Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję za miłe słowa :)

Sypialnia ma po podłodze 21m2 a biorąc pod uwagę duży skos i nieregularny kształt to wcale jakoś duża nie jest. Zdjęcie robiłam z wnęki gdzie będzie schowek.

Sypialnia to pokój oznaczony dwójeczką.

http://www.projekty.ign.com.pl/pliki/152/odbicia/odb_iskierka_rzut_2.gif

Na podłodze będą panele, nie pamiętam dokładnie nazwy, dąb bielony, czy jakoś tak, bardzo jasne właściwie białe z czterostronna fugą.

U mnie na razie gołe ściany więc nie narzekam na brak miejsca na obwieszanie ale pewnie ta chwila nastąpi jak zacznę urządzać na dobre. Za to już wiem a właściwie wiedziałam od początku że jest za mało o jedną sypialnię :/

Edytowane przez Doriko

Dorotko :hug:

Nie wiem od czego zacząć pochwały :D

Zacznę od najważniejszego. Piękne masz włosy i serce. To szczytny cel! Ja niemal całe życie mam bardzo długie włosy. Brak mi odwagi na zmianę. Kiedy wysyłaliśmy włosy Julisi, to sama też pomyślałam, że to okazja by coś zmienić, ale doczytałam, że rozjaśnianych nie przyjmują. Miałam wymówkę przy pozostać przy mojej fryzurze ;).

Twój cynamonowiec nadaje się do publikacji z przepisami. Wygląda obłędnie. Muszę się w końcu zmobilizować i coś zdziałać w piekarniku na parę :D.

Sypialnia ma ogromny potencjał. Cieszę się, że niebawem będziesz miała z niej użytek. Ja też nie mogę się doczekać kiedy w końcu położę się w łóżku :wiggle:

Dzień dobry Doriko,

witam się dopiero teraz mimo że śledzę Twoje urządzanie od początku. Lektura była ciekawa i momentami pełna emocji. Dużo osiągnęłaś, masz ładny domek i gustowne wnętrza. Jestem pełna podziwu dla Ciebie ale też i dla Forumowiczek które Cię wspierały i doradzały. Wielki szacunek!

Dalszych pięknych realizacji życzę,

pozdrawiam b.serdecznie z kaszub.

julianna16

Dziękuję :hug:

Jeśli chodzi o włosy to żadne poświęcenie. I tak miałam je ściąć miło że się komuś przydadzą.

Miałam wam wkleić zdjęcia z halowen (z nową fryzurą) ale nadal ich nie mam. Tak to jest jak się ciągle zapomina telefonu i trzeba liczyć na innych.

Catti, dziękuję :hug:

VTS

Witaj :)

Dziękuję za miłe słowa

Edytowane przez Doriko

Dzisiaj święto ale chłopaki pracują i pewnie skończą :)

Lampy w sypialni HELP!

Muszę kupić lampki nocne montowane na skosie, do tego włączane przy lampce. Miałam taki genialny pomysł że dałam tylko jeden włącznik na ścianie. Przy kartongipsach (moim zdaniem) przenoszenie kabli jest bardziej upierdliwe niż przy zwykłej ścianie, chyba wolałabym już kucie dlatego odpuściłam i wymyśliłam że znajdę lampki z łańcuszkiem do włączania.

Na razie znalazłam takie:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/arstid-lampa-scienna-bia-y__0103651_PE249969_S4.JPG

IKEA oczywiście. Tylko muszę sprawdzić czy nadaje się do zamontowania na skos, a właściwie czy da się ustawić klosz w odpowiedniej pozycji.

Edytowane przez Doriko

Doriko, mam te lampki w łazience. Podłączone są tak, że można włączyć włącznikiem obie, ale sznureczkami można dodatkowo pojedynczo włączyć/wyłączyć. Ten kabel mi nie wisi na ścianie.

dodam, że takie abażurki mam w sypialni i bardzo ładnie światło przepuszczają, idealne do czytania.

Dziekuję :) to czytałam ale muszę się upewnić jaki ma zakres regulacji i jak to będzie na skosie.

Dopiero teraz zauważyłam że ona ma kabel a nie kostkę do podłączenia :bash: nie o taką mi chodzi. Ciekawe czy szwagier dałby rade to przerobić.

Tak, w bardzo prosty sposób da się przerobić. Mam któreś zwisy tak zrobiona.