enedue 28.05.2014 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Mam wybrane trzy firmy wśród których muszę wybrać jedną do zbudowania mi domu pod klucz. I tak, jedna proponuje okna Aluplast, mogę sobie wziąć najcieplejsze, za dopłatą rzecz jasna. Kolejna okna Gealan 8000 robione przez firmę Abakus(?) nic nie znalazłam o niej.I okna chyba będą zimniejsze. I kolejna okna z firmy Oknoteka. W zasadzie jak na to patrzę, to powoli mi się klarują tylko te dwie pierwsze. Firma używająca okien aluplasta zaproponowała mi podwójny szkielet. Tzn zwykła ściana szkieletowa nośna 15 cm i na to ruszt na 15 cm wełny. Tak się zastanawiam, czy ten ruszt miałby wpływ na montaż, tzn czy można by zamontować w nim okna i uniknąć drogiego montażu na kotwach czy jak to się nazywa, sorry , wypadło mi, to co się używa w montażu w warstwie ocieplenia. Jak by nie było w marcu montaż wyceniono mi na prawie 7 tys. Jakieś rady? Uwagi? Będę bardzo wdzięczna. Grzać będę prądem, więc okna są bardzo istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.05.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Odpowiednio wykonany ruszt i żadne kotwy nie będą potrzebne gdyż będziesz miała okna w ociepleniu Zresztą w szkieletowcu i tak zawsze masz okna w ociepleniu - to tak na marginesie Obie firmy na A znane na rynku a Oknoteka - szczerze powiem - nie znam więc nie wskażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 28.05.2014 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 jak zwykle niezawodny, bardzo Ci dziękuję, nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts