T12345T 24.05.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 I Zgodzę się z jednym ,oficjalna wersja powinna trzymać się tego - tak trzeba i już. Ale też trzeba umieć dociekliwym wyjaśnić - dlaczego? Bo inaczej... gusła... zabobony i Baśń o Żelaznym Wilku No cóż, FM uważam raczej za platformę głoszenia wersji oficjalnej. Prywatnie, na PW, czy w mailach, możemy z czytelnikami rozważać różne wersje zdarzeń, bo dopiero wtedy możemy mówić o jakimkolwiek doradzaniu w czymkolwiek.. Żeby coś radzić, to wcześniej trzeba to i owo wybadać. Krótki post pisany często w emocjach i z niedopowiedzeniami nie jest dobrą podstawą do udzielania rad. Według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 24.05.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 No cóż, FM uważam raczej za platformę głoszenia wersji oficjalnej. .....Krótki post pisany często w emocjach i z niedopowiedzeniami nie jest dobrą podstawą do udzielania rad. Według mnie.OK. Tylko proszę wieszczy wersji oficjalnej by byli mniej agresywni w głoszeniu jedynie słusznego objawienia nie wywoła to wtedy reakcji pod wpływem emocji - jak to pięknie ująłeś. I znów rozważania kilku nawiedzonych pasjonatów trafił w wątku nie do tego celu przeznaczonym hi hi JUtro wybory, czas się napić by mieć później wymówkę przed samym sobą że się skreśliło nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.05.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Swoją drogą dodam jedno, czego nie widziałem tu. Jak zaczniesz skubać piankę, to zostaw te drewniane klocki na których stoi okno w murze. Tego się nie wywala - to tam musi być piszą najprościej jak się da . Eksperci z okien na pewno rozwiną temat dlaczego to tam MUSI zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DariuszKosmyk 02.06.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 no właśnie czemu? okno trzyma się już w murze podejrzewam i bez tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.06.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Nieduże jak na dziesiejsze czasy okno 150x150 waży obecnie 80-100kg. Mimo że jest zamocowane po odwodzie, to jednak ma swoją masę którą grawitacja ciągnie do dołu, a pozbawiając je podparcia po prostu zaczyna opadać. Niedużo. Milimetr, potem dwa, trzy. To już wystarczy by źle działało i zaczęło nim wiać. Jak opadnie więcej niż pół centymetra to robi się dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.06.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Rany Boskie !!! Czy ludzie nie mają rozumu? Nie myślą !!! Ile razy trzeba to tu wklejać by do Was w końcu coś dotarło Fin, podziwiam Cię, ja już tracę cierpliwość by podstawy jakie powinni wynieść ze szkoły, tłumaczyć To jest po prostu wku.... że Naród coraz bardziej bezmyślny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 04.06.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Dlatego, że ludzie nie chcą lub nie mają czasu czytać wszystkiego co było na forum odnośnie okien. Zawsze warto dodać taką małą uwagę, bo napisanie linijki tekstu nic nie kosztuje, zajmie 3 minuty a kogoś może (z jego świadomością lub nie) uratować od późniejszej zabawy z oknami. Pół biedy jak skończy się na regulacji, gorzej, gdy będzie trzeba rwać okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.06.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 to przejmij pałeczkę i odpowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 04.06.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 W drzwiach z chęcią mogę pomóc moją skromną wiedzą. W oknach nie wypowiadam się - chyba, że znam odpowiedź i jestem jej w 100% pewny.Nikt ważny - a ile razy przerabia się ten sam problem z Klientami? Większość pyta o to sam a i tak człowiek odpowiada najlepiej jak umie aby wszystko wyjaśnić a nie liznąć tematu po łebkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.06.2014 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 The me, nie dziw sie - na forum jest potrzebna świeża krew, bo my już z czasem jesteśmy wypaleni.. ciągle te same pytania, ale przecież jest tak jak napisałeś - klienci mają te same problemy. W drzwiach radzisz sobie bardzo dobrze, dzięki Tobie trochę to forum w tym zakresie odżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 05.06.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Jakbyś nie męczył Gerdziarzy to dopiero tętniłoby życiem na całego. Ja jestem raczej skromny i prosty człowiek, który woli powiedzieć 2 słowa za dużo niż czegoś nie dopowiedzieć Klientowi. Gdybym coś więcej wiedział o oknach to z chęcią bym pomógł. Raczej moja wiedza jest tu elementarna i nie śmiałbym komuś cokolwiek doradzać. Z resztą - muratora do pewnego czasu tylko sobie czytałem i przeglądałem ale po tym co zacząłem widzieć w niektórych tematach, to aż musiałem się zarejestrować i trochę nawymądrzać . P.S. to komplement czy przytyk, bo ostatnio jakoś Twoje komplementy są dla mnie niezrozumiałe hie hie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.06.2014 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Jeszcze się nie połapałeś, że moje komplementy są takie wysublimowane?;D Jak mówię "przyzwoity" to oznacza u mnie uznanie. Jak mówię "dobry" to jest to wg mnie najlepszy. Jak "najlepszy" to już w ogóle nie wyobrażam sobie nic innego Szkoda że nasz kolega lubiący Gerdę nie chce tu podyskutować, ale wiem od niego, że w Gerdzie też poszły zmiany - m.in. szefowie poprosili o krytykę.. i już pierwsze efekty poprawek są w katalogu. Ale to nie ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 07.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Ale właśnie takie zachowanie powinno być standardem w firmach. Choćby ostatnio co z Piotrkiem z Wikędu rozmawialiśmy na forum o tym co i jak oni robią.Przecież nie robią tych produktów dla siebie z myślą, że są naj naj i och ach. Przede wszystkim produkt ma być (według mnie) pod Klienta jak i pod montażystę oraz sprzedającego. Ile razy zdarza się, że "świeżynka" w branży nie poleci jakiegoś rozwiązania, bo go po prostu nie rozumie i nie chce wyjść na głupka przy Kliencie, który czyta choćby ułamek Muratora i coś tak wie. Co do Gerdy ... może w końcu coś drgnie u nich, bo jakoś skostnieli w epoce sprzed kilku lat i ciężko im to uświadomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts