Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Torciki dziękują :) Profeska niestety nie jest i dużo im brakuje do ideału. Moja siostra robi na prawdę świetne dekoracje a ja dopiero zaczynam. Robiąc raz czy dwa razy do roku nie mam za bardzo kiedy się wprawić. Ogólnie jestem jednak z nich bardzo zadowolona, szczególnie ze strażaka. No i pierwszy raz nie wyszedł mi zakalec i to dwa razy pod rząd.

Łatwiej jest wycinać wszystko z masy cukrowej niż malować pisakami. A najlepiej chyba było by wszystko namalować czekoladą. Malowanie pędzelkiem szło całkiem sprawnie (koła samochodu i parę innych drobiazgów)

Aniu co prawda właśnie na chorobowym jestem ale problemy nie z tym związane i muszę sobie z nimi sama poradzić. Z resztą jest nadzieja :)

Dziękuję za miłe słowa dla torcików. Strażak wycięty z masy cukrowej, na leniwo w tym roku bo kupiłam gotową. Wydrukowałam sobie wyszperany w necie obrazek i na jego wzór wycinałam poszczególne elementy. Najtrudniejsze było barwienie bo zakupione barwniki nie były dokładnie takie jak potrzebowałam więc mieszałam. Niebieski okazał się błękitnym a ja potrzebowałam granatowego, na szczęście się udało osiągnąć coś przypominającego granat :p żmudne zajęcie, lepiłam to do czwartej rano. Zjedzenie zajęło dużo mniej.

Jakiś czas temu kupiłam za niewielkie pieniądze taki oto podnóżek

YMsrBJs1Mz81K4RB-KCfcKL6xKXslscPXPIqCbqq9pqR3SQI_VPjueasTUa7gc3wMyjneL2079SmrMEcafwZk6P3pngM9611-lrpezP1IKK91Il3kyifv84XvUfETz9W4wshCTvIGxUqpbK1x4wOVWC9_zyY1VwHJvdykZCkH5xFEBcXeEyCaCf6k5SZ67yEKP90Pnq0fjk2JDDYdzUCsVN0DMv2CtWnRLHag-lZG3U2jW2z14UUwefeVR5x3gAA-_7d3YWvled10cscPi8_0SWCQEjFnjB4YBO3KOMawH7-E8635q9p06b56zZRWPoh_yJVN5ElagV1CCweLB6X0o9qougilhm7oz3K6-UhmEetIHGe_G-F_GPLSYORFygNZEZZ1DQcomDoaLM3g8pgqmEhQGfccwwIzugCXK6ZT-OIvMZdLpteKY8biTy9il6KYTQ4ccIWrqz9KBmmd9-ABgsiQf_DORochCNq2GFLbV5gf7ecOEyVOXa5lmv1XxKFN3Joz5gwESOSSuoM607RaIdNL_gtzls1cU0-no-xIG_klHXi7MjVvj0oyXWLCdPbQG1O=w860-h645-no

CAM01937.jpg

Dzisiaj nie wiem jakim cudem udało mi się zebrać w sobie i go troszeczkę przerobić.

FOIkL2T4dJGgi6M0g30XBkCIoTPWQXclc32w4EOEfnhGcCfh9n--EF60jaKAHs-x-LGbFkLHwROMfA5LtfKmpWrpFF-ygACb8TLwMzuBAiHirBkpXUk5ee8CoieZXmPFKTwhnvY_wV4BEV8s7TcNY62I4Oopl9LC91HDYZ0kYsgMJJM3ObnBxa7g3suytuf_HJBwX0CWTKhQnTeZhBbAuDfDPUht4LtqVTSwjni2GHnx9FkXvJRw_p_nQS7wLKkuArZEUkvcs5fz2HbcKljVavI-GJwFzjtoBgaSbsjl8Sg7AuzHW3nVGHQomLAN2fVeiVl_UeurTJFuVLdtDadeXfq7Zdf2r8fsIuIACBrgv7WJ5jTSrRhufIqBf0n0mBDRjEti2HhrddUeIBn8-LZSUARX0VLX8BG6G6ROly10l-75Vh8hq8dWna54hOUiy9VTmbHiadHulCZyEZI6LNaJoy2Uoq0o7v7OibEv_72lShAhtgOn4M8H_1SXrndYewyHBplvsVdd_Qtgq-7Bl0zAA_YFoKaTLY6OQkKAFMOKNyF1FSV5EyKlNzybBSJJ0qjY68_7=w860-h645-no

CAM01959.jpg

Latem wezmę się jeszcze raz za niego i przemaluję. Teraz troszeczkę za zimno, szczególnie że chora jestem, na dłuższe przebywanie w garażu. Poza tym przez garaż ledwo da się przejść odkąd wylądowały tam nasze świąteczne drzewka. Szlifowanie i malowanie w salonie sobie odpuściłam.

W salonie prezentuje się tak

nxwTPa3YQS2_eEtFZNtgpe4L7MEmGmDuJSVvLFD2caXzJeb50pw8ViikdH4SOsFoZs54na3H-dCzfMdIAc1NNe-q2SK0k2rPX5kaeceAQzE4F26BAtppvQT2sov6dC_-leV7iSPxKj0DK32e4COGc4hM_Qfcd2tfRbFx8i5lkQPHeVMxIp_mmdmDJ1nuQw--fPmwp2KgyTMT60rU3GIW6I9SioAmYxU8LTldTSxsM8uhgkOQN2q6dPdd3K4xIfYCQHtY7p6LvLtRB30h-QNWwbgm9GCBwvXyh4LRrkuzOWqBocsJa18T6qlzDou1oM6qvMZWcVmbaT1svdwl4m-s-aafaYVF8k_EAo5oP727xFBTrSuKA4pzKka4XDLHLvwTD9Qo0EqtTAbAGHks8StuflDdtUU8b1Z2Wh61WtdH-HqFpGmLX709NFSb50-Tz1RSshi2YnoqKQYMpFEzNB7AGih-bdbqQsIreh-ZMbW0cnS7Bg2SZbRpJ2vZZbOvAe6BdxtyEeOepvVt06IrJkqfuR6NfWb4SRaFbaMO1sa-MIhvVkX7mStIcV1cfrVPC_hdXbk4=w860-h645-no

CAM01955.jpg

Jutro postaram się o lepsze zdjęcia bo te wyszły bardzo kiepsko nawet jak na mnie.

Edytowane przez Doriko

A Ja widzę :D

Dorcia, a czy ten podnóżek nie jest aby troche za wysoki ?

Spojrzałam na godzine o której zamieściłas posty i aż uwierzyc nie mogłam, ze kot jak leżał rozwalony w fotelu wieczorem dnia poprzedniego, tak i nastepnego :lol2:

Coraz ładniej u Was :yes:

Nic nie widzę :( Zdjęcia podnóżka były i się zmyły :(

A ja też nie widze :(

Wstawiłam prosto z komputera bo coś picassa nawala :mad: Jednego dnia widzę zdjęcia innego znikają, nie wiem o co chodzi :mad:

Mam nadzieję że teraz już będzie widać :)

A Ja widzę :D

Dorcia, a czy ten podnóżek nie jest aby troche za wysoki ?

Spojrzałam na godzine o której zamieściłas posty i aż uwierzyc nie mogłam, ze kot jak leżał rozwalony w fotelu wieczorem dnia poprzedniego, tak i nastepnego :lol2:

Coraz ładniej u Was :yes:

Dziękuję Aniu :) jeszcze wiele brakuje ale robi się coraz przytulniej.

No właśnie nie wiem jak to jest że jedni widza a inni nie :mad:

Podnóżek po tuningu jest ciut niższy niż był. Może rzeczywiście powinien być niższy, pewnie to bardziej taborecik niż podnóżek.

Kocur nie leżał tak cała noc ale to ostatnio to jego ulubione miejsce.

• 3 weeks później...
Też widzę :yes:

Faktycznie jest tak przytulnie :yes:

A kot kołami do góry zgrany kolorystycznie :D

Dziękuję za miłe słowa.

Kota mamy dłużej niż dom więc to wystrój jest do kota dopasowany. Z reszta każdy kto ma kota wie że to jego dom my tylko spłacamy kredyt.

Teraz widze, super fajna metamorfoza, a w kocie zakochała się moja Ala

Dziękuję :)

Kocio to straszny miziak i nie da się go nie kochać.