waniliana 04.08.2017 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Och, gratulacje ogromne ! Od kiedy mam własne dzieci każde narodziny mnie rozczulają Wszystkiego dobrego dla Was ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 04.08.2017 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2017 Gratulacje Doriko! Gdzie nie wejdę na forum tam (prawie) same dobre wieści - u Mani nowy domek, u Was potomek - lato pozytywnie nastraja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.08.2017 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2017 Dziękuję wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 14.08.2017 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2017 Kochana, WSPANIALE! Wszystkiego dobrego :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.08.2017 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.08.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 Zabieramy się do zrobienia podbitki i jak zwykle mam wątpliwości co do tego jaki ma mieć kolor i z czego ma być. Brałam pod uwagę tylko drewno ale dzisiaj był fachowiec wycenić i zaproponował blachę. Ma ktoś podbitkę z blachy? Jak myślicie, czy to będzie dobrze wyglądało? Zaletą jest brak konieczności malowania co kilka lat. Jeśli chodzi o kolor to biorę pod uwagę biały igrafitowy. Elewacja będzie biała, ewentualnie bardzo jasna szarość. A może jednak jakiś ładny drewniany kolor i taki sam na drewnianym tarasie (ta opcja chyba tylko przy drewnianej podbitce). Czym dłużej nad tym myślę tym mniej zdecydowana jetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.08.2017 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Blacha ma paskudny sposób wykończenia łączeń. To samo pvc. Drewno pod okap można tak dobrze zabezpieczyć, że malowanie wystarczy na 10 lat. To moje doświadczenie i to co obserwuję u 2 sąsiadów i w 2 domach przyjaciół. Wszyscy mamy deseczki na podbitce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 26.08.2017 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Pestko a czym zabezpieczyć żeby się nie łuszczyło? A co myślisz o kolorze, biała będzie ok do białej elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.08.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Dana stosuje do drewna olej kniany, albo pokost lniany. Pokost bardzo głęboko wnika. Poza tym to bardzo tani specyfik (sprawdź Vidaron). Ja mam olej Altaxa. Chciałam olej i ten był po pierwsze dostępny w markecie, po drugie dość tani. Mówią o nim różnie, ale moje drewno jest dobrze zabezpieczone. U sąsiadów mają malowane lakiero bejcą Drewnochronu. Zajrzyj do wątku Niechaj. Ona sporo drewna zabezpieczała ostatnio. Jest na bieżąco.Musisz się rozejrzeć co ci odpowiada. Teraz wybór jest pokaźny. Dach masz grafitowy? Nie mylę się? A okna i drzwi wejściowe? Sorry, że nie pamiętam. Dobrałabym kolor do ram okiennych, albo do drzwi.Jak chcesz puść do mnie fotkę elewacji taką, żeby było widać także miejsce podbutki. Przymierzę kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.10.2017 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Dziękuję Pestko ale nie miałam kiedy zrobić zdjęć a czas leci i fachowcy właśnie kończą. Zdecydowałam się na białą drewnianą do tego wykończenie z blachy w kolorze dachu czyli antracyt. Moim zdaniem wygląda dobrze ale efekt końcowy będzie widać dopiero po zrobieniu elewacji ale to najszybciej w przyszłym roku. Mam czas aby lobbować na rzecz szarości. Edytowane 6 Października 2017 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.10.2017 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Jeszcze brakuje paru szczegółów ale można już zobaczyć efekt. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398166&d=1507328832 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398167&d=1507328906 Nowy daszek nad wejściem http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398168&d=1507328926 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=398169&d=1507328941 Edytowane 6 Października 2017 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.10.2017 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Zdjęć nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 06.10.2017 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Poprawiłam, mam nadzieję że teraz widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.10.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Dobrze wyszło. Pasuje ładnie. A te słupki czymś obłożycie? Wydają się być ciut za chude. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 07.10.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Swietnie Lobbuj za szarością z białą drewnianą podbitką będzie bardzo elegancko:wiggle: I też " pogrubiłabym słupki - można je obłożyć drewnem pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 07.10.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Z czego ta podbitka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.10.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Drewniana Czy pytasz bardziej szczegółowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 08.10.2017 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 ślicznie wygląda Twój nowy daszek i podbitka i wykończenia blacharskie też dołączam do pytania jak wykończysz słupki je podtrzymujące daszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 13.10.2017 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Dzięki dziewczyny.Słupków nie będę raczej pogrubiać bo planuję troszkę zabudować ten jakby to nazwać "ganek". Chodzi o to że u mnie bardzo wieje i drzwi z rąk wyrywa. Jeszcze nie wiem jak to zrobić ale będę myśleć.Co do wiatru to mamy ostatnio taką pogodę że nie ma jak zdjęć zrobić co chwila leje zimno a wiatr głowę urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 (edytowane) A to piękny pomysł Nasz znajomy właśnie jest w trakcie obudowywania podestu wejściowego. Podest zadaszony jak u ciebie i wejście po 3 schodkach. Postawił ścianki pełne do wysokości 70 cm, a wyżej będą witrażowe okna. Tzn. okna są podzielone na kwadratowe szybki o boku mniej więcej 25-30 cm i boczne będą z kolorowego, zielonego szkła. Drzwi na ten ganek też będą miały podobny wzór. Wysłałam do ciebie 2 fotki z mojego pinteresta Mam tam trochę takich zabudowanych ganków https://pl.pinterest.com/pestka56/all-around-the-door/ Edytowane 13 Października 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts