pestka56 25.12.2014 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.01.2015 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Dziękuję wszystkim za życzenia Święta szybko nam minęły w rozjazdach i nawet nie miałam kiedy odpisać. Miałam niby długi urlop ale żłobek zamknięty więc w domu urwanie głowy z moim urwisem. Udało się jednak troszeczkę popracować i skończyłam kłaść płytki w kuchni na ścianie. Właśnie skończyłam je fugować, niestety aparat odmówił posłuszeństwa i nie pokażę. A może to nawet i lepiej bo w kuchni zrobił się nam mały składziko-warsztat i ciężko było by zrobić zdjęcie nie ujmując całego bajzlu. Teraz tylko uprzątnąć, przygotować ściany do malowania. Sufit już pomalowany tylko ściany trzeba pomalować. No i panele na podłogę. Mam nadzieję że już niedługo będę szczęśliwą posiadaczką kuchni z prawdziwego zdarzenia. Co prawda meble tymczasowe ale już prawie od roku korzystam z kuchni bez zlewu i z jednopalnikową kuchenką więc dla mnie to i tak wielki postęp. Strasznie dziś wieje a że dom w konstrukcji drewnianej to trzeszczy okropnie. Mam nadzieję że się szybko uspokoi bo choć takie lekkie trzeszczenie dodaje klimatu i je lubię to dziś zaczynam się bać o tą naszą stodółkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 11.01.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 To ja czekam na efekty, u nas też wieje, zwiało nam maty wiklinowe z ogrodzenia w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.01.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Sąsiadowi wyrwało przed wczoraj w nocy dolne śruby od jednego panelu w płocie i okręciło go wokół osi górnego mocowania. Powiewał niczym żagiel.Ten panel to dwie warstwy sztachet mocowane na zakładkę po dwóch stronach stalowej ramy. Strasznie ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opiorek 11.01.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam, Zapisuję się do podglądania. Piękne inspiracje kuchenne, też o takiej kuchni marzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.01.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Hej Doriko, doczytałam o drzwiach że chcesz malować na biało, ale z widocznym usłojeniem, po pierwsze na sękach często żółkną, ja miałam malowane przez stolarza na gładko - te na dole, i po jakimś czasie powyłaziły obrzydliwe żółte ciapy, na drzwiach u góry tez juz zobaczyłam kilka plam - choc zaklinałam i uczulałam stolarza na te żółknięcia, miał robić z elementów bezsęcznych na ile sie dało i dać podkład, grrr jak widać nie podziałało. Natomiast u góry obudowy słupów z sosny pomalowane zostały na kryjący biały jakąś farbą wodną, czy lakierem wodnym, czymś wodnym w każdym razie i to ładnie wyciągnęło usłojenie, czy wyjdą plamy na sękach - to sie okaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.01.2015 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 To ja czekam na efekty, u nas też wieje, zwiało nam maty wiklinowe z ogrodzenia w nocy Kuchnia stoi jak stała, mężu późno z pracy wraca i nie ma kiedy robić A ja co prawda w domu ale z młodym (ma rumień zakaźny) więc też niewiele zrobię, może dziś się uda w czasie poobiedniej drzemki coś podziałać. Wiatry na szczęście ucichły i poza dużym rachunkiem za gaz nic złego nam nie wyrządziły. Sąsiadowi wyrwało przed wczoraj w nocy dolne śruby od jednego panelu w płocie i okręciło go wokół osi górnego mocowania. Powiewał niczym żagiel. Ten panel to dwie warstwy sztachet mocowane na zakładkę po dwóch stronach stalowej ramy. Strasznie ciężkie. Jeżeli wiało tak jak u nas to wierze, aż dziw że u nas żadnych szkód nie było. Za to w dolinie widzieliśmy leżące jakieś konstrukcje jakby szklarnia czy coś w tym stylu. Musiało zwiać któremuś z sąsiadów. Witam, Zapisuję się do podglądania. Piękne inspiracje kuchenne, też o takiej kuchni marzę. Pozdrawiam Witam Widziałam twoje inspiracje kuchenne (część zdjęć mam w swoim katalogu z inspiracjami), zaglądam do ciebie choć jeszcze się nie ujawniłam Hej Doriko, doczytałam o drzwiach że chcesz malować na biało, ale z widocznym usłojeniem, po pierwsze na sękach często żółkną, ja miałam malowane przez stolarza na gładko - te na dole, i po jakimś czasie powyłaziły obrzydliwe żółte ciapy, na drzwiach u góry tez juz zobaczyłam kilka plam - choc zaklinałam i uczulałam stolarza na te żółknięcia, miał robić z elementów bezsęcznych na ile sie dało i dać podkład, grrr jak widać nie podziałało. Natomiast u góry obudowy słupów z sosny pomalowane zostały na kryjący biały jakąś farbą wodną, czy lakierem wodnym, czymś wodnym w każdym razie i to ładnie wyciągnęło usłojenie, czy wyjdą plamy na sękach - to sie okaze Martwisz mnie:( moje drzwi mają sporo sęków. Cały czas myślę czym je pomalować, wolałabym jednak by było to transparentne. Ciekawe jakiej farby używał twój stolarz. Idę poszukać twoich słupów. A może dałabyś radę zrobić im zdjęcie z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 02.02.2015 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) Kuchnia jeszcze nie dokończona i niemiłosiernie brudna ale i tak cieszy Edytowane 2 Lutego 2015 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 02.02.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Oj, będzie ładnie Opaski wokół okien wyszły super!! Radzę jak najszybciej usunąć taśmy ochronne z okien. Im dłużej są przyklejone, tym gorzej dla ram, ciężko je potem usunąć. Zarówno od wewnątrz, jak i od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 (edytowane) I jakie duże okna Tomkowa o taśmach, to ja o sposobie na usunięcie. Nawet po pół roku zdejmiesz nic nie uszkadzając z pomocą zwykłej nafty aptecznej. Dlatego aptecznej, bo czysta i plam nie zostawia. Nasączyć naftą ściereczkę. Napocząć delikatnie odzieranie taśmy. Jak się da to ją ściągnąć. To co zostanie z kleju łatwo zmyjesz naftą. Jeśli nie da się jakkolwiek ściągnąć, to napocząć i powolutku przykładając w tym miejscu, gdzie zaczęłaś ściąganie, tę ściereczkę nasączoną naftą, poddzierać taśmę i ściągać. Zejdzie, a resztki domyć naftą. Ja w ten sposób zdejmowałam folie samoprzylepne z szyb, karoserii samochodów, z lodówki i lakierowanego drewna. Nawet swój paszport dawno temu uratowałam, bo kretynka w biurze podróży nakleiła mi papierową nalepkę. Edytowane 2 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 02.02.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Ale mi się trafiło - świeżutkie zdjęcia Jej - te opaski wyglądają jakby były z drewna. Bardzo ładnie wyszły. To kiedy meble? A jak Maluszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 02.02.2015 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Dzięki dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa. Opaski chciałabym drewniane i kiedyś zrobię takie no chyba że mi wywietrzeją z głowy do tego czasu a na razie muszą wystarczyć takie Dzięki za ostrzeżenie o taśmach, mam świadomość że trzeba je dość szybko zdjąć. Z zewnątrz już dawno odkleiłam i tylko wewnątrz zostały a bo to zawsze 'jak pomalujemy to zdejmę' a malowanie się odwleka no i są ale puki co schodzą bez problemu. Okna duże są to fakt, szczególnie to jedno 150X150. Większość budujących iskierkę rezygnuje z tego okna bo kuchnia jest mała i nieustawna. Nawet na kuchennym sugerowano mi żebym z tego okna zrezygnowała. Dla mnie jednak to okno było wielkim atutem. Może to dlatego że moi rodzice mają ciemną kuchnię a takie wielkie okna to miła odmiana. Julianno mam nadzieję że meble w następnym tygodniu. Niestety przenoszę tylko te z kuchni tymczasowej. W sobotę mężu ma położyć panele na podłogę. W tym tygodniu muszę jeszcze wyszorować płytki, położyć sylikon i ogólnie dopracować kilka szczegółów i poprawić niedoróbki. No i jeszcze muszę poprawić fugi. Płytki są położone w miarę ale fugi spartaczyłam. Nie bardzo wiem co z nimi zrobić, są nierówne i chyba za słabo je wymyłam. Bałam się żeby nie za mocno, żeby brzegów płytek nie było widać a wychodzi na to że za słabo. Chyba je po prostu przeszlifuje papierem i zaimpregnuję. Tak to jest jak się chce zaoszczędzić i samemu robi coś o czym się nie ma pojęcia. Z płytek w wiatrołapie jestem zadowolona choć tez nie są idealne. Tam muszę tylko fugi przyciemnić bo zamiast ciemnieć to mi jaśnieją a wszystko przez tony gliny nanoszone z przed domu. Synuś gorączkuje i marudny jest. Mam troszkę moralniaka bo się nim nie zajmuję. Pojechał z mężem do moich rodziców i moja mama będzie się nim w dzień zajmować a w nocy mąż. Moi rodzice mieszkają jakieś 70km od nas i mąż będzie do pracy dojeżdżał taki kawał. Niestety nie mamy tu nikogo kto mógłby się nim zająć jak jest chory a ja nie mogę ciągle na zwolnienia chodzić. Ech, z dzieciakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.02.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dorotko jest ślicznie tak jasno, i przyjemnie się ogląda zdjęcia opaski wyszły super - to jest mega pomysł dla kolorowej ściany i białych okien!! a powiedz mi, bo zawsze mnie to ciekawi, te szprosy to masz w środku okna czy na zewnątrz?? wiem że są dwa rodzaje właśnie: - na zewnątrz - że myjąc okno masz do umycia kilka małych okienek... mnie by trafił - w środku - że do mycia jedna cała szyba - ale te to ja widywałam tylko w kolorze złotym jakie Ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 03.02.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Ale bedzie wspaniale i fajny kolor kuchni bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.02.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Dorotko, Jesteś bardzo dzielna. Świetnie sobie radzisz. My sporo robimy sami, ale płytek nie mieliśmy odwagi, choć jak patrzę na nasze łazienki, to myślę, że tak to byśmy sami sobie położyli Fugi po moich fachowcach szlifowałam kostką do gładzi. Udało mi się je jako tako wyprowadzić. Na resztę przymykam oko. Ty też się nie przejmuj bo tak naprawdę sama teraz czujesz co jest najważniejsze - Wasze zdrowie. Wiem, jak to jest z chorobą maluszków . Spory kawałek macie do rodziców, ale dobra i taka alternatywa. Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.02.2015 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 lukasz69karolina Miło mi że się podoba, dziękuję za miłe słowa Szprosy mam pomiędzy szybami więc myję jedną taflę na szczęście. Widzisz ja tak bardzo chciałam szprosy że nie myślałam o tym jak się je myje. Nawet nie wiedziałam że są różne. Cieszę się też że są białe. Okien nie wybierałam sama, jedynie zaznaczyłam że mają być ze szprosami. Diano Dziękuję Julianno Fugi właśnie taką gąbeczką zaczęłam szlifować tylko się boję żeby płytek nie zniszczyć Wkleję jeszcze zdjęcia kuchni zrobione za dnia No i mój dzisiejszy nabytek Najlepsze ujęcie okazało się zawierać Kocisława. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.02.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 W świetle dziennym jeszcze piękniej i jakie dostojne ujęcie Kocisława . Gdzie planujesz to śliczne lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.02.2015 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 No właśnie nie wiem jeszcze. Chyba na razie zawiśnie w wiatrołapie bo nie mam tam żadnego a potem coś wymyślę. Zaszalałam dziś i skoro moich chłopaków nie ma to poszłam na zakupy no i w jysku zobaczyłam je i musiałam je mieć a że było przecenione to nawet sobie mogłam pozwolić. Cieszę się że się podoba bo to taki spontaniczny zakup co zdarza mi się bardzo rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.02.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Doriko, jak Ty takie fajne zakupy robisz spontanicznie, to jesteś wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 06.02.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Witaj. Bardzo ładny domek ci wychodzi. Inspiracje bardzo bliskie moim Jak tylko dzieciaki dadzą mi chwile spokoju z chęcią przeczytam wszystko. Moje wymarzone lustro stoi w domu mojego taty i jego żony :] - mam już dla niego miejsce w moim domu i nie mam pojęcia jak je im "ukraść" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts