kwasniak 06.11.2015 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Pewnie dlatego, żeby granulat nie latał po całym poddaszu Właśnie tak jak mówisz dodatkowo dałem ją na ściany działowe dla wygłuszenia i porobiłem takie gniazda 15/15/15 dla oczek sufitowych co by się nie sypalo się przy wymianie GU10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 07.11.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 No własnie, a co z wygłuszeniem? Styropian praktycznie nie izoluje akustycznie, myslisz że taka wełna na działówkach cos pomoże? Zrób testy i wyraź swoją subiektywną ocenę . Mnie przed granulatem styropianu powstrzymuje właśnie przenoszenie dzwięków pomiędzy pomieszczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 07.11.2015 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 (edytowane) No własnie, a co z wygłuszeniem? Styropian praktycznie nie izoluje akustycznie, myslisz że taka wełna na działówkach cos pomoże? Zrób testy i wyraź swoją subiektywną ocenę . Mnie przed granulatem styropianu powstrzymuje właśnie przenoszenie dzwięków pomiędzy pomieszczeniami. Ciężko mi będzie bo nie mam drzwi ale jak ocieplałem strop to przez płytę mogłem normalnie rozmawiać po zasypaniu styropianem i izolacją welną przeważnie muszę schodzić na dół jak coś zapomnę bo mnie nie słyszą dopiero jak się wydrę to jest jakaś reakcja. To samo jak chodzę na zewnątrz i wołam kogoś z domy to mnie nie słyszą. Tylko tu mam na ścianie 20cm termoorganiki 0,31 i 25 cm tego samego przyklejonego do góry wieńca (plyta 18cm na pół) Ale jutro zostawię wejścia do sypialni wełną i zobaczymy. Wełnę mam taką http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/5307/produkty/rockslab-sonic Kupiona w Leroy Merlin po 7,30m2 teraz jest po 6,60 naprawdę dobry produkt ciężki mocno zbita jest to podobno Rockwool Rocton tylko pod inną nazwą dla marketów. Nawet kod wyrobu mają taki sam. Gdzieś na jakimś forum muzycznym znalazłem temat że stosują ją do wygluszania w studiach nagraniowych więc powinna trochę od izolować. Edytowane 7 Listopada 2015 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulinica 20.01.2016 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 zastanawiam się na jarząbkiem 15 z możliwością adaptacji poddasza. Bez garażu. Dziękuję bardzo, że dzielisz się tutaj relacją z budowy. Mam kilka pytań.Płyta fundamentowa - chciałeś, czy to wymóg który wyszedł na etapie adaptacji? Jaki był koszt jej wykonania?Rekuperacja - czy miałeś wcześniej styczność z domem z rekuperacją? Co do Ciebie przemówiło, żeby jednak ją zrobić? Jaki był jej koszt?A jeśli chodzi o fotowoltaikę, to słyszałam, że niektórzy robią ją od razu, jak już tylko jest stan surowy zamknięty to podłączają prąd i zanim zaczną na dobre prąd używać w domu to sporą nadwyżkę odsprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 15.05.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Dzieje się coś na budowie ? Może już mieszkasz ? Jak ekipa od tynków, tynki gipsowe od razu nadają się do malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 15.05.2016 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) Nie jeszcze nie mieszkam na stałe, tylko weekendy i każdy wolny dzień Zdecydowałem że nie wezmę już żadnej ekipy i kończę budować sam. Dziś robiłem zabudowę kominka http://i.imgur.com/el3lMy3.jpg Plan jest wprowadzić się w sierpniu bo od września syn idzie do liceum w Tarczynie. Zostało do zrobieni: Panele w sypialniach Malowanie Podbitka Ogrodzenie i ogarnąć teren Dołożyć 15cm wełny na strop Nie wiem jak z tynkami bo w całym domu mam płyty gipsowe na ścianie. Edytowane 15 Maja 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 28.06.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 kwasniak , wiem że masz garaż na płycie. Czy masz u siebie spadki w garażu i czy masz juz wykończoną posadzkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 09.11.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 jaki masz wkład kominkowy? jakiej mocy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 09.11.2016 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Wkład to Zibi Kratki ma chyba 9kW ale spokojnie wystarczył by 3 Jak zacznę palić koło 18 to o 20 w salonie jest 28 stopni a w sypialniach 24 a ogrzewanie płyty nie chodzi dwa dni co jest zgubne bo później musi nadgonić i więcej idzie energi Edytowane 9 Listopada 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 09.11.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Wkład to Zibi Kratki ma chyba 9kW ale spokojnie wystarczył by 3 Jak zacznę palić koło 18 to o 20 w salonie jest 28 stopni a w sypialniach 24 a ogrzewanie płyty nie chodzi dwa dni. Zibi ma 12kw... Jestem wlaśnie na etapie wyboru wkładu i mam juz upatrzony Romotop 5KW tylko sie zastanawiam czy nie bedzie za mały.. Salon + jadalnia + kuchnia = 36m2, wszystko otwarte.... Masz rozprowadzenie do pokojów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 09.11.2016 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Zibi ma 12kw... Jestem wlaśnie na etapie wyboru wkładu i mam juz upatrzony Romotop 5KW tylko sie zastanawiam czy nie bedzie za mały.. Salon + jadalnia + kuchnia = 36m2, wszystko otwarte.... Masz rozprowadzenie do pokojów?? Nie nie mam rozprowadzenia tylko rekuperator chodzi na full, jeżeli planujesz często palić to bierz mniejszy u mnie otwarta salon z jadalnią, kuchnia 47m2. Chciałem kupić bio ale żona... Edytowane 9 Listopada 2016 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 09.11.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 ok, dzięki za info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 09.11.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 widzę nie tylko ja trafiłem do dziennika po wpisach w COP=1 robię płytę 20-25cm grubości i właśnie się zastanawiałem czy nie za dużo na bufor do kotła elektrycznego. Zabieram się za czytanie od początku i podpytam w razie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 09.11.2016 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 widzę nie tylko ja trafiłem do dziennika po wpisach w COP=1 robię płytę 20-25cm grubości i właśnie się zastanawiałem czy nie za dużo na bufor do kotła elektrycznego. Zabieram się za czytanie od początku i podpytam w razie co Moja ma 23cm i w tamtym roku też się zastanawiałem czy nie za dużo jak nie mogłem osiągnąć zasilania 30 stopni przez parę dni. Najwiecej szło w podloge 33 stopnie ale następnej nocy nie chodziła wcale Oczywiście nie jest to typowa podłogówka której temperaturę czuć od razu na stopach. Ale samo podnoszenie temperatury powietrza w domu idzie dość sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.12.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 czesc..czemu miałeś kontrolę przy odbiorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 13.12.2016 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Cześć podejrzewam że przez to że pani która przyjmowała dokumenty zapytała się gdzie wysłać dokumenty a ja wypaliłem że na adres budowy i padło podejrzenie że mieszkamy bez zgody nadzoru na użytkowanie Ale Pan inspektor był miły cała kontrola poszła bardzo sprawnie i w miłej atmosferze. Jutro oficjalnie kończę budowę po 29 miesiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 13.12.2016 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Zrób AMA pierwszy na forum który miał kontrolę przy odbiorze budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bl0ndas 07.04.2018 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Taka ciekawostka po zmianie pustaka z porotherm 25cm na silke 18cm metraż domu zwiększył się do 122 m2 ze 115. Garaż powiększył się do 23m2 z 21m2 razem mam teraz 145 m2 w projekcie było 136m2. Witam. Przymierzam się do budowy domu. Taki sam projekt też mi wpadł w oko. Od jakiegoś czasu przyglądam się forum i Twojej realizacji. Szacunek. Chciałem zapytać czy na budowę wykorzystałeś te 20 palet pustaka?. Pozdrawiam ! Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez bl0ndas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts