mazi07 13.09.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Stellmet jest jednym z największych producentów architektury ogrodowej i do produkcji pelletu pewnie używa odpadów które powstały podczas produkcji tej architektury pewnie dla tego może zapewnić jakoś swoim produktom popartym certyfikatem, o którym informuje na stronie. Jednak mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 30.09.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Nie wiem jaki jest najlepszy kocioł do spalania pelletu , bo ja mam stary . Moi rodzice palili w nim drobnym węglem (groszkiem) , potem ja paliłem ekogroszkiem a teraz pale pelletem . Zmieniłem tylko palniki . Jeśli chodzi o ciepłó w domu jest tak jak przy węgli, ale jeśli chodzi o obsługę to pozytywna różnica na korzyść pelletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lejlanka 30.09.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 My palimy owsem - i według mnie to jest czad mało dymu, mało popiołu, tylko kciuki trzymać żeby żniwa były obfite. z 2 h starcza nam na cały sezon. Ale piec ledwo nam się zmieścił do kotłowni bo do podajnika wchodzi 7 worków owsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 23.10.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Nie wiem jaki jest najlepszy kocioł do spalania pelletu , bo ja mam stary . Moi rodzice palili w nim drobnym węglem (groszkiem) , potem ja paliłem ekogroszkiem a teraz pale pelletem . Zmieniłem tylko palniki . Jeśli chodzi o ciepłó w domu jest tak jak przy węgli, ale jeśli chodzi o obsługę to pozytywna różnica na korzyść pelletu. ile kosztowała Cię wymiana tych palników?? I jakim pelletem palisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmolec 07.01.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Opalam pelletami ze stelmetu. Obydwa są wysokokaloryczne, więc biorę ten który przywiozą mi szybciej. Koszt wymiany, myślę że jest uzależniony od producenta lub od usługodawcy. Ja miałem to szczęście że producent mojego kotła, ma w ofercie kotły na pellet. Serwisant przyjechał i wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek33 10.01.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 oczywiście im bardziej kaloryczny pellet to tym lepiej mniej go się zużywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturq1 13.01.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 U mnie jakoś najlepiej sprawdza się olimp chociaż ma podobną kaloryczność do lavy, i właśnie nie wiem dlaczego. A u Was który lepiej się pali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts