Jarek48 20.05.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Latem czeka mnie wymiana instalacji wodnej i kanalizacyjnej w domuKażdy hydraulik doradza mi inny system rur - jeden mówi iż warto położyc instalacje z miedzi a inny doradza system rur pex ( z rolki)Który wybrać? Który też nie zrujnuje mojej kieszeni? Znajomy zwracał mi uwagę iż ważnym elementem są zawory - jakie wybrać?. Czym się kierować przy wyborze?. zależy mi aby zrobić instalacje znowu na kilka lat dlatego chcę to zrobić dobrze. proszę o wszelkie informacje z góry dziękuję Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 21.05.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Systemy są porównywalne. Każdy hydraulik ma swój ulubiony (z powodu na przykład największego rabatu, jeśli to on kupuje materiały), ale zrobi dobrze w każdym. Dla amatora ważna jest łatwość wykonywania połączeń i niezbędny sprzęt, ale ty bierzesz zawodowca, który ten sprzęt ma mieć. U siebie (w letniaku) mam instalacje zgrzewaną (PP), a część klejoną (PVC) pierwsze z porad różnych mniej i bardziej kompetentnych osób, a drugie ze względu na łatwość i estetykę wykonania (część rur jest widoczna - efekt zmiany koncepcji i nieprzewidzenia wszystkiego na początku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek48 21.05.2014 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) a co to takiego ten PP - nadaje też się do instalacji grzewczej? Żaden fachowiec o tym nie wspominał. Drogi jest ten system ? i co to za technologia? Może właśnie ten system jest najlepszy? a czym mam się przy wyborze zaworów - ostatnie moje praktycznie już nie można ruszyć Edytowane 21 Maja 2014 przez Jarek48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts