JK2010 19.05.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Podczas robienia dachu i komina nie przyszło mi zupełnie do głowy, żeby zainstalować maszt antenowy. I muszę zrobić to teraz. Początkowo chciałem wiercić otwory na śruby i zamontować w ten sposób gotowy masz do komina. Mam komin systemowy obłożony pełną cegłą klinkierową. Ale boję się, że komin będzie przeciekał. Znalazłem w internecie maszty do anten , które są mocowane za pomocą dwóch stalowych taśm oplatających komin. Co myślicie? Jak to najlepiej zrobić? I drugi problem, jak wprowadzić kable antenowe z anteny pod dach na poddasze nieużytkowe? Jakoś pod dachówką? kanalem wentylacyjnym w kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 20.05.2014 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Miałem ten sam dylemat... Ostatecznie antena została satelitarna została zamontowana na maszcie przymocowanym do komina dwoma obejmami. Niestety przyszedł orkan Ksawery i tak miotał anteną, że te obejmy się poluzowały i antena zaczęła uderzać w komin. Więc musieliśmy zdjąć antenę z komina i przymocować ją do bocznej ściany domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts