Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

Kuchnia działa ale mam w niej ciągły nieład i nie mam jak zdjęcia zrobić. Mam zdecydowanie za mało szafek ale mam pomysł na półkę, na której zrobię małą wystawkę przydasi kuchennych które teraz na blacie zalegają.

fajnie, że pstryknęłaś zdjęcia ;)

ja tam żadnego bałaganu nie widzę, ani mnóstwa przydasiów :D

fajna jest i tyle! każda kuchnia, w której się mieszka i gotuje na co dzień jest trochę zabałaganiona... to przecież dom...

ja teraz mam dużo szafek i pojemne szuflady, ale kiedyś też mnóstwo rzeczy stało mi na blacie i nawet jak się posprzątało, to było wrażenie bałaganu....

teraz jestem zadowolona, bo na blatach tylko minimum ;)

przydasie możesz też trzymać w koszykach.... ;)

cieszę się, że jesteś zadowolona....

a jak tam stół? no i reszta?

a żonkile, tak jak pisała Pestka... wsadź do ziemi i zapomnij o nich do przyszłej wiosny :D

jak ich nornice nie zeżrą, to wyrosną....

jeśli chodzi o "chandrę" to przytulam :hug:

niech się szybko od ciebie wyprowadzi :hug:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej Doriko poświątecznie :))

trochę obijałam się w udzielaniu się tutaj :))

masz zdjęcia tych płytek łazienkowych ? chętnie podejrzałabym je sobie u Ciebie :))

masz może rolety zewnętrzne ? jeśli tak, możesz mi coś więcej powiedzieć w temacie ? plusy, minusy :))

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Dziękuję za życzenia :) miło że o mnie pamiętacie.

Ostatnio tylko podczytuję w pracy a w domu nie mam kiedy napisać, niestety niemoc nie chce mnie opuścić.

Moja tymczasowa kuchnia dziękuje za miłe słowa :). Mam nadzieje że jeszcze troszkę ją podrasuję :D.

Hiacynty za waszą radą powędrowały na rabatkę. Mam nadzieję że moje Kocie poradzi sobie z nornicami zanim one dopadną cebulki.

Kupiłam troszkę krzewów kwitnących niestety w biedronce (wiem że lepiej w szkółce), to tak pod wpływem chwili. Jakbym miała je kupić w szkółce to znając siebie pewnie do jesieni bym nie kupiła. Jak się przyjmą to super jak nie to jakoś to przeżyję. Teraz tylko niech się wietrzysko uspokoi to je posadzę.

Catti Stół i reszta, ech. Chandra niestety nadal rządzi i nic się nie dzieje :(

Kjuta, które płytki chciałabyś zobaczyć? Z resztą własne zdjęcia mam tylko drewnopodobnych, pozostałych jeszcze nie rozpakowałam.

Zdjęcia podłogowych które miały być do kuchni a będą w łazience są TU

Rolet nie mam więc nie pomogę.

Witaj Ewuniu :) jak miło że zaglądasz :hug: (Nie załapałam się na zdjątko u Neli Buuuuuu.)

Wiosna (a nawet lato 21C w cieniu) przyszła na dwa dni w poprzedni weekend i sobie poszła gdzieś. Dzisiaj się zmusiłam do wyjścia do ogrodu. Poczułam się świetnie ale coś mi strzyknęło w plecach i teraz ledwo się ruszam. Zdążyłam posadzić tylko pigwowca a zanabyłam jeszcze dwa derenie (biały i żółty) , forsycję, żółty pięciornik, krzewuszkę i jeszcze jeden biało kwitnący nazwa wypadła mi z głowy. Aaa i jeszcze leszczynę. Mam nadzieję że szybko wydobrzeję bo trzeba to wszystko posadzić.

• 2 weeks później...

Jakiś czas temu wklikałam się w link nie wiem u kogo. Nie miałam czasu jednak poszperać i dziś w końcu poklikałam sobie i znalazłam parę cudeniek, nie wszystkie wkleję a tylko parę co mi wpadło w oko najbardziej.

Mąż zapytany jak mu się podoba zapytał " co ty takie szkaradztwa wyciągasz?"

Zdjęcia z tąd

Westfield%2BChandelier%2Bin%2BOlde%2BBronze.jpg

Lordes%2B6-Light%2BPendant.jpg

Pendant.jpg

Hayward%2BSemi-Flush%2BMount%2Bin%2BBurnished%2BBronze.jpg

Klum%2BMini%2BPendant.jpg

Perry%2BPendant.jpg

Kirsten%2BPendant.jpg

Warren%2BConvertible%2BPendant%2Bin%2BBlack.jpg

Elsa%2BPendant%2Bin%2BBrushed%2BNickel.jpg

Evelyn%2BChandelier.jpg

Hastings%2BIsland%2BLight.jpg

Na pierwszą już jestem chora ale ceny niestety jak dla mnie za wysokie.

Witam. Szósta lampa też mi się podoba. Widziałam ostatnio w jakimś dużym markecie (chyba leroy) coś z pięknym przezroczystym kloszem. Ale gdy weszłam do sklepu on-line okazało się, że negatywne są opinie użytkowników. Podobnież lampy z przezroczystego szkła są piękne, gdy nie świecą. Po włączeniu tracą urok. Chyba coś w tym jest. Pozdrawiam

Dorotko :hug:

Od samego czytania co nasadziłaś kwitnie wyobraźnia (nie znam się kompletnie na roślinach, ale nadrobię :D)

Lampa nr 6 jest bardzo ładna, ale przede wszystkim uniwersalna i niezobowiązująca - w wielu wnętrzach się obroni :yes:

Witam. Szósta lampa też mi się podoba. Widziałam ostatnio w jakimś dużym markecie (chyba leroy) coś z pięknym przezroczystym kloszem. Ale gdy weszłam do sklepu on-line okazało się, że negatywne są opinie użytkowników. Podobnież lampy z przezroczystego szkła są piękne, gdy nie świecą. Po włączeniu tracą urok. Chyba coś w tym jest. Pozdrawiam

Mozliwe, ze uzytkownicy zapomnieli o myciu kloszy :sick:

:)

Jak dla mnie 6 i ostatnia.

Julianna podawała ostatnio link do sklepu w którym często sa kozmiczne przeceny. Może tam zajrzyj :yes:

mamy podobny gust, Mari :D

Wiedziałam że wam się te spodobają :)

Hmm, nie wiem co mieli na myśli oceniający ale moim zdaniem troszkę tracą urok przez to że dają po oczach jak goła żarówka. Bardzo mi się podobają ale takowe będą tylko w korytarzu i wiatrołapie.

Dorotko :hug:

Od samego czytania co nasadziłaś kwitnie wyobraźnia (nie znam się kompletnie na roślinach, ale nadrobię :D)

Lampa nr 6 jest bardzo ładna, ale przede wszystkim uniwersalna i niezobowiązująca - w wielu wnętrzach się obroni :yes:

Jeszcze nie nasadziłam ;( (zaraz dostane od Pestki opr za to :p) cały czas męczę dołki bo mam problemy z kręgosłupem i muszę ostrożnie. Właściwie to wcale nie powinnam pracować w ogrodzie ale co ja poradzę jak daje mi to takiego powera jak nic innego. Mam nadzieję że do końca tygodnia wszystkie będą na swoich miejscach.

Możliwe, ze użytkownicy zapomnieli o myciu kloszy :sick:

Hehe, no brudne też nie są zbyt efektowne.

a mnie też 1 :))

uśmiałam się z reakcji męża, nie ma to jak wsparcie i nadawanie na tych samych falach w wykańczaniu wnętrz :))

Ech ci mężowie :bash: ale pomału urobię go. Albo on mnie :/.

A do jakiego wnętrza te lampy? :)

Lampy to raczej tak tylko aby pokazać co fajnego znalazłam, nazwijmy to inspiracją :p

W pierwszej się zakochałam i chciałabym taką do salonu ale raczej nie mój budżet.

Coś w stylu nr6 (jest boska) chcę do wiatrołapu. Bardzo mi się podobają takowe ale nie akceptuje lamp z widoczną żarówką. Mój małżonek tym bardziej. Nie ze względu na wygląd a na to że nasze oczy źle znoszą takie ostre światło ale lubimy też jak jest jasno.

Julianno pamiętasz "my zorki ". Gdzieś mam linka. Wklejałaś go w kontekście lamp. Masz coś od nich o ile pamiętam. Bardzo się tam rozwinęło, jest więcej i starannie wykonane, a ceny bardzo przyjazne :)

Jeśli chodzi o lampy z fotek, Doris, to ja też te dwie ostatnie :-D

Za nie posadzone krzyczeć nie będę :) Jeśli są w donicach, to nic im się nie stanie nawet jak miesiąc postoją. Tylko podlewaj wieczorem, albo wcześnie rano. U mnie podobnie czekają rośliny na posadzenie. Zamówiłam, przyjechały, dokupiłam i okazało się, że ziemię dowiozą z opóźnieniem. Dopiero dziś porozstawiałam po ogrodzie do końca. Stały bidulki stoczone, żeby wygodniej podlewać. Wczoraj zaczęłam sadzenie od róż przy furtce, wajgeli i dereni jadalnych. Pewnie jeszcze ze 3 dni będę kopać i grzebać w ziemi.