Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To prawda - Kaszuby są piękne :yes: Od dekady, co roku cieszę się ich magią (z wyjątkiem tego roku). Znam więc Twoje okolice :).

Niesamowite to zdjęcie we mgle. Super, że pokazałaś zimę :). Ja widzę je tylko latem.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Z dziury w łazience ucieszyłam się jakby to moja własna była :D. Niedowierzam, że tak szybko się udało :no:

Przytargałam coś :)

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/eb/6d/bb/eb6dbb4e819618145d6780223dddbe35.jpg

Widoki boskie :) Szczególnie te mgły snujące się nisko po okolicy. Czasem gdy ciepło i wieczorem deszcz padał, wokół naszego domu można takie zobaczyć następnego ranka. A jeśli jeszcze słońce właśnie wstało.... Specjalnie wstaję wtedy o świcie, chociaż to zupełnie nie moja pora.

Tę łazienkę w drewnie, już Ci chyba pokazywałam :D Widzę, że Ewa też ją lubi :D

Ma coś całkiem innego – zobacz ile wnosi taki niewielki pasek mozaiki (może być nie mozaika) w monochromatycznej, spokojnej aranżacjiReal Home-48_n.jpg

Biegam właśnie po Pintereście i trafiłam na tę drewnianą :). Układ skojarzył mi się z Doriko.

Masz niesamowitą pamięć. Ależ by mi się przydała :).

A tutaj odpływ kwadratowy :) (i jaka fajna belka na suficie :D)

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/bf/6f/76/bf6f7671c183bd93a2b27cce846dd01c.jpg

Biegam właśnie po Pintereście i trafiłam na tę drewnianą :). Układ skojarzył mi się z Doriko.

Masz niesamowitą pamięć. Ależ by mi się przydała :).

A tutaj odpływ kwadratowy :) (i jaka fajna belka na suficie :D)

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/bf/6f/76/bf6f7671c183bd93a2b27cce846dd01c.jpg

Sam smaczek ta belka :yes: Piękna byłaby ta łazieneczka w każdym zestawieniu 2 kolorów, nie tylko szaro-biala.

Drewnianą pamiętam, bo to jedna z moich ulubionych :)

Julianno do jakiej miejscowości jeździsz?

Zimą też jest pięknie. Jeden minus to wiatry, są częste i silne, nie tylko zimą. Parę dni temu musiałam biegać po okolicy za zabawkami z piaskownicy.

Łazienka drewniana super, rzeczywiście pestka już mi ją wklejała.

Betonowa też świetna a belka cudo, taka nadszarpnięta zębem czasu.

Pestko, to zdjęcie z mgłą to zrobiłam wstając nad ranem do synusia. U mnie, gdy jest gorąco można takie zdjęcia robić co świt. Dolina jest podmokła więc nawet jak długo nie pada to mgła nadal jest. To pierwsze zdjęcie było zrobione wieczorem gdy mgła dopiero zalewała dolinę.

Pokombinuję z mozaiką ułożona w ten sposób. Mam już pierwszy szkic ale muszę go jeszcze zeskanować.

Edytowane przez Doriko

Tyle płaczu i strachu, a tu przyszedł gościu, wywalił dziurzysko i jest gites majonez :)

Pieknie tam u Was.

A te przestrzenie !

Nie boisz się, że wilki Was zjedzą ? ;)

Oj ja odetchnę dopiero jak ta dziura zniknie a nawet dopiero jak łazienka będzie gotowa. Pokomplikowało się troszkę przez te przenosiny. Płytek muszę dokupić to po pierwsze. Nie wiem czy damy radę dobrze położyć płytki w prysznicu, spadki i te inne. Kaski pójdzie więcej niż w poprzedniej wersji ale o tym ciii, może się nie kapnie szanowny małż. I tak dalej. Marudzić mogę długo :p

Wilki raczej nie zjedzą, nie jest to aż takie odludzie na jakie wygląda. Pokazuję tą stronę gdzie domków nie ma bo tam najładniej. Osiedle się rozbudowuje i lada chwila będą zamieszkałe 4 domki aż. Niedługo też krajobraz nam się zmieni bo na sąsiedniej działce kolejna budowa rusza.

Oj ja odetchnę dopiero jak ta dziura zniknie a nawet dopiero jak łazienka będzie gotowa. Pokomplikowało się troszkę przez te przenosiny. Płytek muszę dokupić to po pierwsze. Nie wiem czy damy radę dobrze położyć płytki w prysznicu, spadki i te inne. Kaski pójdzie więcej niż w poprzedniej wersji ale o tym ciii, może się nie kapnie szanowny małż. I tak dalej. Marudzić mogę długo :p

Doriko, pomarudź hydraulikowi, żeby od razu wyprofilował podłogę z odpowiednim spadkiem. Wtedy ułożenie płytek jest dużo prostsze :)

Doriko wspaniałe inspiracje, trzymam kciuki za wykończeniówkę. Przepiękny widok macie za oknami, mhmh, gdybym taki miała, to głownie bym leżała i się wpatrywała. Myślę, że nawet jak się Wam tam pobudują to i tak go nie zasłonią :p

Do naszej łazienki wybraliśmy odpływ liniowy, chyba właśnie REA - czy coś takiego, potrzebowaliśmy najniższego jaki jest (i do tego w niskiej cenie ;)), jest już zamontowany, ale jak się będzie sprawował - zobaczymy mam nadzieję, że za miesiąc.

Doriko nie przejmuj się, że trochę więcej będzie kosztować Was ta łazienka, jak zobaczycie efekt, szybko o tym zapomnicie ;) jeszcze jakąś szybę kupić (czy kabinę typu walk-in) i fiuu, będzie elegancko. Gdyby w reszcie moich łazienek było miejce, to wszędzie zrobiłabym odpływy liniowe :rolleyes:

Będę tu zaglądać i trzymam kciuki (za pomidorki też ;))

Doriko, jeżdżę w okolice Bytowa. Mamy tam duuużą rodzinę ze strony Męża. W Gdańsku też.

Przynoszę dwie inspiracje :)

Podłoga w wąskiej łazience w jodełkę:

http://net-at-hand.s3.amazonaws.com/sites/32/images/47500_full.jpg

pasek ciemniejszy nad płytkami

http://1.bp.blogspot.com/-NJHp_C5Sgsg/UtAQAxrsEHI/AAAAAAAADxo/ueYbHT3QIE4/s1600/SFD639F6847A6BB421691EE93968E5F5CC8_800x800.jpg

:bye:

ja pierniczę.... :jawdrop:

niemożliwe stało się możliwe :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

chyba nie muszę pisać jak mnie ta wiadomość ucieszyła.. :)

i odetchnęłam... uff!!

ile masz tych płytek i jakich?

będzie brodzik czy próg?

jaki jest plan teraz?

sorry, że tak dopytuję, ale wróciłam dziś z wakacji i nie miałam czasu doczytać wszystkiego...

wpadłam tylko na chwilę, a tu takie cudowne wieści :wiggle:

cieszę się, że udało ci się przenieść ten prysznic...

To może strzel fotę aparatem i wklej.

Aparat mam felerny i dość że zdjęcia takie sobie robi to jeszcze mam problem z włożeniem karty pamięci. A że wyjełam ją kilka dni temu żeby zgrać dla was zdjęcia rewolucji łazienkowej to znów musiałam się namęczyć żeby ją włożyć i do tej pory mi się nie udało. Od razu mówię że kabel gdzieś zaginął i karta pamięci to jedyny sposób na wyciągnięcie zdjęć z tego dziadostwa. Z komórką jest jeszcze gorzej.

Doriko wspaniałe inspiracje, trzymam kciuki za wykończeniówkę. Przepiękny widok macie za oknami, mhmh, gdybym taki miała, to głownie bym leżała i się wpatrywała. Myślę, że nawet jak się Wam tam pobudują to i tak go nie zasłonią :p

Do naszej łazienki wybraliśmy odpływ liniowy, chyba właśnie REA - czy coś takiego, potrzebowaliśmy najniższego jaki jest (i do tego w niskiej cenie ;)), jest już zamontowany, ale jak się będzie sprawował - zobaczymy mam nadzieję, że za miesiąc.

Doriko nie przejmuj się, że trochę więcej będzie kosztować Was ta łazienka, jak zobaczycie efekt, szybko o tym zapomnicie ;) jeszcze jakąś szybę kupić (czy kabinę typu walk-in) i fiuu, będzie elegancko. Gdyby w reszcie moich łazienek było miejce, to wszędzie zrobiłabym odpływy liniowe :rolleyes:

Będę tu zaglądać i trzymam kciuki (za pomidorki też ;))

Witaj Gargusiu, miło cię gościć.

Niestety nie mam zbyt wielu okazji do posiedzenia przed domem i podziwiania. Zawsze sobie znajdę jakąś robotę w ogródku i zamiast widoków oglądam moją super wnęrwiającą glinę.

Już właściwie się zdecydowałam na ten odpływ firmy rea i to u sprzedawcy podsuniętego przez Juliannę (fajne warunki gwarancyjne) ale akurat nie ma 80tek a taki chcę kupić i podobno ma mieć w tym tygodniu, więc czekam.

Jeszcze się zastanawiam czy wziąć ten z wklejaną płytką czy z metalowym rusztem. Jak myślicie, który lepiej?

Doriko, jeżdżę w okolice Bytowa. Mamy tam duuużą rodzinę ze strony Męża. W Gdańsku też.

Bytów to raczej nie moje okolice ale mam wrażenie że czym bardziej na południe tym kaszuby piękniejsze. Czyżby twój małżonek był rodowitym Kaszubem?

Dziękuję za piękne inspiracje.

ten ciemny sufit na ostatnim wygląda mega!!

ja chyba pomaluję tak u siebie :)

Mi tez się podoba ale jak na razie się nie zdecyduję. Może za czas jakiś jak mi się znudzi ta biel wszechobecna to pomyślę nad tym.

ja pierniczę.... :jawdrop:

niemożliwe stało się możliwe :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

chyba nie muszę pisać jak mnie ta wiadomość ucieszyła.. :)

i odetchnęłam... uff!!

ile masz tych płytek i jakich?

będzie brodzik czy próg?

jaki jest plan teraz?

sorry, że tak dopytuję, ale wróciłam dziś z wakacji i nie miałam czasu doczytać wszystkiego...

wpadłam tylko na chwilę, a tu takie cudowne wieści :wiggle:

cieszę się, że udało ci się przenieść ten prysznic...

A nawet nie wiesz jak ja się cieszę :wiggle::wiggle::wiggle: Moja rodzinka zaczyna patrzeć na mnie jak na jakiegoś kosmitę bo ciągle się chwalę tą rozp..... jakby było czym :p

Co do płytek to mam około 7,5m2 (42 sztuki ale jedna już potłuczona).

Bianca mat 29,7x60cm 1cm Cersanit

http://static.praktiker.pl/miniaturki/upload/zdj_produktow_nieobrobione/1000x1000/402871.jpg

Oraz około 4,5m2 (112 sztuk)

Gres szkliwiony PINO CERAMIKA GRES

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/744/1436744/product/gres-szkliwiony-pino-ceramika-gres,main.jpg

.

Nie będzie brodzika tylko odpływ liniowy mam nadzieję ze bez progu ale zobaczymy jak wyjdzie.

Plan jaki? Jeszcze nie wiem mam parę pomysłów i może dziś uda mi się wstawić moje wymysły

Edytowane przez Doriko

A oto moje wypociny. Udało mi się dwie wersje sklecić.

Pierwsza to: na części ścian i podłodze w prysznicu gres Pino, niestety musiałabym dokupić bo 4,5m2 pewnie mało będzie, jeszcze nie liczyłam.

Na reszcie ścian Bianca, tu na szczęście powinno wystarczyć. Duże lustro nad umywalką i kibelkiem

I zostaje kwestia reszty podłogi. Jaka powinna być. Biała? Troszkę się boję białej a inna mi jakoś tu nie pasuje.

Rysunki godne przedszkolaka ale co tam, chodzi o koncepcję łazienki a nie o dzieło sztuki :p

%C5%82azienka1.jpg

%C5%82azienka2.jpg

Wersja numer 2

Na całej podłodze gres Pino. Na ścianach Bianca z wyjątkiem ściany z oknem. Tam wymyśliłam płytki z wzorem białe oczywiście i wzór tez biały tylko np błyszczący na matowej płytce coś w tym stylu ale jeszcze nie szukałam, jakby ktoś spotkał coś takiego to proszę namiar.

Edit:

Coś jak to

http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/1451/glazura-fragrance-glosy-artens-1555978231.jpg

I może te same płytki na obudowę stelaża albo paseczek między lustrem a umywalką. Lustro albo duże aż do prysznica albo mniejsze a nad kibelkiem tylko farba.

%C5%82azienka3.jpg

I co wy na to?

Edytowane przez Doriko