Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Doriko, ślicznie u Ciebie w łazience :yes:

pomysł z montażem biedetki rewelacyjny, jaki długi jest wąż od niej? Zastanawiam się, czy w jednej łazience nie zrobić tak samo, ale od umywalki do wc mam dalej, więc trochę to karkołomnie by wyszło, ale zasiałaś pomysł ;)

Czy możesz napisać/przypomnieć, czy wszystkie kafle w tej łazience są takie same? Tzn. ten sam kolor/odcień? Zastanawiam się nad swoją główną łazienką, mąż chce podłogę drewnopodobną i szare sciany, ja chciałam dołożyć do tego jeszcze jakiś kolor, bo boję się, że będzie smętnie, ale u Ciebie jest bardzo ładnie, podoba mi się, więc już sama nie wiem

Dziękuję :)

Wąż ma długość 1,5m i dla mnie to zdecydowanie za dużo. Jak daleko masz szafkę? Nie przejmowałabym się długoðcią węża a raczej tym czy swobodnie sięgniesz do bidetty siedząc na kibelku.

Płytki mają dwa odcienie szarości. Na ścianie z drzwiami i gebericie są ciemne a na reszcie jasne. Tu troszkę widać różnicę.

CddHHDMq0JPq-hxXIqgYkVHCJxhDBaFo53_icu5OMj1Gbberl-K2aUMNqryUrM03kGSV9GiaPZZ2XqdvqvPu4VrIK1r1b5Y-bv3HKJSO72917Dz2QrAqRR9jGmlip76-NfjrDtpC03-fAHoytj5Rgi5xZKzKUt0W81eDU00HPsRoVIYqGCWc6xiJkFfYsq4lb-YJsYhlaW8Qi629pONj3VSHr-CPwqaA5TkPAKU2SQRqVYwalW4QYSJumVUzjJVn-HMuSQyGctlTBCvaxU5WWcNZc8zj_qZq_OKSH3F8r7MXk-W3x_rFr0PDU1v1v0LnhRdbIm-mdUOP--A6GFwklt2o5rrn579bWfsO5x38KCpKEM9ERMYm2V7YyeTgfXR0kvzYLOwedqVUKPCWQ4Qc8qLUrXwcHTE93ZgFJiq85pX1cnEsxN4-OiBUrJ_7h2drWM_ExgEhgFPWS-vevP52ur24aucnAtOGPzbenHTygGzyCWol01Hzkpqho9qJfITog6KCi2APrTT-9mE538zeWKt7CghuRFgFQjnOl50pPAa3D0r8FaueIFf6SA0Az-vXC5gxvUyR_ucy74KUqZ2hWkWHc0hIiLt6yk7BvIFwePj5Qrpn=w895-h672-no

Teraz położyłabym tylko jasne ale mój mąż mówi że jemu bardziej podobają się te ciemne.

Płytki te mają dość ładne dekory w niebieskim kolorze ale zależało mi na neutralnej bazie. Kolor można dodać malując ścianę albo dając kolorowe dodatki.

Na początku jak zrobiliśmy te łazienki to bardziej byłam zadowolona z dolnej. Z reszta ona była bardziej przemyślana. Górna była taka troszkę bez wyrazu. Po dodaniu lustra i szafki jest dokładnie taka jaka miała być i koloru mi tam nie brakuje.

Zapomniałam zakomunikować że wczoraj wpłaciłam zaliczkę na drzwi. Będą za jakieś trzy tygodnie.:wiggle:

No i miałam się pochwalić ale jakoś mi czas przez palce przelatuje i zapomniałam. Kilka tygodni temu stałam się szczęśliwą posiadaczką dwóch sprzętów,

myjki do okien Vileda

http://www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Model_Product_Table/big/vileda-myjka-do-okien-windomatic-set-new-150583,jpeg_303efa4e3922d5b2d9e69964f3786d8a.jpg

I suszarki do ubrań EDP12074PDW ELECTROLUX

http://f00.osfr.pl/foto/4/2913814082/daaa075487ea35e256133854df25b952/electrolux-edp12074pd,2913814082_3.jpg

Oba choć bez fajerwerków to dla mnie rewelacja.

Poszła w ruch oczywiście bezzwłocznie :)

Ubrania w większości bez prasowania tyle że ją od dawna nie prasuje, tylko starannie wieszam co zajmuje wieki. Ważne tylko żeby wyciągnąć w niedługim czasie po zakończeniu suszenia i od razu złożyć. Jedna bluzka mi się skurczyła ale nie spojrzałam na metkę :/

Cóż więcej, kocham ją, szczególnie jak piorę górę skarpet i gatków.

Pusiu, dziękuję :)

Wszystko zależy od wymaganego efektu. To co ja uważam za nadające się do nałożenia bez prasowania inny nazwie wymiętolonym. Jak nie pracowałam zawodowo to prasowałam niemal wszystko, teraz nie prasuje bo nie mam czasu. Z resztą mój mąż i tak doprowadzał wszstko w szafie do stanu z przed prasowania.

Ciekawa jestem jak według was musi wyglądać ciuch zeby nadawać się do nałożenia. Hmmmm

Jeszcze jedno dodam do suszarki. Te ubrania które zakwalifikowałam do prasowania, (koszule i ubrania z podobnych materiałów) nie mają praktucznie zagniotów więc prasuje się je o wiele łatwiej.

Suszarke mam na liście do kupienia... też nie prasuje, wszystko mocno strzepuje i wieszam na wieszaki. Przy skarpetkach też szału dostaje, nie znoszę ich wieszać

Mari oprócz porządnego strzepniecia, trzeba wirować jak najwolniej i włączyć tryb w pralce "łatwe prasowanie"

Zresztą jak coś wygniecione to wolę wyprać niż prasować...

Mój sposób na ograniczenie prasowania- wirowanie 800 obrotów, potem strzepuję ubrania, wieszam na wieszaki i dopiero na suszarkę. Nie ma zgięcia od linki suszarki i w miarę przyzwoicie koszulki czy swetry wyglądają. Odkąd mam więcej miejsca na drążku w szafie, to potem ten ''suchy'' wieszak przewieszam do szafy. Bez dodatkowego składania w kostkę. A wieszaków mam dużo, najtańsze białe plastiki z Ikea.

Doriko, fajnie ta szafka Tobie wyszła. Trzymam kciuki za szuflady.:hug:

Też wpadłam na pomysł wieszania na wieszaki...NAWET T-SHIRTOW bo naprasuje sie jak głupia, układam pod linijeczkę (również jak głupia) w szafie a wystarczy ze mąz wkroczy i zacznie szukać...

Dostaję wtedy FURIIIIIIIII !!!!!!

No ale nie mieszkamy u siebie, mam ogromne problemy z miejscem dla nas wiec pomysł odkładam n póżniej cyli do naszego domu.

Nie lubie techniki.

Nie kręcą mnie rumby, odkurzacze centralne, parownice i inne takie ale mąż sie uparł że MUSIMY kupic suszarkę bo 7 suszzarek porozstawianych po chałupie doprowadza go do szału.

Boje się, ze sprzęt się nie sprawdzi, kasa wywalona w błoto dlatego tak dopytuję kazdego kto ma bo w necie opinie skrajne i jak człowiek poczyta to wie mniej niz przed lekturą :(

Dorcia, a mogłabyś cyknąc fotę ZARAZ PO wyjeciu z suszarki ?

Najlepiej jakies bawełniane bluzki.

Chcę zobaczyć jak to wyglada bez ściemy z reklam.

U mnie ciuch do załozenia to ciuch prosty jak deska.

Zdarza mi sie załozyc coś pogniecionego ale tylko do prac ziemnych czy sprzatania w domu.

No mam nadzieje ze to ku ulżeniu mi w robocie idzie bo innych sensownych argumentów za tym nie widzę.

Boje się ze kupie to cudo po to żeby nie prasować a potem się okaże że i tak muszę.

Czekam na zdjęcia Dorci.

Obadam temat.

Mikka, my się nie znamy ( tak coś mi się zdaje) to skąd wiesz ile u mnie głów do upioru??? :eek: