damagio 20.05.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Witam serdecznie! Mam dach z lat 80 kostka. Strop, szlaka, wylewka,papa < to obecnie znajduję się na dachu. Chce zerwać starą papę, uzupełnić ubytki, i położyć styropape i na to pape nawierzchniową 5,3 mm. Mam dwa pytania co dać pod styropapę i jak rozwiązać kwestię wentylacji. myślałem żeby kominki wpuścić aż do szlaki, ale wtedy ciepło będzie uciekało. a co myślicie o tym żeby kominki wentylacyjne wypełnić wełną? wełna przepuści parę a ciepło zostawi. proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.05.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ao co chcesz zrywać starą papę? Jakie ubytki chcesz uzupełniać? Jak zrywać to wszystko szlakę też! A po co chcesz wypuszczać parę wodną? Para wodna nie stanowi żądnego zagrożenia. Wystarczy zastosować odpowiednią grubość styropapy np. 20 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.05.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Na suficie zrób barierę dla dyfuzji pary wodnej, np, farba lateksowa . Można dać kila razy grunt aż nie będzie wsiąkał. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts