Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Doriko masz bardzo ładną sypialnie! A z tym szyciem sukien ślubnych autentycznie mi zaimponowałaś!

Dziękuję

Co do sukien to one nie były takie klasycznie wypasione, raczej skromne bez fajerwerków więc i nie takie trudne do uszycia.

zjadlabym ten chleb w pol godziny caly :yes:[...]

Duży był i bardzo syty, choć na ciepło pewnie dałabyś rade wszamać spora część.

Jeszcze nie bardzo jest co pokazywać ale jak się tak długo czeka to i taki stan cieszy.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=405028&d=1516032026

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=405029&d=1516032122

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=405030&d=1516032226

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=405031&d=1516032249

IMG_20180115_151812.jpgIMG_20180115_151947.jpgIMG_20180115_151920.jpgIMG_20180115_151842.jpg

Tak na niebieskiej będzie białe łóżeczko. Pod oknem dachowym będzie białe łóżko, dla mnie do nocnego karmienia, a potem dla młodego jak podrośnie.

Muszę jeszcze te naklejki pozrywać z komody. Była w pokoju Kuby ale dla niego mam inne meble a biała komoda będzie pasować do łóżeczka.

Masz rację, co prawda jeszcze troszkę potrwa zanim zacznie robić bajzelek. Młody pół roku niedługo skończy. Pewnie szybciej niż myślę, czas tak szybko leci.

Ślicznie :)

A z naklejkami ostrożnie, żeby z farbą nie zeszły. W LM mają zmywacze, ale możesz naftą apteczną – nasączasz papierowy ręcznik i przykładasz, niech wsiąka. Potem łatwo zejdą z klejem i ślad nie zostanie.

Dziękuję :)

Farba to śnieżka barwy natury, kolor chabrowa polana. Niestety jej wydajność słabo wypadła. Może to kwestia świeżych ścian. Farba podkładowa były malowane jednak potrzeba było wielu warstw żeby wyszło akceptowalnie.

Panele to Dąb Alpejski krono

Mamy je w całym domu poza sypialnią.

A listwy sama osobiście przycinałam, przyklejałam i malowałam :)

Na naklejki coś mam mam nadzieję że nie będzie potrzebne bo większość tego co moje dziecko nakleja dało się do tej pory odklejać bez problemów. Gorzej taśma malarska zbyt długo pozostawiona na oknach :bash:

Dziękuję :)

Panele to Dąb Alpejski krono

Mamy je w całym domu poza sypialnią.

A listwy sama osobiście przycinałam, przyklejałam i malowałam :)

Na naklejki coś mam mam nadzieję że nie będzie potrzebne bo większość tego co moje dziecko nakleja dało się do tej pory odklejać bez problemów. Gorzej taśma malarska zbyt długo pozostawiona na oknach :bash:

Czy mogę prosić o kilka zdjęć - najlepiej dużych powierzchni z tymi panelami?

Joanno a czym przyklejacie te listwy?

Pestko, dziękuję i powiem ci że dziwna jestem ale lubię takie prace.

Wiem że tym samym się czyści tylko zła jestem że trzeba to robić bo lepiej było się sprężyć i nie dopuścić by tak długo te taśmy tam były.

Arku z Żar, zdjęć pewnie na moim wątku jest więcej ale tak na szybko znalazłam takie dodane w poście #58 i #698

no wlasnie, nie mogliby wymyslec cos na kazde rodzaje scian zeby ich nie niszczyc? np. dzis M musial dwie odrywac zeby mu deski wlazly, jakby byly przyklejone - cala sciane bym musiala wymieniac bo wiadomo co by z tej papierowej sie zrobilo. Ale nawet przybita potrafi zerwac sciane - kolejne warstwy farb ktore wlaza w dziurki i "sklejaja" lstwe, jak sie nie odetnie najpierw nozem to leci warstwa za wartstwa i wcale nie jest latwo potem naprawic.

Doriko kiedy malucha tam wpuszczasz na spanie? z w duzej czy juz sam?