pestka56 08.06.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Poczytałam, że ona powtórnie owocuje. To prawda, sprawdza się u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 08.06.2018 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 owocują całe lato byle ciepło byłotam gdzie podlewam owoców jest więcej i są większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.06.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Poszukam jej, ale raczej wolałabym sadzonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 29.06.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Wpadłam na forum i widzę że temat tarasu się u Ciebie Doriko pojawił Mogę prosić o namiar na dechy TAR? A Ty Doriko już zamawiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 29.06.2018 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Jeśli dobrze pamiętam to Tar kupowała w Gdańskich składach drewna. (jakoś nie zanotowałam że ty z tych okolic jesteś) Mój taras raczej w przyszłym roku, niestety. Bardzo mi go brakuje bo stół i krzesła zapadają się w kamykach które teraz mamy wysypane w miejscu tarasu. Ale i tak jest lepiej niż jeszcze w zeszłym roku bo dzięki zadaszeniu mam trochę cienia i można w południe wypić kawkę na "tarasie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2018 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 waniliana, kupowalam tu: http://skladydrzewne.pl/ oddzial na na litewskiej. ogolnie zadowoleni z dech jestesmy zarowno tarasowych jak i ogrodzeniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2018 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 u nas na tarasie w godzinach popoludniowych 14-17,30 nie da sie wysiedziec, wtedy caly taras jest nasloneczniony i podcien nic nie daje. w tym czasie przenosimy sie "nad oczko" albo na front polnocny naszego domku, tam tez mamy zrobione miejscowki siedzace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 29.06.2018 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 U nas po południu to tylko za domem od strony garażu da się wysiedzieć bo tam cień. Niestety tam mamy nasze pobudowlane składowisko. Do tego wszystko zarośnięte chwastami więc przyjemności w przebywaniu tam brak. Do jesieni musimy tam porządek zrobić bo kostkę będziemy kłaść, poza tym w końcu trzeba tylko czasu zawsze brak. W tym roku chciałam podziałać ogrodowo, coś tam robieę tylko z małym dzieckiem nie potrafię za bardzo. Bo ja to taki dziwny typ jestem że zabrać się ciężko ale jak się wkręcę to zapominam nawet o tym że głodna jestem. A młode to mi tak 10 minut da popracować (chyba że śpi to 30min) a dla mnie takie dzoesięciominutówki to nie robota. Mam jednak nadzieję że na jesień będę miała czym się pochwalić. Z bardziej widocznych rzeczy tona razie udało nam się posadzić dwa drzewa. Na trawniku zamieszkał wiąz górski "camperdownii" i grujecznik. Jeszcze w planie mamy jabłoń "royality", brzozę "white lite" albo "dorenbose" bo tę pierwszą ciężko dostać i jakiś klon. Zależy mi by dorastał do około 10m i przebarwiał się na czerwono. Chciałam klona czerwonego "brandywine" ale on lubi glebę kwaśną więc pewnie by się męczył, szukam czegoś innego. Ostatnio wypatrzyłam w necie Klon ussyryjski, bardzo mi się podoba tylko ciężko z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 29.06.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Jeśli dobrze pamiętam to Tar kupowała w Gdańskich składach drewna. (jakoś nie zanotowałam że ty z tych okolic jesteś) " Bo nie jestem Czyli raczej nie brać opcji zakupu z wysyłką pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 29.06.2018 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Nie wiem czy przy takiej ilości to będzie opłacalne. Nie wiem jak u nich ale jak próbowałam w necie kupować drewno to przy dużej ilości cena dostawy zabija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waniliana 29.06.2018 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 Nie wiem czy przy takiej ilości to będzie opłacalne. Nie wiem jak u nich ale jak próbowałam w necie kupować drewno to przy dużej ilości cena dostawy zabija. Dzwoniłam. Cena transportu zabija....Dziś będę u stolarza od schodów to zapytam gdzie tu w okolicy pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.06.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Doriko tez tak mam, ostatnio ciezko mi sie zebrac (nie tylko do ogrodu) ale jak sie juz zabiore i wkrece to do wieczora jak kon pociagowy zapitalam:rolleyes: Drewno z wysylka zawsze drogo. Szukajcie w okolicach, zawsze cos sie znajdzie, ja zaraz za miedza mam stolarnie, ostatecznie jednak bylo w niej drozej dlatego, ze w gsd transport darmo dostalam i duzy rabat na drewno ale wzielam z kolei w tej stolarni drewno na skrzynie, bo mieli wysokie i grubsze dechy ja mam znowu do posadzenia kilka roslinek, pare clemkow, mini kiwi, jagody kamczackie, pare "funiek" i pysznogłowek. dostalam na urodziny, poprosilam o kwiaty do ogrodu a nie bukiety ciete wiec stan posiadania mi sie powiekszył. poza tym krety w nowej rabacie buszuja na potege, co dzien kolejne 10 nowych kopcow, nornice ryja jak wsciekłe byki rabaty ktorych rok temu nie ruszaly. podlamka na maxa, tyle mojej ciezkiej pracy ale poza tymi drobnymi starciami z gryzoniami wszystko ładnie. moze w weekend wkleje pare nowych fotek. wiosna mineła, forum szwankowalo a i mnie sie nie chcialo pokazywac. przyznaje ze bylo na co popatrzec. to nad czym sie tak umordowalam dalo pokazowke w tym roku, warto było Edytowane 29 Czerwca 2018 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 07.09.2018 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 (edytowane) Na rabatach jeszcze lato za to sadzony wiosną grujecznik prawie zupełnie łysy. Mam nadzieję że nie oznacza to że za mało go podlewałam i się nie przyjął. A nawet wiosna Edytowane 7 Września 2018 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 07.09.2018 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 W donicach bujnie jak nigdy jeszcze w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 07.09.2018 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 w warzywniaku też się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.07.2019 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Po długiej nieobec ości zaglądam by donieść o kolejnym kroku milowym. Jest kostka na podjeździe. Koniec , taplaniem się w błocie. Są też minusy w postaci pozdzieranych kolan, łokci a nawet nos i broda oczywiście u najmłodszego członka rodziny.Hmm, nie wiem jak dodać zdjęcia z telefonu. Jak się dowiem będą zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.07.2019 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 A nie możesz przesłąć na komp i dopiero dodać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 11.07.2019 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Pewnie że bym mogła tyle że do kompa to ja mogę zasiąść jak mi młode pozwoli a nie pozwala. Wczoraj zasnęłam razem z nim więc się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joana_ 11.07.2019 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 To jak znajdziesz chwilkę to wstaw, bo jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.07.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Nie poganiamy Pełna świadomość co robią dzieci z naszym życiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts