Abuuin 19.05.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Witam! Przede mną nowa "misja". Niestety jestem zmuszony się do niej przygotować. Mianowicie: muszę zeszlifować lakier z podłogi w moim mieszkaniu (podłoga dębowa), lecz nie posiadam szlifierki. Jaka więc będzie odpowiednia? Chciałbym aby szlifierka nie była zbyt droga (nie przyda mi się ona na długi okres czasu), lecz w pełni wykonała zadaną jej pracę, która opisuję w tym poście. Mówimy tu o powierzchni +/- 60m^2. Niestety, ale nie jest możliwe użycie na niej cykliniarki, gdyż poszczególna "kostka" złożona jest z kilku klepek połączonych drutami, każda próba cyklinowania skończyłaby się uszkodzeniem podłogi. Znalazłem w internecie podobną podłogę do mojej (jako przykład) \/ http://zapodaj.net/0817571acc0de.jpg.html Najbardziej zadowoliłaby mnie konkretna propozycja. Z góry dziękuję oraz pozdrawiam, Abuuin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 20.05.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 na zdjeciu jest mozaika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reinchardt 23.05.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 hej, jeżeli szukasz szlifierki do tego typu pracy poleciłbym niedrogą szlifierkę Einhell TE-AG 125 CE. U mnie na półce 230 zł w necie pewnie parę groszy taniej. 1010W i regulacja obrotów, która w Twoim przypadku jest niezbędna. Sprzedałem juz kilka sztuk tej szlifierki właśnie dfo obróbki drewna. Zarabiam na chleb sprzedając tego typu graty i dla mnie czy coś jest ok, czy nie - stwierdzam poprzez ilość zwrotów gwarancyjnych, a konkretnie ta szlifierka nie wróciła ani jedna. Jak chcesz się szarpnąć na coś droższego to Bosch GWS 850 CE - kasa rzędu 300 - 330 zł. Generalnie zastanów się jeszcze czy aby na pewno szlifierka jest jedynym rozwiązaniem - nie będzie to zbyt precyzyjne narzędzie do tej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 23.05.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Po co wciskasz takie kity.. taka maszynka to sobie mozna porobic wykonczenia i zakamarki a nie 60m2 parkietu... do wyszlifowania parkietu musisz miec, wiedze , umiejetnosci, doswiadczenie, cykliniarke, ranta, szlifierke katowa, cykline, blache. walek, pedzel + maly walek, odkurzacz,polerke i szlifierke oscylacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reinchardt 25.05.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 @monkey222autor wątku pytał o tanią szlifierkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Mądrecki 26.05.2014 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Mozaike możesz śmiało szlifować kazdą szlifierka do parkietu. Jeżeli nie posiadasz umiejetnosci, to chyba najlepsza byłaby Bons Scorpion. Natomiast wynajecie parkieciarza będzie tańszym rozwiązaniem niz kupno szligierki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts