Rodmano 20.05.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Witam, Będę zamawiał okna i instalator sugerował,żeby montaż kontaktronów zlecić firmie robiącej moje okna.Gdzie taki kontaktron umieścić i ile on powinien kosztować u producenta okien ?Na oknach ma być również umieszczona czujka inercyjna,w którym miejscu na oknie powinno się ją umieszczać ? http://www.satel.pl/pl/product/220/VD-1,Czujka-wibracyjna-z-czujka-magnetyczna# Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 20.05.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Kontaktron montowany fabrycznie jest umieszczany między ramą a skrzydłem okna. Po zamknięciu okna jest on niewidoczny. Koszt takiego kontaktrona waha się w okolicach 40 - 60 zł / szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.05.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 No chyba ze systemowy Winkhausa - o ile pamietam - 180 zeta sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 20.05.2014 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Kontaktron montowany fabrycznie jest umieszczany między ramą a skrzydłem okna. Po zamknięciu okna jest on niewidoczny. Koszt takiego kontaktrona waha się w okolicach 40 - 60 zł / szt To mój dostawca okien wycenił na 50 zł/szt. Gdzie się montuje tą czujkę inercyjną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.05.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 http://www.alkam-security.pl/_cms/view/96/czujki-inercyjne.html Według nich do dowolnego podłoża. Ja osobiście bałbym się, że sama zacznie się odpalać od byle czego. Niby inne częstotliwości ale kto wie z jaką częstotliwością biega kot sąsiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts