Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dom z wizją" w Jaworznie

Recommended Posts

Ponieważ to mój pierwszy post chciałem wszystkich gorąco powitać a szczególnie "naszego" Boba Budowniczego.

Gratuluje decyzji o budowie domu. Przeczytałem wszystkie Twoje wiadomości z dziennika budowy i stwierdzam, że mamy wiele wspólnego.

Podobnie jak Ty i Twoja żona mocno zastanawialiśmy się nad zakupem dwóch mieszkań w nowo budowanych blokach przy ul. Św. Wojciecha.

Do podpisania umowy notarialnej JTBS była jeszcze godzina, kiedy otrzymałem wiadomość z banku, że niestety nie dostaniemy kwoty kredytu o jaką wnioskowaliśmy. Początkowo załamka, ale stwierdziliśmy, że poczekamy 4 miesiące i nasza zdolność kredytowa będzie wystarczająca.

Ale im więcej czasu mieliśmy na myślenie pojawiły się wątpliwości bo przecież koszt 2 mieszkań ok. 320000 zł (interesowało nas poddasze), brak piwnicy (obecnie mam 2 i jest na styk:)), garaż może wybudują za 2 lata i to pod wynajem - koszty wynajmu nieznane. Zaczęło pojawiać się coraz więcej wątpliwości. Kompromis - bierzemy parter bo.... ma ogródek no i jest tańszy o 70000 zł, ale oprócz w/w minusów pojawiły się dwa kolejne: kuchnia malutka (połowa tego co mamy teraz), salon - też porównywalny z obecnym, więc czy jest sens zmieniać obecne mieszkanie na prawie takie samo tylko w nowym budownictwie ? Odpowiedź - NIE MA SENSU, ale jak coś już zaczęło się dziać to może warto to pociągnąć dalej...?Odpowiedź - WARTO.

BUDUJEMY DOM !!!! tzn. mamy taki zamiar....pomysł ma dopiero 3 tygodnie.

Szukając informacji o firmach budowlanych i projektach domów trafiłem na Wasz " "Dom z wizją" w Jaworznie zwany także Zakątek Trzech Sosen z pomocą JW Budownictwo". Obecnie jesteśmy na etapie szukania działki i nawet mamy jedną na oku na Warpiu niedaleko Św. Wojciecha, ale..... no właśnie jest kilka ale które mam zamiar wyjaśnić w najbliższy poniedziałek. Zapowiada się rajd po wszystkich urzędach w Jaworznie + geodeta.

Chciałem Cię zapytać gdzie budujesz swój dom i czy była by szansa spotkać się na budowie, zobaczyć i zamienić kilka słów, bo z tego co czytam masz ogromną wiedzę, doświadczenie i może się trochę podzielisz i wyjaśnisz mi kilka wątpliwości. Jeżeli jest taka możliwość to podaj datę i godzinę a na pewno się zjawie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Konrad

Droga Kjuto

Tak wyszło, że czasookres jest mi niesprzyjający i do tego kasookres też.

Aisab

Fakt, pogoda trochę utrudnia, więc podziwiam twoje samozaparcie z murowaniem. Ja miałem wykopać rowek pod kabel, aby wprowadzić prąd do budynku, ale na razie odpuściłem.

Wilu27

Podesłałem ci na pw nr. telefonu, jak zadzwonisz to pogadamy. ewentualnie pisz na mejla [email protected]

Edytowane przez mmaarcin

• 2 months później...

Temat już nieaktualny, ale na tej stronie można sobie sprawdzić ceny materiałów do tzw. ciepłego montażu: taśmy paroszczelnej i taśmy rozprężnej

TAŚMA PAROSZCZELNA

TAŚMA ROZPRĘŻNA

Mnie za nie firma montująca krzyczała 1000pln, kupiłam i zamontowałam sama za ułamek tej kwoty. Szlag mnie tylko trafiał, że nie udało się już tego zrobić w pełni ze sztuką budowlaną.

Bardzo estetycznie zamontowali te okna. :yes:

Dobrze, że masz jeszcze co dzielić. :-))))))))))))))

Edytowane przez śmig_śmigalska

Szlag mnie trafiał jak firmy mi krzyczały , że za mniej jak trzy tysiące nie można zrobić ciepłego montażu.Ceny za taśmy, które wcześniej widziałem oscylowały na poziomie 500zł.

Robocizna za założenie ich na poziomme dodatkowych 500zł (to jednak prawie dniówka roboty) była do zaakceptowania.

Na razie nie łysieje, więc nadal mam co dzielić. Gorzej, że siwieje.

Edytowane przez mmaarcin

• 7 months później...
Pytanko :) : jak tam sprawa okien połaciowych? Jakie w końcu wybrałeś?

Witam,

Jeśli okna dachowe jeszcze nie wybrane to chętnie pomożemy :) i podpowiemy czym się kierować i na co zwracać uwagę przy ich wyborze.

Polecam filmik górne czy dolne otwieranie: http://www.velux.pl/produkty/okna-dachowe/g%C3%B3rne-otwieranie-standard

Zapraszamy do naszego działu obsługi klienta 22 33 77 000 lub [email protected]

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX

• 2 months później...

Velux, proszę cię dział reklamy nie jest w moim temacie.

Pomimo, że zaniedbalem dziennik i komentarze, to jak widać potrafię co kilka miesięcy do niego zaglądać.

Michał . Temat dla ciebie pewnie nieaktualny, ale gdyby było inaczej to do łazienki i pralnio-garderoby dałem fakro pcv u3 z okleiną z sosny.

A do pozostałych pokoi kupiłem na olx 4 nowe okna ftp u5 wraz z kolnierzami Thermo. Cena wyszla mnie taka jak bym kupił u2 w najtanszym sklepie internetowym.