Marlukas88 25.05.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Witam serdecznie. Posiadam w całym domu rolety zewnętrzne z mechanizmami ręcznymi. Posiadam zwijacze na sznurek. Czy jest możliwość przerobienia tych rolety na otwieranie za pomocą taśmy? Czy wystarczyłoby wymienić zwijacz, prowadnice sznurkową na taśmowa? Zastanawiam się jeszcze czy jest możliwość wymiany tej sprężyny która przechodzi przez ścianę? Mam domek szkieletowy więc problemu by nie było. Powodem wymiany są ciągłe przecierania się sznurków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 25.05.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Wszystko jest możliwe i poszukaj firmy która Ci to wykona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlukas88 25.05.2014 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Chciałbym sobie to sam zrobić, wydaje się to nieskomplikowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 26.05.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jeśli przecierają się sznurki to coś jest nie tak z montażem. Jeśli zmienisz na taśmy a tego problemu nie rozwiążesz to i taśmy będą się przecierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.05.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 to nie jest skomplikowane ale jak wspomniał przedmówca sznurki przecierają się w wyniku jakiegoś błędu montażowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.05.2014 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Być może brakuje Ci od wewnątrz, w miejscu gdzie wychodzi sznurek ze ściany elementu z rolka po której ma się poruszać linka ?Coś takiego jak tu: http://www.fajnerolety.pl/data_files/produkty_zdjecia/196_6204560.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlukas88 26.05.2014 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Być może brakuje Ci od wewnątrz, w miejscu gdzie wychodzi sznurek ze ściany elementu z rolka po której ma się poruszać linka ? Coś takiego jak tu: http://www.fajnerolety.pl/data_files/produkty_zdjecia/196_6204560.jpg Właśnie takie coś mam we wszystkich roletach. Nie wiem w czym może problem tkwić. Głównie chodzi mi o roletę z okna wyjściowego na taras-tam właśnie zerwała się zewnętrzna warstwa tego sznurka mimo że ta rolka tam jest-może coś w środku szwankuje? A druga sprawa mam jasne sznurki i strasznie już są ubrudzone dlatego myślałem nad taśmami jakimiś ciemniejszymi. Zastanawiam się czy powodem rozszarpywania tego sznurka nie jest ta sprężyna, która "idzie" przez ścianę-jest źle przycięta i się rozszarpuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts