 250 tyś. mogę bezpiecznie budować. 54tys to i tak mało, bo mój ostatnio policzył i nas dach wyniesie 50tys, ale to już wszystko od więźby po rynny. Tylko, że my deskowaliśmy dach i papę dawaliśmy. Nasz dach ma coś 180m2. Kwasniak dzięki za odpowiedź odnośnie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 22.02.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Okna i drzwi http://i.imgur.com/yoIIEBr.jpg http://i.imgur.com/i6qfquA.jpg http://i.imgur.com/9fH3mfR.jpg http://i.imgur.com/QT4nXG2.jpg http://i.imgur.com/oCJ5jNu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm00q 22.02.2015 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Witam.Śledzę Twój wątek bo też zacząłem budować Jarząbka tylko bez garażu.Zainteresowały mnie Twoje drzwi, jaki to model? Też chcę zrobić otwierane na zewnątrz tylko myślałem, że wygodniej mi będzie otwierać z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 23.02.2015 01:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Cześć Drzwi Wikęd model 26 bez szyby. Jak bym budował wersję nie lustrzaną też bym miał pochwyt z prawej. Z lewej jakoś bardziej mi pasowało wizualnie co do wygody to dla mnie chyba nie ma różnicy ale też tak myślałem jak ty i nie mogłem się zdecydować po której ma być zamek. Po zamontowaniu nawet nie zwróciłem na to uwagi Edytowane 23 Lutego 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm00q 23.02.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Też się zastanawiam nad drzwiami tej firmy tym bardziej, że wprowadziła serie TERMO PRESTIGE, co znacznie poprawia izolacyjność termiczną drzwi metalowych. Zdecydowałeś się na ten wariant?Dla mnie, mimo wersji lustrzanej, rozsądniejszą wersją będzie jednak podchwyt po prawej, gdyż dom mam podniesiony i planuje na wysokości okna pomieszczenia gospodarczego zrobić podjazd np. na wózek, kosiarkę, rower itp. Edytowane 23 Lutego 2015 przez sm00q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 23.02.2015 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ja zamawiałem w listopadzie okna z drzwiami i wtedy nie było Prestige bo pewnie bym je kupił moje to premium + ciepła futryna + poszerzenie dolne 3cm + montaż warstwowy, na górze mam 5cm styroduru na dole 3cm. Muszę dokupić teraz elektrozaczep bo bez niego to lipa jak wstawiali drzwi wiatr je zamknął a klucze były w środku i trzeba było biegać na około bo bez klucza ich nie otworzysz Edytowane 23 Lutego 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 24.02.2015 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Super okienka a jaki wymiar ma okno tarasowe? Drzwi wejściowe boskie Też tak otwierane chcę u siebie, tylko no właśnie, jak to z tym otwieraniem ich, jak się zamkną to już nie da się otworzyć? bez kluczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 24.02.2015 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) No niestety opcja z pochwytem bez elektrozaczepu jest ułomna bez klucza nie wejdziesz:( Teraz muszę dokupić elektrozaczep i chyba będzie otwierany dzwonkiem lub klawiaturą numeryczną. Okno tarasowe 375/225 okno Fix w wykuszu 270/210 Edytowane 24 Lutego 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 25.02.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 No niestety opcja z pochwytem bez elektrozaczepu jest ułomna bez klucza nie wejdziesz:( Teraz muszę dokupić elektrozaczep i chyba będzie otwierany dzwonkiem lub klawiaturą numeryczną. Okno tarasowe 375/225 okno Fix w wykuszu 270/210 A ile kosztowało to okno tarasowe? bo ja mam podobny wymiar, bo 360/205 i wyceniają mi je różnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 26.02.2015 02:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Po rabatach 9 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta1707 18.04.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Ja też buduję Jarząbka ale bez garażu i mogę pochwalić się naszymi postępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 05.05.2015 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 [ATTACH=CONFIG]313607[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]313608[/ATTACH]Ja też buduję Jarząbka ale bez garażu i mogę pochwalić się naszymi postępami [ATTACH=CONFIG]313606[/ATTACH] Witam i gratuluję widzę że jesteśmy na tym samym etapie U mnie weekend majowy minął przy własnoręcznym klejeniu styropianu na klej w pianie Insta Stik 3/4 domu zrobione http://i.imgur.com/kLfJtvp.jpg http://i.imgur.com/qPkDhHF.jpg http://i.imgur.com/4EEAzoH.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta1707 06.05.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Tak tak tak na tym samym etapie, u nas ocieplenie dopiero w sierpniu, bo czekamy, żeby mury trochę przeschły. Mam pyanie, jak sprawuje ci się to duże rozsuwane okno w salonie? Czy jest antracytowe? My mamy też rozsuwane okno w salonie i ciężko nam chodzi, czy u was też rozsuwa się ciężko? Czy jest idealnie proste? Jeżeli mógłbyś wrzuć zdjęcia okna z bliska zamkniętego i rozsuniętego. Z góry dziękuję, bo u nas już dwukrotnie był facet i ustawiał okno. U nas już rosna płytki w salonie, mamy drewnopodobne, wieczorkiem wrzucę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 16.05.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Witam i kibicuje;)Pamiętasz może jakiej średnicy dawałeś rurki w płycie do ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 16.05.2015 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Cześć 16mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 25.06.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Czy rozwiązałeś już dylemat związany z ogrzewaniem wody i domu ? Prąd czy pompa ? Do mnie coraz mocniej przemawia prąd ze względu na prostotę i koszt inwestycji. Pompa PW wygląda fajnie, tylko obawiam się trochę kosztów obowiązkowych serwisów i ewentualnych napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 25.06.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Będzie ogrzewanie piecem Elterm lub Kospel, rozważam po zamieszkaniu panele fotowoltaiczne ale to dopiero po sezonie albo dwóch jak będę znał realne zapotrzebowanie na energię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 25.06.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Będzie ogrzewanie piecem Elterm lub Kospel, rozważam po zamieszkaniu panele fotowoltaiczne ale to dopiero po sezonie albo dwóch jak będę znał realne zapotrzebowanie na energię. Ja też na razie skłaniam się ku temu rozwiązaniu + duży bufor. O panelach też myślałem, ale jak posłuchałem i poczytałem to na razie zupełnie się nie opłacają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrzaw 05.07.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Jaki strop zastosowaliście dla tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts