Doriko 11.08.2014 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Zapomniałam że nad geberitem ma być szafka http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=274452&d=1407781074 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.08.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Do linii okna ale bez mozaiki http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=274415&d=1407774549 [ATTACH=CONFIG]274415[/ATTACH] Według mnie zdecydowanie lepiej Ta ściana i tak jest przeciążona ilością sprzętów, więc dodatkowe dekory są zbędne. Lustro lepiej w odstępie płytki od umywalki na wysokość trzech płytek. Szafkę nad geberitem zrób na całą szerokość tej ścianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 11.08.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 no tak - zapomniałam o szafce szafkę dałabym po całości zabudowy geberitu, o tak: albo i nawet pod sufit - to by nie trzebabyło tam dobudowywać daszku z kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 11.08.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Pod sufitem jest wentylacja. Więc jeśli szafka pod sufit to i tak drzwiczki niżej i blenda z kratką. Chciałam wnękę z k-g i tylko drzwiczki, szafka na wymiar raczej drożej wyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.08.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Pod sufitem jest wentylacja. Więc jeśli szafka pod sufit to i tak drzwiczki niżej i blenda z kratką. Chciałam wnękę z k-g i tylko drzwiczki, szafka na wymiar raczej drożej wyniesie. Tak się niestety nie da. Do czegoś trzeba przymocować zawias drzwiczek, więc korpus szafki musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 11.08.2014 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Kinkiet pewnie nie zaiwśnie więc wkleję sobie choć na zdjęciu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=274488&d=1407792982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.08.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Tak się niestety nie da. Do czegoś trzeba przymocować zawias drzwiczek, więc korpus szafki musi być da się można zawiasy przymocować do stelaża pod kg Pod sufitem jest wentylacja. Więc jeśli szafka pod sufit to i tak drzwiczki niżej i blenda z kratką. Chciałam wnękę z k-g i tylko drzwiczki, szafka na wymiar raczej drożej wyniesie. obawiam się że cała wnęka z kg i tylko drzwiczki wyjdzie drożej niż szafka... policz sobie: musisz mieć więcej profili, karton gipsu do obicia, wkrętów, narożników, siatki - wszystkie łączenia musisz wygipsować... dodatkowo musisz to samo zrobić od środka wszystko by powstała wnęka na szafkę a to pomalować jedynie - potem zamontować półki i drzwiczki na zawiasach przykręconych w krawędzi stelaża (albo wsunąć całą gotową szafkę) + okleić płytkami a szafkę sami byście robili czy stolarz?? jak stolarz to się dowiedz czy by Wam zrobił tylko półki i drzwiczki, czy będzie chciał jedynie całą szafkę - niech powie ile to kosztuje i zobaczysz co się lepiej opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.08.2014 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 da się można zawiasy przymocować do stelaża pod kg obawiam się że cała wnęka z kg i tylko drzwiczki wyjdzie drożej niż szafka... policz sobie: musisz mieć więcej profili, karton gipsu do obicia, wkrętów, narożników, siatki - wszystkie łączenia musisz wygipsować... dodatkowo musisz to samo zrobić od środka wszystko by powstała wnęka na szafkę a to pomalować jedynie - potem zamontować półki i drzwiczki na zawiasach przykręconych w krawędzi stelaża (albo wsunąć całą gotową szafkę) + okleić płytkami Czyli ten stelaż byłby nie osłonięty płytą? Bo piszesz, że wszystko i tak trzeba wygipsować, okleić płytą od środka itd.. Może ja się nie znam, ale też miałam taki pomysł do większej łazienki, że tylko drzwiczki do wnęki, ale stolarz popukał się w czoło jak to usłyszał To już lepiej przykręcić od środka panel meblowy z Ikea i do niego zawiasy. Z tych paneli całe wnętrze szafki można zrobić Wyjdzie tanio i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.08.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Czyli ten stelaż byłby nie osłonięty płytą? Bo piszesz, że wszystko i tak trzeba wygipsować, okleić płytą od środka itd.. Może ja się nie znam, ale też miałam taki pomysł do większej łazienki, że tylko drzwiczki do wnęki, ale stolarz popukał się w czoło jak to usłyszał To już lepiej przykręcić od środka panel meblowy z Ikea i do niego zawiasy. Z tych paneli całe wnętrze szafki można zrobić Wyjdzie tanio i ładnie najłatwiej jeśli pasuje wybrać którąś z szafek kuchennych ikea i z niej zrobić albo z drzwiami od nich jesli pasują albo tylko dorobić dowolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.08.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 najłatwiej jeśli pasuje wybrać którąś z szafek kuchennych ikea i z niej zrobić albo z drzwiami od nich jesli pasują albo tylko dorobić dowolne Tak, tylko gotowe szafki Ikea mają 39 cm głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.08.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 da się można zawiasy przymocować do stelaża pod kg obawiam się że cała wnęka z kg i tylko drzwiczki wyjdzie drożej niż szafka... policz sobie: musisz mieć więcej profili, karton gipsu do obicia, wkrętów, narożników, siatki - wszystkie łączenia musisz wygipsować... dodatkowo musisz to samo zrobić od środka wszystko by powstała wnęka na szafkę a to pomalować jedynie - potem zamontować półki i drzwiczki na zawiasach przykręconych w krawędzi stelaża (albo wsunąć całą gotową szafkę) + okleić płytkami a szafkę sami byście robili czy stolarz?? jak stolarz to się dowiedz czy by Wam zrobił tylko półki i drzwiczki, czy będzie chciał jedynie całą szafkę - niech powie ile to kosztuje i zobaczysz co się lepiej opłaca Szafki ładnie sama nie zrobię a wnękę tak. Profile mamy bo zostało po budowie to samo z płytami. Druga rzecz że szafka wyszła by niewymiarowa a wnękę mogę sobie zrobić na wymiar np. frontów kuchennych z ikea. Największy problem właśnie z frontem bo nie zrobię sama ładnie na wymiar a zabudowa nad geberitem raczej niewymiarowo wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.08.2014 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 najłatwiej jeśli pasuje wybrać którąś z szafek kuchennych ikea i z niej zrobić albo z drzwiami od nich jesli pasują albo tylko dorobić dowolne To byłby pomysł ale szafki kuchenne w ikea maja 80cm a ja bym potrzebowała 85 chyba. Tak, tylko gotowe szafki Ikea mają 39 cm głębokości Głębokość nie jest problemem, zawsze przyciąć można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.08.2014 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 To byłby pomysł ale szafki kuchenne w ikea maja 80cm a ja bym potrzebowała 85 chyba. Głębokość nie jest problemem, zawsze przyciąć można. Aby szafka po otwarciu nie uderzała w okno, czy w ścianę musisz zrobić blendę, np. 5 cm, więc szafka 80 cm by pasowała A co do przycinania, skoro twierdzisz, że można, to może i można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 12.08.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Czyli ten stelaż byłby nie osłonięty płytą? Bo piszesz, że wszystko i tak trzeba wygipsować, okleić płytą od środka itd.. Może ja się nie znam, ale też miałam taki pomysł do większej łazienki, że tylko drzwiczki do wnęki, ale stolarz popukał się w czoło jak to usłyszał To już lepiej przykręcić od środka panel meblowy z Ikea i do niego zawiasy. Z tych paneli całe wnętrze szafki można zrobić Wyjdzie tanio i ładnie stelaż osłonięty płytą - a czemu się stolarz popukał? nie rozumiem zbyt z tego co mi mąż powiedział to możliwe i ja też mam taką wnękę w łazience i będą tylko półki + drzwiczki To byłby pomysł ale szafki kuchenne w ikea maja 80cm a ja bym potrzebowała 85 chyba. ... + blenda 5cm od okna i już masz opcja z gotową szafką jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.08.2014 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Pukał się bo pewnie wolałby całą szafkę zrobić. Mój znajomy który robi kuchnie postukał się w czoło słysząc że chcę białe meble i drewniany blat. Byłam zmierzyć i zabudowa stelaża będzie 75cm około ale chciałabym to zmniejszyć. Nie wiem czy montując stelaż muszę go zamontować idealnie nad rurą kanalizacyjną (tak montowałam w górnej łazience). W dolnej wydaje mi się że mam odpływ za daleko od ściany z oknem to znaczy, mógł by być troszkę bliżej wydaje mi się (środek odpływu 50cm od ściany z oknem montując idealnie nad to środek kibelka tez by tam wypadł). Ma ktoś kibelek bliżej ściany? Jeśli tak czy jest to wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 12.08.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 stelaż osłonięty płytą - a czemu się stolarz popukał? nie rozumiem zbyt z tego co mi mąż powiedział to możliwe i ja też mam taką wnękę w łazience i będą tylko półki + drzwiczki Popukał się, bo to jest zły pomysł. Stelaż będzie pokryty płytą gipsową, która jest miękka. Metalowy zawias przy przykręcaniu go będzie się po prostu wgłębiał w płytę niszcząc ją. Jeżeli zawias przykręcisz lekko, tak aby nie wszedł w płytę, to drzwiczki będą "latać", po prostu. Nie trzeba robić pełnej szafki wewnątrz, ale od strony zawiasów musi być albo cały bok wzmocniony albo listwa szerokości ok. 8 cm na wysokość drzwiczek. Wtedy jest do czego ten zawias przykręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 12.08.2014 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) znalazłam coś http://bi.gazeta.pl/im/49/b1/ce/z13545801Q,Przestrzen-nad-podtynkowym-stelazem-w-c--to-swietn.jpg i coś http://img-pl1.b-dn.net/upl/xxl_c/trendy_6607_decoroom_mieszkanie.jpg Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 14.08.2014 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziękuję za pamięć Catti Nie ma za wiele zdjęć z kabinami przyściennymi, takie ustawienie kabiny jest dość nietypowe. Szukam i szukam kabiny kwadratowej przyściennej, najlepiej 80cm ale cena nie schodzi poniżej 2,5 tyś a do tego jeszcze brodzik trzeba dokupić Szukam dalej. Jakoś nie chce mi się wierzyć że szklarz zrobi mi to taniej. A 1,5tyś z brodzikiem to już totalne maksimum jakie byłabym w stanie zapłacić. Szafeczki bardzo ładne tylko troszkę za nowocześnie jak dla mnie ale może to być wrażenie całej łazienki. Podobają mi się lakierowane w połysku a płytki mam matowe czy to by się zgrało czy lepiej mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.08.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 i jeszcze takie rozwiązanie z szafką http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/72/00/66/720066bad55bd62e1cefdb9f4c401fbd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 14.08.2014 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Oooo tak właśnie chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts