Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka szlifierka będzie odpowiednia?

Abuuin

Recommended Posts

Witam!

Przede mną nowa "misja". Niestety jestem zmuszony się do niej przygotować. Mianowicie: muszę zeszlifować lakier z podłogi w moim mieszkaniu (podłoga dębowa), lecz nie posiadam szlifierki. Jaka więc będzie odpowiednia? Chciałbym aby szlifierka nie była zbyt droga (nie przyda mi się ona na długi okres czasu), lecz w pełni wykonała zadaną jej pracę, która opisuję w tym poście. :)

Mówimy tu o powierzchni +/- 60m^2.

Niestety, ale nie jest możliwe użycie na niej cykliniarki, gdyż poszczególna "kostka" złożona jest z kilku klepek połączonych drutami, każda próba cyklinowania skończyłaby się uszkodzeniem podłogi.

Znalazłem w internecie podobną podłogę do mojej (jako przykład) \/

http://zapodaj.net/0817571acc0de.jpg.html

Najbardziej zadowoliłaby mnie konkretna propozycja.

Z góry dziękuję oraz pozdrawiam,

Abuuin

hej, jeżeli szukasz szlifierki do tego typu pracy poleciłbym niedrogą szlifierkę Einhell TE-AG 125 CE. U mnie na półce 230 zł w necie pewnie parę groszy taniej. 1010W i regulacja obrotów, która w Twoim przypadku jest niezbędna. Sprzedałem juz kilka sztuk tej szlifierki właśnie dfo obróbki drewna. Zarabiam na chleb sprzedając tego typu graty i dla mnie czy coś jest ok, czy nie - stwierdzam poprzez ilość zwrotów gwarancyjnych, a konkretnie ta szlifierka nie wróciła ani jedna. Jak chcesz się szarpnąć na coś droższego to Bosch GWS 850 CE - kasa rzędu 300 - 330 zł. Generalnie zastanów się jeszcze czy aby na pewno szlifierka jest jedynym rozwiązaniem - nie będzie to zbyt precyzyjne narzędzie do tej pracy

Po co wciskasz takie kity.. taka maszynka to sobie mozna porobic wykonczenia i zakamarki a nie 60m2 parkietu... do wyszlifowania parkietu musisz miec, wiedze , umiejetnosci, doswiadczenie, cykliniarke, ranta, szlifierke katowa, cykline, blache. walek, pedzel + maly walek, odkurzacz,polerke i szlifierke oscylacyjna