Doriko 22.10.2014 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Oto podłoga w wiatrołapie Nie mogłam się zdecydować które wkleić Fugi są nieco ciemniejsze niż na zdjęciach ale jednak nadal za jasne jak na mój gust. Chciałabym je czymś przyciemnić. Kiedyś gdzieś czytałam o impregnacie do fug który je przyciemnia. Najbardziej podobają mi się jak są mokre. Nie ma jeszcze listew bo mamy troszkę problemów z ich montażem i nie tylko. Pierwszy to taki że chyba kupiliśmy złe zaczepy czy jak to się zwie i trzeba je przykręcać około pół centymetra nad podłoga przez co łamią się przy wkładaniu w nie listew. No i ciężko jest założyć te listwy. Postanowiliśmy je poprzyklejać ale nie wiemy na jaki klej to zrobić. Drugi problem jest z drzwiami wejściowymi. Chyba są źle zamontowane, za wysoko. pomiędzy dolna krawędzią drzwi a podłogą jest około 2cm szpara. Chcieliśmy kupić próg ale one są wysokości max 2cm a u nas to za mało. Zgłosiliśmy to do dewelopera i czekamy na odzew. Pewnie trochę poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 22.10.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 faktycznie fugi chyba za jasne u mnie na monitorze w ogóle wpadają lekko w różowy.... ale nic się nie martw, fugi mają to do siebie, że jakoś tak same z siebie ciemnieją z czasem to te płytki chciałaś na podłogę w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 22.10.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ciemniejące fugi Hehehe Listwy można kleić pianką taką niskoprężną albo klejem montażowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 22.10.2014 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Fugi na szczęście nie są różowe To wina flesza w aparacie. Nie ma tam zbyt dobrego światła dziennego a aparat słabiutki i zdjęcia kiepsko wychodzą. Do łazienki mają być inne płytki. W wiatrołapie jest Gres Nodo brąz 59.8 X 29.7cm 0.9cm http://static.praktiker.pl/miniaturki/upload/zdj_produktow_nieobrobione/1000x1000/396917.jpg Do łazienki mają być inne płytki. Gres szkliwiony PINO CERAMIKA GRES 10cmx40cm http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/744/1436744/product/gres-szkliwiony-pino-ceramika-gres,main.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.10.2014 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ciemniejące fugi Hehehe Listwy można kleić pianką taką niskoprężną albo klejem montażowym. Witaj Ane3ko, chyba się rozminęłyśmy wczoraj. Jak ładnie można nazwać brudzące się fugi, nieprawdaż? Wolałabym moje jednak przyciemnić zanim się ubrudzą O piance nie pomyślałam ale też mam z nią kiepskie doświadczenia więc chyba wolałabym klej montażowy. Tylko jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.10.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Soudal ma bardzo dobre produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.10.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) a na klej na gorąco??? nie wiem czy Ci się to przyda, ale pozwoliłam sobie obfocić uskok płytek w prysznicu u mnie... fotki robiłam będąc w prysznicu - podłoga jest na jednej wysokości i w dół idzie spadek do odpływu tu widać że spadek największy jest po lewo, a po prawej już idzie w górę http://i8.photobucket.com/albums/a33/k_wiewiorka/spadek2_zpsa2bee227.jpg bez lampy lepiej widać http://i8.photobucket.com/albums/a33/k_wiewiorka/spadek1_zpsa2d3e0da.jpg a tu z bliska: prawie przy samym końcu prawym - spadek prawie wyrównany... następna płytka już na prosto wyprowadza całkiem http://i8.photobucket.com/albums/a33/k_wiewiorka/spadek3_zps5dbbc9cd.jpg środkowa część http://i8.photobucket.com/albums/a33/k_wiewiorka/spadek4_zps5452cc20.jpg i przy samym końcu - na tym poziomym, przy samym uskoku, będzie stała szyba... kiedyś http://i8.photobucket.com/albums/a33/k_wiewiorka/spadek5_zps27836ae1.jpg widać, że jeszcze nie wszystko ładnie obrobione, ale nie ma kiedy narazie dokończyć tego Edytowane 24 Października 2014 przez lukasz69karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.10.2014 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Dziękuję Pestko sprawdzę co mają. lukasz69karolina, bardzo się przyda Napisz mi proszę jeszcze jakie wymiary ma prysznic i jak duży jest ten uskok w najwyższym miejscu. Co do kleju na gorąco to jakoś tego nie widzę ale może ja o innym kleju myślę, hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.10.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Widzę że podłoga w wiatrołapie nie robi dobrego wrażenia Wiem że płytki są takie sobie. Wybierał je mój mąż ale mi też się spodobały szczególnie ułożone w jodełkę. Wtedy podobały się nam na tyle że daliśmy za nie więcej niż zakładałam. Teraz sobie myślę że za te pieniądze znalazłabym coś ciekawego w szarościach ale szukając brałam pod uwagę sporo niższą cenę. Tak czy siak dumna z niej jestem bo to moja własna robota i myślę że wyszło całkiem nieźle jak na moją pierwszą podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.10.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 prysznic jest dość spory: szerokość to 135cm a długość to powiedzmy około 180cm - bo dotąd sięgnie gdzieś szyba - reszta to wejście (ukłał prysznica dokładnie jak u Ciebie, jest na końcu łazienki i ma być sama szyba tylko - Ty chcesz dołożyć drzwi mogę Ci jutro zmierzyć dokładnie ile ma uskok w najwyższym miejscu - będzie coś koło 2cm pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.10.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 ... Drugi problem jest z drzwiami wejściowymi. Chyba są źle zamontowane, za wysoko. pomiędzy dolna krawędzią drzwi a podłogą jest około 2cm szpara. Chcieliśmy kupić próg ale one są wysokości max 2cm a u nas to za mało. Zgłosiliśmy to do dewelopera i czekamy na odzew. Pewnie trochę poczekamy. a drzwi wejściowe to nie powinny mieć standardowo progu????? może drewniany zróbcie? stolarz niech Wam na wymiar zrobi - nie będzie drogo chociaż nie wiem czy nadaje się drewniany do wejściowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 24.10.2014 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Skoro mój prysznic ma długość 150cm całość to jak duży spadek jest potrzebny? Czym większy prysznic tym większy spadek, skoro u ciebie to około 2cm to u mnie pewnie mniej wystarczy. Może jednak obędzie się bez podwyższania. Przy odpływie i tak będzie skuta posadzka by go zamontować więc zalewając go mogę zrobić to na odpowiedniej wysokości. Tylko skuta podłoga to mały kawałek i wszystko zależy czy ta krawędź, nie skuta będzie na odpowiedniej wysokości a dalej kuć niebezpiecznie bo podłogówka jest. Ale zamotałam Próg chyba był dodany do drzwi ale zaginął jak jeszcze parę innych rzeczy. Majster co montował drzwi mówił że leży w garażu ale my go nie znaleźliśmy. Poza tym gościu od montażu drzwi wewnętrznych od razu stwierdził ze są za wysoko zamontowane. Na razie czekamy na odzew dewelopera. Wszystko co jest nie tak a robił to deweloper to najpierw im każę zobaczyć zanim zacznę sama kombinować. W końcu płaciłam za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.10.2014 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 no to Ty masz 150cm a ja 180cm - to już niewielka różnica płytki u mnie zaczęły się kłaść właśnie od prysznica... najpierw wyrobili dookoła odpływu i sukcesywnie podnosili każdą płytkę aż w końcu zaczęli układać normalnie poziomo na samym końcu rzut taki: http://i8.photobucket.com/albums/a33/k_wiewiorka/1420azienkarzut_zps0086662e.jpg ciemny obszar w dolnym rogu to prysznic czyli płytki ze spadkiem... cała jasna część podłogi jest położona już w poziomie... szyba będzie między prysznice a kibelkiem tylko taka wysokość jaka im wyszła przy ostatniej płytce ze spadkiem wyznaczyła wysokość podłogi u nas w całej łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 24.10.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 aaaaa zaraz faktycznie może być bez progu bo jedne takie też kupiliśmy - wejściowe a bez progu były sprzedane... i faktycznie po zamontowaniu okazało się że są o te 2-3cm ponad posadzką... futryny były zdecydowanie dłuższe od drzwi no i dorobiliśmy próg drewniany - ale to są drzwi w środku domu zamontowane u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.10.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 zmierzyłam - jest 1,4 - 1,5cm a wydawało mi się na oko że więcej cały prysznic (podłoga ze spadkiem) ma dokładnie 180cm, a do odpływu jest 155cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.10.2014 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 No ja myślałam ze całe 180cm masz ze spadkiem. Dzięki za pomiary 1,5cm powinno się dać wypracować u mnie. Jeśli nawet nie to podłoga będzie podniesiona minimalnie a to jakoś przeboleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.10.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 no za odpływem też jest spadek - ale w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.10.2014 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 To odpływ masz 25cm od ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 25.10.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 jakoś z 15cm jest odsunięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.10.2014 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Hehe, no tak, nie wzięłam pod uwagę że jeszcze sam odpływ ma jakieś 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts