Ermua 27.05.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Na wstępie posypuje głowę popiołem i wiem że spieprzyłem robotę. Postanowiłem położyć gres na tarasie. Wymiary 7 m x 3 m Taras bez spadku, z dwoma niewidocznymi na pierwszy rzut oka dołkami. Widoczne jak spadnie deszcz. Ja głupi chciałem zrobić spadek na kleju. Niestety nie udało mi się to Zresztą nie tak to się robi. Proszę o poradę jakich materiałów należy użyć teraz do zrobienia spadku? Taras ma 6 lat, na spodzie tłuczeń i na to beton z betoniarki:) U mnie sucho więc z wilgocią nie ma problemów. Może jakies wskazówki jak się robi spadek:) Czy mam to wyszalować? Czy łaty tynkarskie? No bardzo proszę o porady. Jeszcze raz zamierzam sam spróbować do tego podejsc. Tak wygląda teraz taras. Wygląda źle, ale będzie wierze dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia242 27.05.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Listwy po bokach,sznurek i masa wyrównująca ..albo lecisz na kleju ale musisz trzymac spadek od pierwszego rzadu,najlepiej sznurek,ewentualnie szalunek ze spadkiem i zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.05.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Jest źle. Idealnie to by było jakby pierwsze płytki chodziły pod drzwi.i był ten spadek powiedzmy 1cm na metrzeAle jeszcze ujdzie żeby były niżej niż te dziurki odpływowe w drzwiach.Będzie trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ermua 28.05.2014 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Dzieki za odpowiedzi. Mówisz o listwach tynkarskich? Czy w przypadku tarasów ( ogólnie poziomych konstrukcjach ) stosuje się inne niż te na sciany? po co ten sznurek?. ciezko bedzie mi sciagnac z 7 metrow. moze podzielic to na dwa?Moim zdaniem to nie szkodzi ze plytki wejda na framuge drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek79 02.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Też mi położyli płytki bez spadku i teraz trzeba przerabiać bo woda podchodzi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts