bwojtek 28.05.2014 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 cena 15040.89 brutto. Taniej można zrobić HSa dzielonego na pół np. w ciepłym aluminium a w podobnej cenie schemat C w PVC. Cena jak za PSK wg mnie wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi.pudlo 28.05.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Bwojtek, zgadza sie... Aluminiowy HS bylby dzielony na pol, pracował kilka razy lżej i przy tym tańszy.. Ale widocznie sprzedajacy wolał zarobic wiecej na PSK niz na aluminium... Niektorzy systemodawcy maja juz tak cieple systemy przesuwne, ze nie oplaca sie brac PSK... Edytowane 28 Maja 2014 przez domi.pudlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 28.05.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Też bym wybrał HS-a dzielonego na pół. Naszymi wypowiedziami robimy dysonans po-zakupowy chyba że jeszcze umowa niepodpisana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 28.05.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 No juz czesc zaliczki wplacona. Czym sie rozni HS od HST? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.05.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 niczym bo jest to taka sama nazwa drzwi podnoszonych i przesuwanych - jak drzwi w szafie15 tyś za PSK w tym wymiarze? Chłopie, aleś się dał zrobić w konia chyba że szyby P4 i WK2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 literką T (tur) -z niemieckiego drzwiniczym innymjedni nazywają HS inni HST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 28.05.2014 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 A mozecie mi powiedziec gdzie sie zwrocic o wycene na takiego HSa, jakiej firmy, montaz w woj kujawsko-pomorskim? Moze jeszcze sie uda zadzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 na si82 w obustronnym kolorze pakiet 3 szybowy +dodatkowo profil bazowy 40 +poszerzenie 120 + taśma hano duo easy plus montaż może tyle wyjść ale wolał bym HS Widziałeś suwankę o takiej budowie jaką Ty masz czy suwankę o szerokości 250 z automatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 A mozecie mi powiedziec gdzie sie zwrocic o wycene na takiego HSa, jakiej firmy, montaz w woj kujawsko-pomorskim? Moze jeszcze sie uda zadzialac. najlepiej do firmy gdzie zamówiłeś PSK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 28.05.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 na si82 w obustronnym kolorze pakiet 3 szybowy +dodatkowo profil bazowy 40 +poszerzenie 120 + taśma hano duo easy plus montaż może tyle wyjść ale wolał bym HS Widziałeś suwankę o takiej budowie jaką Ty masz czy suwankę o szerokości 250 z automatem ? W Gdyni na Rewie jest "karczma". Tam maja ogromne okno PSK, ktore mniej wiecej bedzie rozmiarow mojego. Bawilismy sie i bylo ok. Czy Adams robi tez aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 ty masz PSK połączone z dwóch które rozsuwa się na boki i tworzy jedno wielkie wyjście ? nie ma pośrodku słupka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 28.05.2014 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Jest obustronny kolor, siegenia titan, aluplast8000, wymuszony 2stronny automat, skrzydla posrednia czy jakos kosztowaly dodatkowe 1500 zl, profil montazowy nie wiem czy bedzie, mial byc ale dajemy 35 mm poszerzenie (za ktore doplacam 850zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 28.05.2014 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 ty masz PSK połączone z dwóch które rozsuwa się na boki i tworzy jedno wielkie wyjście ? nie ma pośrodku słupka ? Po otwarciu caly srodek ma byc pusty. 4 czesci po 1360 mm(chyba). 2 srodkowe sie rozjezdzaja, dajac puste miejsce ok 2.5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 no to taki jak myślałem. adams robi na aluminium Powiem ci że osobiście też bym wybrał HS , takie PSK montowałem i kultura pracy HS o wiele lepsza automat w PSK to podstawa. Widzisz teraz namieszaliśmy ci w głowie Ale to twój dom i może dla ciebie takie rozwiązanie będzie najlepsze a tym bardziej jeśli otwierałeś takie okno to ok Sprawdź tylko po zamontowaniu jak działa i gdy tylko będzie coś nie tak to od razu zgłaszaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 no to taki jak myślałem. adams robi na aluminium Powiem ci że osobiście też bym wybrał HS , takie PSK montowałem i kultura pracy HS o wiele lepsza automat w PSK to podstawa. Widzisz teraz namieszaliśmy ci w głowie Ale to twój dom i może dla ciebie takie rozwiązanie będzie najlepsze a tym bardziej jeśli otwierałeś takie okno to ok Sprawdź tylko po zamontowaniu jak działa i gdy tylko będzie coś nie tak to od razu zgłaszaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLayer2001 28.05.2014 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Dzięki wielkie, poniżej zamieszczam screena z wyceny HST. Teraz zatrybiłem główny powód, dla którego nie wzięliśmy HST. Proponowano nam max długość 5000mm a nie chcieliśmy zmniejszać otworu (chyba profil termoslide jest max do 5m czy jakoś tak). No i też nieco chłodniejsze (przynajmniej to z wyceny), i nieco droższe. Pozostanę przy PSK, szkoda, że jak piszecie, nieco przepłacam, ale przynajmniej wywalczyłem 4 lata gwarancji Po wylewkach i tynkach zostaną również zamontowane drzwi Vikking Arctic Eminence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.05.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) maksymalna szerokość HS jest większaHS w tym podziale będzie i tak ciężko chodził, wprawienie w ruch masy skrzydła (ok.350 kilo) nie jest łatwe.Witek, jak już doradzaj klientowi z rozwagą i zwróć uwagę na pewne niedogodności użytkowe.Mimo wszystko użytkowo PSK w podziale 4/4 gdzie skrzydło ma tylko 135 cm będzie chodziła lżej. (skrzydło ok 120 kilo) Dla wszystkich innych potencjalnych InwestorówMimo że jesteśmy tu wszyscy od lat w branży i jak ktoś się na coś uprze - odpowiemy czy można czy nie można wykonać ale . . .czasem warto się zastanowić, uruchomić wyobraźnię, 400 kilo to nie w kij dmuchał, choć podniesie się takie skrzydło w HSie jednym paluszkiem.Realnie przy ciężarach ponad 150 kilo pojawia się . . . . fizyka. Do pewnych granic można się męczyć ale gdy skrzydło zaczyna ważyć 400 kilo to (moim zadaniem) powinno się już stosować elektryczne sterowanie (np. Siegeni) ale to zabija cenowo (ok 12.000,- zł)W Twoim wypadku 5 metrów dzielone na 3/3 gdzie 1/3 uchylano-przesuwana (PSK)Więcej to już podział 4/4 - dwa skrzydła rozsuwane - tak jak ci zaproponowano (o ile dobrze zrozumiałem)Adams robi także aluminium, Aliprof, Ponzio, Sapa Edytowane 28 Maja 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 28.05.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witek, jak już doradzaj klientowi z rozwagą i zwróć uwagę na pewne niedogodności użytkowe. A dlaczego od razu zakładasz że proponuje podział na 2 skrzydła? Wojtek wspomniał o HS w alu i śmiem twierdzić że przy dobrym systemie takie okno będzie chodzić b.fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.05.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 zwracam tylko uwagę na pewne aspekty proponowanych klientowi rozwiązań - a mój komentarz przede wszystkim odnosił się do załączonego rysunku.Nie bądź taki przewrażliwiony I jeszcze jedno, aluminium nie jest panaceum na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 28.05.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 HSt podzielone na 3 skrzydła będzie miał sporo mniejsze światło wyjścia na taras jak PSK z 2 otwartymi skrzydłami . Dodatkowo od zewnątrz skrzydło środkowe będzie wyglądało na węższe od tych bocznych.Tak jak tu : http://www.unimar.pl/galerie/HST/01.jpghttp://www.unimar.pl/galerie/HST/02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts