aprilia 19.05.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 (edytowane) Witam. Postanowiłam odświeżyć nieco swoją sypialnię zmieniając jej kolor. Jednak mam dylemat, ponieważ moje ściany są w kolorze ciemnego różu a chciałabym zmienić na beż... No i teraz nie wiem czy beżowa farba pokryje ten róż? Jeśli nie to co powinnam zrobić? Słyszałam też o czymś takim jak uni grunt po którego zastosowaniu beżowa farba miałaby ładnie zakryć ten róż... Czy to prawda? Dołączam zdjęcia mojego koloru i koloru, który chciałabym uzyskać. Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi. Edytowane 30 Lipca 2014 przez aprilia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 19.05.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 kazda dobra farba pokryje kolor - oczywiscie najlepiej dwukrotne malowanie. Miałam filecik, który niestety na ścianie nie przemawiał do mnie został przemalowany na biało druga sciana na szaro - po fioleciku nie zostało sladu a farba była chyba dulux albo dekoral- więc żaden cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 19.05.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 By zakryć ciemniejszy, dość mocny róż można najpierw pomalować ścianę białą farbą podkładową, a potem docelową – beżową. Można też inaczej - jeśli stara farba pyli, przed malowaniem zagruntować ścianę. Jeżeli nie pyli, jest jednolita, dobrze przyczepna i bez uszkodzeń, to można malować nawet bez gruntu lub farby podkładowej – są na rynku takie dobrze kryjące farby. Jeśli pamiętasz markę różowej farby i jej rodzaj, to warto wybrać beżową tego samego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 19.05.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 jeśli chcesz na biało róż przemalować, to nawet jak beckersa kupisz, to musisz malować 3 razy. Teściowie ostatnio przemalowywali rudy na ja bardzo jasny, prawie biały (tikurilla), i malowali 3 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts