Doriko 10.03.2016 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) U nas wiosna http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=349524&d=1457644561 No i nie wytrzymałam, zdarłam starą farbę z podnóżka i pomalowałam użyłam wosku olejnego osmo i jestem bardzo zadowolona z efektu. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=349529&d=1457645517 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=349527&d=1457645448 Edytowane 10 Marca 2016 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 10.03.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 No! I to jest zmiana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.03.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 No i nie wytrzymałam, zdarłam starą farbę z podnóżka i pomalowałam użyłam wosku olejnego osmo i jestem bardzo zadowolona z efektu. I słusznie, bo efekt jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 O, teraz wygląda rasowo i pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 11.03.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Powiem wam szczerze, że mi to obydwa się podobają Do zupełnie innych wnętrz ale oba są bardzo ładne. Pewnie ten z czerwonym siedziskiem był zapyziały ale na zdjęciu tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.03.2016 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Doriko, gratulacje! Adze podobają się oba wcielenia i mi też W nowej wersji brakuje mi trochę zaokrąglonych kształtów siedziska. Wosk wygląda pięknie! Czym zdzierałaś starą farbę i lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 11.03.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Mi też się podobają obie wersje a najchętniej dałabym stare siedzisko do nowych nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 12.03.2016 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 No! I to jest zmiana! I słusznie, bo efekt jest super O, teraz wygląda rasowo i pięknie Dziękuję za miłe słowa Powiem wam szczerze, że mi to obydwa się podobają Do zupełnie innych wnętrz ale oba są bardzo ładne. Pewnie ten z czerwonym siedziskiem był zapyziały ale na zdjęciu tego nie widać. Dziękuję Nie był taki najgorszy ale jakoś nie mogłam się przekonać. Faktura materiału mi się najmniej podobała w nim. Mam też chyba za dużą wyobraźnię i wolałam wymienić włącznie z gąbką która nie była w najgorszym stanie. Doriko, gratulacje! Dziękuję Adze podobają się oba wcielenia i mi też W nowej wersji brakuje mi trochę zaokrąglonych kształtów siedziska. Wosk wygląda pięknie! Czym zdzierałaś starą farbę i lakier? Kształt taki zrobiłam z premedytacją, nie tylko taki mi się bardziej podoba ale też będę mogła użyć go jako stolika tylko muszę się zaopatrzyć w fajną tacę. Lakier zdzierałam szlifierką i papierem gdzie szlifierką dotrzeć nie mogłam. Wymęczyłam męża żeby mi kupił szlifierkę oscylacyjną i jestem z niej bardzo zadowolona. Mam parkside z Lidla. Trzeba tylko uważać żeby poza lakierem nie zedrzeć za dużo szczególnie na bardziej wartościowych meblach. Mi też się podobają obie wersje a najchętniej dałabym stare siedzisko do nowych nóg Dziękuję W czerwieni na pewno było by mu ładnie ale zdecydowanie nie w tamtej tkaninie. Zmiana tapicerki to chwila w takim stołeczku więc jak mi się znudzi to obije jeszcze raz. Myślę że ładnie by mu było w aksamicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 10.04.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 mi się po podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.04.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Chyba Ty szukałaś haków-wieszaków. Mam całą skarbnicę, zerknij tutaj http://rustykalneuchwyty.pl/64-odlewy-zeliwne?p=2 plus duuuuu innych cudności. ja już zgłupiałam, nie wiem jakie te wieszaki wziąć. szkoda, że mam tylko jedną szatnie, bo przygarnełabym wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.05.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dziękuję za namiar na haki, choć w wiatrołapie będą raczej te z ikea ale na pewno się przyda bo ciekawy asortyment mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.05.2016 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dawno mnie nie było bo czasu jak na lekarstwo i tylko na szybko podczytuje a na pisanie czasu brak. Dziś wybiła godzina zero i pan kafelkarz zaczął walkę w dolnej łazience.:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle: Niby wszystko mam zaplanowane ale niestety okazało się że nie wszystko wzięłam pod uwagę Poradźcie proszę na jakiej wysokości powinno być lustro. Gdzie ma się zaczynać. Plan był taki czyli lustro również nad kibelkową półeczką Tylko chyba nie wzięłam pod uwagę że zabudowa kibelka będzie miała wysokość 120cm. Czy nie za wysoko było by lustro? Jeśli za wysoko to co zrobić. Darować sobie lustro nad kibelkiem? Czy dociąć lustro żeby nad umywalką było niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.05.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 U mnie w obu łazienkach lustro jest nad czwartą płytką, czyli właśnie na wysokości 120 cm i jest, moim zdaniem, bardzo dobrze Wydaje mi się, że Twój plan z rysunku jest bardzo dobry i nic nie trzeba zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.05.2016 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Dziękuję tego potrzebowałam. Górna krawędź będzie na wysokości 210cm (wysokość drzwi) mam nadzieję że będzie ok bo rysunki niestety nie trzymają proporcji Chociaż nie, na rysunku mam do okna czyli płytkę wyżej by wyszło 240cm. I znów nie wiem jak lepiej. W stresie zaczyna mi szwankować wyobraźnia. I jeszcze jedna sprawa. Na jakiej wysokości macie umywalkę? 80cm to podobno standard ale mi się wydaje nieco nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.05.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) YSzyba prysznica będzie do samego sufitu? Wysokość lustra lepiej chyba dobrać do tego elementu, który jest bardziej widoczny, więc chyba raczej równo z oknem. Takie duże wysokie lustro pięknie powiększy i rozswietli całe pomieszczenie  Dla umywalek standard to 85 cm, ale wszystko zależy od wzrostu użytkowników. U mnie w małej jest na 90, żeby było równo z fugą i jest wygodnie Edytowane 16 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 16.05.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Doriko nie pamietam czy sie u Ciebie witałam, więc na wszelki wypadek:welcome:W moim projekcie jest identycznie jak u Ciebie i tak jak mówi Tomkowa- lustro nad 4 plytką. Płytki mam do wysokości drzwi i okno wystaje, ale na bank wygląda to lepiej niz zrobiłoby się płytki do wysokości okna. Umywalka na 80 cm to stanowczo za nisko, no chyba że masz 150 cm wzrostu. Ja mam teraz umywalkę na 85 cm, a w nowym domu chyba zrobie z 5 cm wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.05.2016 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Szyba niestety nie będzie do samego sufitu, raczej 195-200 bo nie chcę na wymiar, chyba że znajdę w podobnej cenie jak te standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 16.05.2016 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Witaj Magdaleno Ja niestety dawno straciłam rachubę kto już u mnie był. U mnie płytki będą do samego sufitu, wiem ze miały być tylko do górnej krawędzi okna ale stwierdziłam że jednak lepiej będzie dać po całości. Mam 163cm wzrostu a mąż 20cm więcej muszę potestować na jakiej wysokości było by najlepiej montować umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 16.05.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) YTo w takim razie najlepiej byłoby znaleźć gotową szybę 210 cm i lustro zrobić na wysokość tej szklanej ścianki. Byłoby idealnie, bo równo ze ścianką i z drzwiami, i z rozmiarem płytek Wtedy nad lustrem normalna ściana, a pod prysznicem płytki do sufitu i na ścianie z oknem też. Jak wysoka jest łazienka? Edit: doczytałam, że płytki i tak planujesz do sufitu I bardzo dobrze Aby nie mieć kłopotu z licowaniem ściany z płytkami, nad lustrem też można płytki dać Edytowane 16 Maja 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts