bruxelek 27.05.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) Witam Jestem na etapie ogarniania instalacji centralnego ogrzewania ktora wymieniam. Bede używał rurek alupex fi16 ktore beda szły od rozdzielacza do każdego grzejnika osobno. Rurki chce prowadzić w piwnicy pod sufitem i "wychodzić" przez sufit bezposrednio pod grzejnikami (grzejniki zasilane dolnie). Moim problemem jest sposob przejścia przez sufit. Nie chciałbym na pietrze widzieć rurek wychodzących z podłogi tylko ze ściany. Wiem ze rur alupex nie mozna "przeginać" wiec stad pytanie do Was: W jaki sposob zrobic podlaczenie do grzejnika ze ściany? Jakies kolanka? Bede wdzieczny za wszelkie rady jak podejsc do tego tematu Na załączonym rysunku przedstawiam jak ja bym to widział tylko nie wiem czy to jest wykonalne. PS. - Niebieskim kolorem zaznaczylem przyszłą wylewkę - w miejscu przejścia przez strop rury będą w peszlach. Edytowane 27 Maja 2014 przez bruxelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.05.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 na rysunku jest ok . w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bruxelek 27.05.2014 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Czy to nie jest za duze giecie dla rury alupex?W jaki sposob sie do tego zabrac, najpierw nawiercic w podłodze pozniej kuc bruzdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts