mietek440 23.05.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Posiadam siłownik Esbe ara661 . Parę dni temu po raz drugi uległ awarii . Słychać jego pracę jednak nie obraca zaworu. Awaria ta następuje po ręcznym przestawieniu siłownika za pomocą pokrętła po uprzednim jego odciągnięciu . Jest ono do tego przeznaczone .Dzwoniłem do Esbe przedstawiłem problem , niestety nie znają przyczyny . Zostanie wymieniony po raz drugi na nowy , mam jeszcze rok gwarancji . Jeżeli po raz kolejny padnie po gwarancji trafi do śmieci a tani nie jest . Miał ktoś może podobny problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 24.05.2014 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 A wciskasz go z powrotem w odpowiednie miejsce?Ja swój delikatnie przyciskam i przekręcam pokrętłem. Tylko w jednym punkcie wskoczy i to zależnym od ustawienia się elektromechanizmów w siłowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.05.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 one tak mają , w skrajnym położeniu po wysprzęgleniu nie można wcisnąć .Ale to nie awaria .Wystarczy uruchomić go w przeciwną stronę i wcisnąć.Miałem tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 24.05.2014 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Podłączyłem go na " krótko " pod sieć 230V niestety również nie kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts