krzysbiker 27.05.2014 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 witam mam pytanie odnośnie tzw przejścia z wkładu kominowego do podłączenia tzw daszku wentylacyjnego poza dach jak widać na zdjęciu wkład konna czyli pustak i tzw daszek czy jest w ogóle takie przejście i czy jest to dozwolone ponieważ jeszcze nie mam odebranego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.05.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Te daszki to chyba tylko do odpowietrzenia kanalizacji się stosuje. Do wentylacji grawitacyjnej musisz komin wyciągać ponad dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysbiker 28.05.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 a jeżeli komin mam już gotowy a pustaki wentylacyjne konczą się pod dachem?? a może z boku budynku kratkę dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.05.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Wentylacji nie będzie. Dopuszczalne odchylenie przewodu od pionu jest chyba 30* a aby zapewnić ciąg w kominie to musi być on wyprowadzony ponad dach.CHyba, że sobie w tym kominie wentylacje mechaniczną pociągniesz - jak nie to dziura w dachu i muruj w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts