zibibyk 25.05.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 czy ktoś może podać mi koszt oczyszczalni dla 4-5 osób?jeden pan zaśpiewał 6000 pln plus z naszej strony ocena geohydrologa( takie wymogi ma nasz urząd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 25.05.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Od 2500 w zwyz nawet i 25000 zl. W ostatnim Muratorze jest chyba nawet o tym artykul, bo juz nie pamietam, tak dawno to bylo (ostatni tzn czerwcowy ) Te 6000 zl to moze full - tzn komplet oczyszczalni, badanie, montarz i dowoz do ciebie - wiec niezla i tak cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 25.05.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Jeżeli jest to cena z montażem, to nie jest źle a nawet przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 25.05.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Wszystko zależy od warunków gruntowych. Jeśli masz "odpowiednie" warunki i wystarczająca działkę do położenia drenażu możesz pozwolić sobie na najprostsze rozwiazanie - 5-6 tys z montażem. Przy wysokim poziomie wód gruntowych, albo jeśli masz warstwy nieprzepuszczalne lub zbyt dobrze przepuszczalne musisz pomyśleć o innym rozwiązaniu, a to już kosztuje nieco więcej nawet 10-15 tys. Rzeczywiście w czerwcowym numerze Muratora jest bardzo wyczerpujący artykuł na ten temat wraz z cenami i adresami. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysymurator 26.05.2004 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Rozeznawalem ostatnio temat Oczyszczalni. bylem nawet u jednegosprzedawcy 29.04.2004 z gotowka w kieszeni. Ale gosc mi doradzil,ze oczyszczalnie to najlepiej na koniec kupic. Po rozezeznaniu zPiPLife, Wavin jeszcze jedna lokalna firma (producent plastikowychzbiornikow i calych oczyszczalni), najlepsza oferta byla z firmyNevexpol. Ceny najlepsze, do tego dystrybutor z Dabrowy Gorniczejbardzo fajny facet. I dal mi przykladowe projekty oczyszczalniw roznych warunkach geologicznych. Majac je jestes w stanie samzrobic projekt oczyszczalni, co zamierzam zrobic jak sie urzadprzyczepi, ze musi byc cos wiecej niz zaznaczenie nitek drenazuna mapce. Ich reklame (nevexpol), znajdziesz w Muratorze i na ichstronie WWW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tchrzano 26.05.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Wydaje mi sie, ze tez zdecyduje sie na Nevexpol. Dowiadywalem sie o ceny i wygladaja one nastepujaco:- komplet oczyszczalni - 3200zl- granulat (tluczen) - 1000zl (nie ma go w komplecie)- robocizna - 1400zl (standard, to 2000-2500zl) lub wlasna Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 26.05.2004 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Może dorzucimy do cennika oczyszczalnie ze złożem biologicznym?ja mam wstępną wycenę (Sotralentz): 12 tys z projektem i studnią chłonną - full service w tym sprzęt 6 tys kto da MNIEJ ? pozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 26.05.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Aga, w ile by to kosztowało bez studni chłonnej (z odprowadzeniem do cieku wodnego)? Czeka mnie podobna inwestycja w przyszłym roku i muszę się do niej z wolna psychicznie przygotowywać Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 27.05.2004 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Sławek - 1.8 tys mniej to pierwsza oferta, mam szczery zamiar znaleźć coś taniej Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts