Doriko 03.07.2015 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Opór nie jest męża a mój bo to ja musiałabym te płytki najpierw skuć a potem położyć. Mamy jeszcze sporo pomieszczeń do wykończenia i sporo kaski do wydania więc płytki zostaną tam gdzie są pewnie jeszcze bardzo długo. Gumoleum mówię nie. Wole już moje nie pasujące do niczego płytki:P Inspiracja bardzo ładna tylko ze na moim monitorze ten tupe wygląda na szary. Kupiłam Stylowy Antracyt z Magnata ale do póki nie pomaluje to mogę jeszcze go wymienić na białego. Mózg mi paruje od myślenia. Ja się chyba nie nadaje na szybkie metamorfozy. Ciężko dostać w markecie to co sobie wymyśliłam. Dziś nałaziłam się za listwami na ta moją niby boazerię. Masakra. Nic nie ma. Kupiłam najbardziej proste z możliwych bo innych nie było. Muszę dokupić też opaskę drzwiową ale nie znalazłam. Znaczy się były ale dąb sonoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.07.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 witaj Doriko!, i odwiedzajace też witam daaaawno nie odwiedzałam tej cześci "forumu" zapowiada sie klimatyczne wnetrze. To taupe - jak dziewczyny radzą nie byłoby złe. W antracyt, mimo, że śliczny nie szłabym w wiatrołapie. Biała farba przyda się na górną część, a na dole pod listewką ... tapeta? U mnie w wiatrołapie jest tapeta i to zwykła papierowa (chyba) nic się nie niszczy i nie zadziera. Tyle, że u nas wszyscy dorosli... A przy mocniejszej tapecie, chyba nawet niesforne maluchy nie dadzą rady:lol2 I terakoty nie bedzie potrzeby zrywać . pozdrawiam serdecznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.07.2015 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 (edytowane) Witaj ave:wiggle: oj długo cie nie było Hmm wszyscy piszecie mi nie antracyt ale dlaczego nie to już nikt. Hehe coś czuje że będzie tak jak z łazienką Pomysły wasze są bardzo ok ale ja puki co tego u siebie nie widzę. Ave, tapeta ok ale jaka? Niestety tak na miejscu nie ma za dużego wyboru szczególnie jak się ma budżet bardzo a to bardzo znikomy. Edytowane 3 Lipca 2015 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 03.07.2015 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Ja cały czas w swoją stronę ciągnę Wymodziłam takie oto pokraczne coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 03.07.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Hmm wszyscy piszecie mi nie antracyt ale dlaczego nie to już nikt. Ja myślałam, że to oczywiste: bo bardzo optycznie zmniejszy Ci ten wiatrołap. I jest bardzo ciężkie w odbiorze w małym pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Ciężko, czarno, ponuro, piwnicznie, .......... Za małe pomieszczenie na tyle tak ciemnego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2015 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Ok, Przyjmuję argumenty. A toupe ma jakiś numer NCS czy jakoś tak Jak na razie tylko umyłam ściany i padam na twarz. Zapał mi się kończy. Gorąco jak diabli. Głowa mnie boli. Nie mam jeszcze wszystkich potrzebnych materiałów. Nie ma szans by się wyrobić do poniedziałku. Edytowane 4 Lipca 2015 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 04.07.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 a ja niepopularnie napiszę,ze wizka Doriko z antracytem na dole i białymi listewkami mi się podoba. i niekoniecznie będzie wtedy piwnicznie- jakieś fajne dające ładne światło lampy i będzie ok. i ja bym chyba w to poszła-byłoby praktycznie jeśli chodzi o brudzenie ścian ale elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2015 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Dziękuję fafuija Już myślałam że ten pomysł jest zupełnie beznadziejny. Nadal się waham bo jak pomaluje na grafitowo może wyjść norowato a tego bym nie chciała, jednak biała boazeria może być mało praktyczna. Ech, wiem jedno, nic nie wiem Jeśli nawet pomaluje ją na biało to marne szanse na toupe bo poza BM nikt takiej farby nie ma a z mieszalnika bez numeru nie da rady. Stałam dzisiaj w sklepie z farbami i się gapiłam na wzornik, jak nie jest za beżowa to za szara. Z resztą nie pierwszy raz usiłowałam znaleźć ten kolor. W korytarzu chciałam coś w stylu toupe a skończyło się na stalowych magnoliach śnieżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.07.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Pisałam Ci, kto robi identyczne kolory jak BM BM nie ma barw w palecie NCS ani RAL. Ot, taki z nimi kłopot TU szczegółowy opis, z którego nic nie rozumiem Edytowane 4 Lipca 2015 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2015 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Potrzebuję taniej farby poza tym nie mam za bardzo czasu na szukanie miejsca gdzie maja mieszalnik caprola Wiedzą co robią nie podając numeru koloru. Jak sie podoba trzeba u nich kupic a nie namieszać sobie na czymś tańszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 04.07.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Znając RGB (a ten był w linku ode mnie) można poszukać najbliższego odpowiednika NCS lub RAL. Choćby TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 04.07.2015 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Tak zrobiłam tylko TU ale jak potem ten NCS wpisałam do kolornika śnieżki to zupełnie nie to wychodziło. Bojam się że wyjdzie mi przez przypadek jakieś paskudztwo. Trzeba tez pamiętać że ekran monitora przekłamuje często więc musiałabym zobaczyć najpierw w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 04.07.2015 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Mi w castoramie mieszali kolory BM, na bazie duluxa, mieszają tez na beckersie, zresztą, jesli maja wprowadzony w mieszalnik kolory BM, to można poprosić by i na czyms tańszym wymieszali, tylko trzeba pamietac ze BM ma galony nie litry. po wymieszaniu koniecznie sprawdź jaki kolor wyszedł, bo mi raz zmieszali na bazie Alpina i wyszła sraczka zamiast zielonego, na szczęście reklamacje uznali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.07.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Dziękuję Vesi, jak już się zdecyduję na to toupe to sprawdzę castoramę, choć na ich stronie nie widzę BM Dziś znów upał że wysiadam Ratunek na moment to serniczek na zimno z malinami własnej roboty. Proszę się częstować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.07.2015 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 A może toupe pomalować boazerie a góra na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 05.07.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 A może toupe pomalować boazerie a góra na biało Zmywalno-szorowalna farba, a taka musi być na boazerii najtańsza będzie biała. Każdy pigment podniesie jej koszt. Ponad boazerią nie musisz dawać farby szorowalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.07.2015 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Magnat ma jedną cenę dla wszystkich kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 05.07.2015 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Wizualizacja byle jaka, robiona w gimpie Niestety roomstyler nie obsługuje w standardzie boazerii. Nie można nawet podzielić ściany na dwa kolory w poziomie, nie ma tego albo ja nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.07.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ale serniszcze !!!! Porcja jak dla całego forum Co jak co, ale chitra to Ty nie jesteś No i jak ? Udało się coś zadziałac w weekend ? Mam ogromna prosbę. Pokaz foty swojego warzywnika. Plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.... Tak strasznie lubię patrzec na te maluchy co to dopiero siane a juz odwdzięczaja się owocami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts